Kisgyerekek ha lemagáznak tegezed vagy magázod a munkahelyeden?
Figyelt kérdés
2021. okt. 5. 17:24
11/20 anonim válasza:
10
Az angolok mindenkit magáznak, nincs tegező forma mert kikopott. :D
12/20 anonim válasza:
11. mi ezt anno ugy tanultuk hogy az angolok ilyen magázódós félék, az usába meg ilyen szlengesek.
13/20 anonim válasza:
Az más, hogy az amerikai angol leegyszerűsödött és más az átlag beszédstílus, de magában az angol nyelvben már nincsen tegező forma, mint a magyarban (Te/Ön) vagy a németben (Du/Sie), angoloknál csak simán you van.
14/20 anonim válasza:
Na és a you mitől lenne magázódás? Rengeteg felsőfokú nyelvizsgát lerakott ismerősöm szerint angoloknál tegeződés van, nem magázódás.
15/20 anonim válasza:
16/20 anonim válasza:
Mondjuk az angol magázódás kevésbé körülményes, mint a magyar.
17/20 anonim válasza:
14
És attól mert valaki az ecserin megvesz egy nyelvvizsgát már automatikusan nyelvész lesz?
18/20 anonim válasza:
ennyi erővel meg pont a másik, mivel nincs 2 lehetőség pont mondhatnak bármit, de mivel volt óangol így lehet következtetni, meg tudni.
19/20 anonim válasza:
Most akkor kisgyerek, vagy 14 éves?
Természetesen magázom ha ő magázva szól hozzám. Ennyi idősen kezdtük a gimit, a tanárok nagy része magázott minket.
Szívesen tegeződök, szívesen magázódok, de a "csendőr pertunál" kevés bunkóbb dolog van szerintem.
20/20 anonim válasza:
Ha nagy a korkülönbség és az egyik fél még gyerek, akkor semmi baj azzal, hogy a felnőtt tegezi a gyereket, a gyerek meg magázza a felnőttet. Én felnőttként sem tudnám letegezni a volt általános iskolai tanáraimat például, de minden más esetben is furának érzem, ha gyerekkoromban magáztam valakit, mert sokkal idősebb nálam, aztán felnőttként felajánlja a tegezést, nem áll rá a nyelvem, hogy tegezzem. De ha valakit felnőttként ismerek meg hasonló korkülönbséggel és felajánlja a tegezést, vagy letegez, akkor gond nélkül visszategezem most 36 évesen, mert már rég nem vagyok gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!