Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ez a magázódás a fiatal...

Miért ez a magázódás a fiatal vásárlók és fiatal gyógyszertárosok között?

Figyelt kérdés

2021. júl. 22. 19:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert a gyógyszertárosoknak kötelező.
2021. júl. 22. 19:36
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

A gyógyszertáros egy konzervatív szakma. És nem mindenki örül, ha letegezik, ezért így biztosabb.

Másrészt a magázódás kicsit távolságtartó, hivatalos: ha tegeződne, ez eltűnne, az esetleg "cikis" tételek kiváltásánál esetleg kellemetlenebb lenne a vásárlónak.

Nyílván emberfüggő, de nekem is fura lenne valami egészségügyi dologról úgy beszélni egy ismeretlennel, mintha a haverom lenne. Az IKEA-ban ugyanez rendben van.

2021. júl. 22. 19:43
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

Nem csak gyógyszertárban, a nőgyógyászommal mindketten fiatalok vagyunk, én még látszólag is jó pár évvel, de úgyis magáz. A családorvosnőm is amikor bizalmasabb a téma. Azt hiszem ez egyszerű etika.

Van valami az utolsó válaszban, mi ez a tegezés? Vannak országok, ahol az idősebb generáció munka közben magázódik, majd utána tegezve beszélgetnek. Végülis tisztelet adás, így szerintem hivatalos helyeken is ez lenne az illem. Persze nem a "tetszik-e kérni?" Hanem "Ön kér ebből?"

2021. júl. 22. 19:52
 4/6 flora08 ***** válasza:
89%

Bizonyos szituációkban illetlenség tegeződni. Szerintem csak tisztelettudók szeretnének lenni, de lehet, a munkáltató kérése.

Nekem pont a tegeződés furcsa sokszor. Amikor fogorvoshoz mentem pár éve (korábban máshoz jártam), hiába mentem be úgy, hogy "jó napot kívánok", sziával köszönt vissza, és végig tegezett. Értem, fiatal (harmincas), én is az vagyok (29) de akkor is fura. Ugyanígy a bankban nemrég. Az ügyintéző úgy kezelt kb., mintha a barátnője lennék. (A nőgyógyászomnak olyan közvetlen, laza stílusa van, hogy ezek után nem csodálkoztam volna, ha ő is letegez, de maradt a magázódásnál.) Nem zavar igazán, de sokszor csodálkozom, hogy eltűnőben van a magázás. Tudom, tudom, tegezve is meg lehet adni a tiszteletet... Valóban, de nem mindenkinek megy 😒

2021. júl. 22. 20:17
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
Vannak olyan területek, ahol (szerencsére) még vannak léteznek szabályok, és igen: Mo.-n. Ezzel nem tudom mi a gondod, Kérdező? Ja, mert nem csípik sokan a kötelezettségeket.
2021. júl. 22. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Az van, amit az 1. válaszoló írt: kötelező nekik magázódni.

2. válaszolóval viszont nem értek egyet ebben: "az esetleg "cikis" tételek kiváltásánál esetleg kellemetlenebb lenne a vásárlónak." Szerintem éppen magázódva kellemetlenebb, személyes dolgokról csak tegeződve lehet beszélni.

2021. júl. 23. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!