Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Autizmus jelenthet hátrányt...

Autizmus jelenthet hátrányt munkavállalásnál?

Figyelt kérdés

" A tipusos autista" vagyok egész pontosan pervarziv fejlődési zavart állapítottak meg amikor 6 éves voltam.

De normális épp eszű ember vagyok mint bárki más ez az autizmus inkább a viselkedésembe nyilvánult meg régen düh roham meg ilyesmi de mára olyan vagyok mint akárki más.

Szóval ha munkát vállalnék olyan helyen ahol pszichológiai alkalmassági kell ez gondot jelentene? Kér be a munkálató bármi olyan papírt amiből ez a "betegség " kiderülne? Mert egyébként senki megnem mondaná rólam, hogy autista vagyok egy beszélgetés alapján. Tehát el lehet ezt úgy mond titkolni ha nem látszik rajtam?

2021. nov. 22. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos informatikai tevékenységekkel foglalkozó intézményeknél nagyon elfogadóak az autistákkal szemben, másrészt vannak speciális intézmények, akik pozitívan befogadják őket.
2021. nov. 22. 18:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát eléggé sajnos. A legtöbb esetben. Ha ezt a szót meghalják a munkaadók beijednek. De vannak bizonyos munkaterületek ahol lehet pont hátrányosabb helyzetben lévőket alkalmaznak, vagy nem számít nekik a dolog mert olyan a munka is, hogy nem akadályoz benne az autizmus.
2021. nov. 22. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy átlag munkahelyen nincs pszichológiai alkalmassági vizsgálat. Ahol meg van ott azt fogják nézni, hogy az adott munkahely pszichés terhelesenek megfelelsz-e. Persze az is lehet hogy a diagnozisod miatt esélyt sem adnak.

Egyébként a legtöbb munkakörben nagyon kell tudni a szociális helyzeteket. Nem tudom abban mennyire vagy jó. De a helyedben valami maganyosabb munkakört neznek.

2021. nov. 22. 20:53
 4/6 A kérdező kommentje:

Nincs gondom a szociális helyzetekel.

De ha én nem mondom meg nekik akkor ők nem is fogják megtudni a diagnózist nem?

2021. nov. 22. 22:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem szoktak ilyen alkalmasságit kérni, de, ha multihoz mész akkor muszáj csapatban dolgozni, ott meg, ha nem tudsz másokra hangolódni vagy nem vagy türelmes akkor nem fogod 1 hónapig se bírni.
2021. nov. 22. 23:28
 6/6 anonim ***** válasza:
78%

4 ja persze hogy nem! Alapesetben egy átlag munkahelyen nem kérnek orvosi papirokat! Még sosem volt munkahelyed?

Nincs gondod a szociális helyzetekkel? Én nem vagyok autista, de volt már hogy kicsinaltak egy munkahelyen. (Szociálisan én elég rossz vagyok egyébként, de masolom a többieket és olyan munkam van amit önállóan kell csinálni kevés csapatmunkaval)

2021. nov. 23. 06:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!