Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Depressziót hogyan lehet...

Depressziót hogyan lehet leküzdeni?

Figyelt kérdés

2021. okt. 14. 17:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Ez valószínűleg a súlyosságától függ, önsegítő módszerekkel, vagy szakember segítségével.
2021. okt. 14. 17:50
 2/16 anonim ***** válasza:
24%
ha az ember sokáig benne él nem lehet :( F/28
2021. okt. 14. 18:01
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Ha rájössz, szólj nekem is pls.
2021. okt. 14. 18:01
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológusnál meg kell keresni a forrását.

Ezt fontos mert idővel kialakulhat a fizikai depresszió, ami már maradandó probléma lehet.

2021. okt. 14. 18:23
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Nekem sikerült.

Elkezdtem dolgozni, a munkában relatív sok elismerést kaptam. Ez sokat segített.

Utána jött az ezzel járó anyagi biztonság, mindig a fizetésen jelentős részét félre tudtam tenni, megengedhettem dolgokat. Nem nagy dolgokat, de nem is az árakat lesem folyton.

Utána megtaláltam a nekem való hobbit, kirándulás, túrázás. Rengetegen űzik, és sok ismerősöm lett ezáltal. Plusz nem verseny mégis sikerélmény legyőzni önmagad. Egyre nagyobb táv, egyre több szint, egyebek.

Kialakult egy relatív változatos körforgás az életemben, így jól elvagyok akár egyedül is. Nem vagyok kapcsolatfüggő, nem is igazán igénylem komoly "költözzünk össze" szinten.

Megcsináltam a jogsit. Eleinte nem annyira vezettem jól, de aztán belejöttem. Az én határozottságomnak jót tett. Maga az érzés, hogy nem vagyok kiszolgáltatva másoknak utazás szempontjából és sokkal szabadabb vagyok.

Idén megvettem az első lakásomat is. Nem mondom, hogy álmaim lakása, rá kell locsolni még egy csomó pénzt, időt. De onnantól legalább nem az albérlettől és másoktól fogok függeni.

Összességében a régi öngyilkosságon gondolkozó énem megszűnt létezni, persze vannak nehéz napok, kinek nincsenek. De alapvetően megtanultam élni és értékelni az életet, tettem is érte, hogy előre haladjak.

2021. okt. 14. 18:26
 6/16 anonim ***** válasza:
42%
Van oka, vagy tradicionális depi?
2021. okt. 14. 18:28
 7/16 anonim ***** válasza:
43%
Sokan összetévesztik a rossz kedélyállapotot a depresszióval. A depresszió súlyos mentális betegség, gyógyszeres kezelést igényel. Orvosi segítség nélkül nem lehet leküzdeni.
2021. okt. 14. 18:29
 8/16 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem a kölcsönös szerelmen alapuló párkapcsolat olyan rózsaszín ködöt okoz, hogy akkor képtelenség depressziósnak lenni, legalább is eleinte.
2021. okt. 14. 18:36
 9/16 anonim ***** válasza:
98%

18:29... Ez ilyen formában nem teljesen igaz.

A depressziónak is vannak különböző szintjei.

Van akinél minimálisan jelenik meg, van akinél hosszan tartó folyamat.

Az sem igaz, hogy feltétlenül és kizárólag gyógyszeres kezelés segíthet. Sőt. Önmagában a gyógyszeres kezelés sem ér semmit, ha mellette az egyén továbbra sem találja meg az útját, céljait és motiválatlan, sikertelen marad.

2021. okt. 14. 18:43
 10/16 anonim ***** válasza:
36%
9. Na ezt még egy pszichomókus se tudja érthetően megfogalmazni, de te igen :'D
2021. okt. 14. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!