Autizmus jelenthet hátrányt munkavállalásnál?
" A tipusos autista" vagyok egész pontosan pervarziv fejlődési zavart állapítottak meg amikor 6 éves voltam.
De normális épp eszű ember vagyok mint bárki más ez az autizmus inkább a viselkedésembe nyilvánult meg régen düh roham meg ilyesmi de mára olyan vagyok mint akárki más.
Szóval ha munkát vállalnék olyan helyen ahol pszichológiai alkalmassági kell ez gondot jelentene? Kér be a munkálató bármi olyan papírt amiből ez a "betegség " kiderülne? Mert egyébként senki megnem mondaná rólam, hogy autista vagyok egy beszélgetés alapján. Tehát el lehet ezt úgy mond titkolni ha nem látszik rajtam?
Egy átlag munkahelyen nincs pszichológiai alkalmassági vizsgálat. Ahol meg van ott azt fogják nézni, hogy az adott munkahely pszichés terhelesenek megfelelsz-e. Persze az is lehet hogy a diagnozisod miatt esélyt sem adnak.
Egyébként a legtöbb munkakörben nagyon kell tudni a szociális helyzeteket. Nem tudom abban mennyire vagy jó. De a helyedben valami maganyosabb munkakört neznek.
Nincs gondom a szociális helyzetekel.
De ha én nem mondom meg nekik akkor ők nem is fogják megtudni a diagnózist nem?
4 ja persze hogy nem! Alapesetben egy átlag munkahelyen nem kérnek orvosi papirokat! Még sosem volt munkahelyed?
Nincs gondod a szociális helyzetekkel? Én nem vagyok autista, de volt már hogy kicsinaltak egy munkahelyen. (Szociálisan én elég rossz vagyok egyébként, de masolom a többieket és olyan munkam van amit önállóan kell csinálni kevés csapatmunkaval)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!