Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyoldalú tegeződés feloldása?

Egyoldalú tegeződés feloldása?

Figyelt kérdés

Szigorló orvostanhallgatóként a kórházi gyakorlaton magázom az orvosokat, akiktől tanulok.

Van olyan orvos, aki anélkül tegez, hogy felajánlaná a tegeződést. Ilyen esetben tegezni vagy magázni kell az orvost?

Az orvos húsz évvel idősebb, férfi, én nő vagyok.

Ha a korkülönbség miatt tegez, mert a szemében még gyereknek tűnök, akkor gondolom, magázást vár el. Ha viszont a kollegának gondol, és alapból laza a stílusa, tegezést várhat.

Tudom, hogy a legegyszerűbb tisztáznom vele a dolgot, de ezt kínosnak érezném.

2021. okt. 10. 00:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem ebben a helyzetben a részedről a magázódás. Elnézést, az ön részéről :)

20 év korkülönbség magában is elég a magázódáshoz, meg lehet az adott doki nem tekint még kollégának. Hogy ez így van-e és ez helyes vagy helytelen az teljesen más lapra tartozik.

Én mindenképp magáznám. Szeretek magázódni, míg nem hozza magától szóba az idősebb fél.

2021. okt. 10. 00:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pont ez a kérdés fogalmazódott meg bennem nemrég. Részletkérdés amúgy, mert alapból ha egy idősebb a nála fiatalbb, de szintén már idős ember letegezi akkor illik visszategezni. Viszont a Te helyzetedben talán kicsivel jobb, ha magázod.

Példa: 30 éves fazon és 50 éves fazon. Ketten beszélgetnek, az 50 éves letegezi a 30-ast felajánlás nélkül, akkor visszategezheti a 30-as. Viszont ha egy 30-as letegez egy 16 évest hiába kevesebb a kkülönbség, mint 20 év (nem mintha számítana) nem mindig illik visszategezni.

Egyébként meg igen udvarias egyénnek tűnsz és ez szimpatikus!! Sokan még azt sem tudják, hogy hogyan kell kezet fogni!

2021. okt. 10. 00:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egyetemen még a gólyatáborban mondta egy oktató, hogy ha az egyetemen letegez minket egy oktató, akkor nyugodtan tegezzünk vissza (persze lehet kivétel, volt egy-két 70-80 éves oktató, aki tegezte a hallgatókat, de ez ritka és ilyenkor azért lehet érezni, hogy nem kellene visszategezni). Ez szerintem felnőttként néhány kivétellel az élet minden területén alkalmazható. Munkahelyen, gyakorlati helyen teljesen természetes volt, hogy mindenki tegeződik, soha nem éreztem magam emiatt kellemetlenül és egészen biztos vagyok benne, hogy senki nem tartott emiatt udvariatlannak. De lehet, hogy az egészségügyben mások a szokások.
2021. okt. 10. 01:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyanezt mondta egy oktató a főiskolán.

Aki 18éves korod után letegez,tegezd vissza nyugodtan.

Mondjuk esetedben bunkóság az orvos részéről,hogy tegez,őneki is illene magázódni veled,ha nem szeretné a tegeződést (ami valahol érthető).

2021. okt. 10. 07:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Jobb, ha magázod, míg nem mondja, hogy tegezheted. Minden esetben, máshol is, hacsak nem egy boltba mész be és ott tegez le az eladó. Pláne akitől függő helyzetben vagy, maradjon felé a magázás.
2021. okt. 10. 08:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Ő a bunkó
2021. okt. 10. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!