Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Furcsa, ha valaki úgy jár...

Furcsa, ha valaki úgy jár egyetemre (nappalira), hogy nem dolgozik, és a szülei tartják el közben? És huszonéves

Figyelt kérdés
2021. szept. 26. 03:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne furcsa? A nappalira járó hallgatók döntő többsége pontosan ezt csinálja. Esetleg nyári szünetben elmegy diákmunkára, de éppen az a ritkább eset, amikor valaki szorgalmi időszakban, suli mellett dolgozik. Sokszor nem is könnyen kivitelezhető a katalógus miatt.
2021. szept. 26. 04:34
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Ma már az se furcsa, hogy a 25+os dolgozó embert is a szülei tartják el. Nézz csak bele a családi kapcsolatok kategóriába.

Akkor ezen miért lepődne meg bárki is?

2021. szept. 26. 04:37
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
Mo. jobban teljesít, így nem.
2021. szept. 26. 06:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen voltam, kaptam ösztöndíjat, de abból negélni esélytelen. Mérnöki szakon voltam, laborgyakorlatokkal, katalógusos előadásokkal, így esélyem se volt diàkmunkàzni BSc-n. MSc-n pedig PhD-ra készülten és külföldön is tanultam egy félévig, így ekkor sem dolgoztam.

A szüleim támogattak, így szerencsésnek mondhatom magam, az volt az álláspontuk, hogy 1) nem szorulunk rá anyagilag, hogy dolgozzak; 2) ha egyetemre megyek, akkor nyilván tanulni szeretnék és fogok; 3) ők így tudnak hozzájárulni a sikereimhez.

Egyébként minden tiszteletem azoknak, akik az egyetem mellett dolgoznak. Most levelezős képzésen vagyok (munka mellett természetesen) és egész más így minden.

2021. szept. 26. 06:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. 99%-ban ilyenek az egyetemisták
2021. szept. 26. 07:35
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Ettől függetlenül nem minden szülő tudja 30 éves koráig tartani a gyereket, tehát mindegy mennyire általános dolog ez, ha a szülő nem partner benne akkor nem fog megvalósulni.

Mondhatja azt hogy 18 vagy, menj dolgozni, nem tartalak tovább. Akkor mindegy hogy a szomszéd Pista 30 évesen is nappalis egyetemista, akit eltartanak. Te nem leszel az.

2021. szept. 26. 07:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem furcsa, legfeljebb szerencsés.
2021. szept. 26. 07:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A 22 szaktársam közül senki se dolgozik.

Amúgy nem az ez a normális s az a fura, mikor a kb 20 éves fiatal a tanulás mellet még dolgozik is, mert mélyszegénységből jött vagy a szülei alkoholisták s hasonlók?

2021. szept. 26. 08:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerőseim nagy része nem dolgozik egyetem mellett. Akit nem (vagy nem megfelelő mértékben) tudnak támogatni a szülei, az is inkább diákhitelt vett fel, mert nem feltétlenül tud minden héten fixen x órát dolgozni, amiből megélne. Sok szakon adnak kvázi fizetést a gyakorlatokért, gyakornoki munkáért és hasonlókért, nyilván aki ilyen szakon tanul, az sincs rászorulva a diákmunkára. Mi mondjuk nem kapunk pénzt semmiért (orvosi), szóval felsőbb években azért sokan diákmunkáznak, amikor az idejük engedi, hogy ne csak a szüleik pénzéből éljenek.
2021. szept. 26. 08:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanígy vagyok. Szerencsére vannak szüleim olyan anyagi helyzetben, hogy nem kell dolgoznom, ezért ők sem erőltették. Első félévemben eljártam, mert úgy alakult az órarendem, viszont azóta nem (plusz második félévemben jött az online oktatás, amikor hazaköltöztem). De egyébként a diákmunkán szerzett pénzt is megtarthattam, mondták, hogy menjek el belőle moziba stb., de sosem mondták, hogy akkor most én fizetem a kajámat vagy a lakbért.

Az én egyetemi baráti körömben is nagyon kevesen dolgoznak, ha járnak is, akkor sem rendszeresen, csak hétvégente, de belőlük sem sok van.

2021. szept. 26. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!