Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek sincs semminek...

Szerintetek sincs semminek semmi értelme?

Figyelt kérdés

Nem tudok szabadulni ettől a gondolattól. Akármit is csinálunk, végsősoron semmi értelme nincs. Ha örökké élnénk, akkor szerintem lenne. Meg úgy vagyok vele, hogy ha most azonnal meg kéne haljak, és meg is halnék, nem érdekelne. Ettől függetlenün normális életet élek, de nyomaszt ez a gondolat. Nektek mi a véleményetek?

16/f

2021. szept. 13. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Ennek a kérdésnek sincs semmi értelme. Te magad írod.

Ha örökké élnénkmost 16 vagy. Megtetszik egy lány. Elveszed feleségül. A kedves mama egy fúria.

Na most képzeld el vele az életet. Nem lakik veletek, de mindenbe beleszól.

És eltelt már 1 879 543 év. Ennyi ideje kínkz minden nap.

Szex nincs, mert minek?

Nincsenek háborúk. Nincsenek művészetek.

Nincs semmi. És egymilliárd éven át nincs semmi, és még százerszer ennyi éven át.

2021. szept. 13. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Ellenkezőleg. Mindennek van értelme, legfeljebb nem fedezted fel az okát.

Bármi történés elvezethet egy olyan szituációhoz, aminek meg kell történnie, illetve még mindig benne van az, hogy ha más utat választasz, akkor más fog történni, vagy nem. Néha az út elágazik, de csak azért, hogy önmagához térjen vissza. Mert lehet valami, amit meg kell tapasztalnod, és nincs kibúvó alóla. Valószínűleg azért, mert szükséged van rá a fejlődésedhez.

Még túl fiatal vagy ahhoz - nem éltél, tapasztaltál eleget - hogy csak úgy kilépj. Az Univerzum meg adja, amit akarsz, csak kérned kell. Viszont nem azonnal kapod meg, amit kérsz. Lehet, hogy már el is felejted, és akkor kapod, váratlan.

Szóval van értelme, de nem mindig látjuk az egésznek az összképét, mert túl közel állunk - képletesen szólva -, ha viszont eltávolodunk a problémától, vagy a történésektől, esetleg megláthatjuk az egész képet a távlatból. Gondolj bele: van egy hatalmas festmény, amit mondjuk két lépésről akarsz nézni. Nem tudod értelmezni, mert csak szín pacákat látsz, de ha eltávolodsz jó pár lépést, akkor bontakozik ki igazán a mű, és akkor már van értelme az egésznek. Te most - véleményem szerint - túl közel állsz ahhoz, hogy igazán láss valamit.

Tudom, vagy legalább is sejtem, most arra gondolhatsz: mi ez az egész filozófiai maszlag? De van benne igazság, még akkor is, ha MOST nem érted.

Igaz, nekem három és félszer annyi az időm, mint neked...

2021. szept. 13. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
De van értelme.A mostani élményeidet és életed minden élményét míg élsz senki nem veheti el tőled.Azok örökké a tiéd maradnak.Majdanán ha szerelmes leszel és házasságot kötsz és boldog vagy az adja meg számodra mindennek az értelmét.A halál is az élet velejárója mind a test és lélek örökre nyugovóra tér.Mert megküzdött minden nehézséggel fájdalommal.Ezért sem lenne jó az örök élet Mert bizonyos öreg kor után már ez túl megterhelő és fájdalmas.Meg kel találnunk minden életkor szépségét.Ilyen fiatalon neked meg főleg!
2021. szept. 14. 07:30
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Ha nem találsz értelmet, akkor számodra nincs is.
2021. szept. 14. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Az egyetlen dolog, aminek nincs értelme: az örök élet. Folyamatos szenvedés és unalom lenne. Mert már mindent IS csináltál. Az életnek a halál ad értelmet. Furcsa, nem?
2021. szept. 14. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Ha a rákeresel arra, hogy az emberek a halálos ágyukon miket mondtak, hogy mit bánnak, mivel töltöttek volna több időt, talán ad valamit neked.
2021. szept. 14. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is ugyanúgy érzek, mint Te, Kérdező. Rettegek a haláltól. Félek, hogy mindent elveszítek majd, amit valaha is elértem itt, ebben a földi életemben. Minden gondolatom, emlékem, célom és cselekedetem megsemmisül majd, kis idő múlva pedig senki sem fog emlékezni rám. Valójában én nem igazán élvezem az életemet több okból sem. Ha egyszer majd meg kell halnom és utána elveszítek mindent, akkor gyakorlatilag a semmiért, feleslegesen kellett itt élnem és szenvednem. De az az egy a jó az egészben, hogy a halálom és a tudatom megsemmisülése után már nem fogok tudni semmiről. Nem fogom tudni sem azt, hogy meghaltam, sem azt, hogy értelmetlenül élnem kellett valamikor. A rossz emlékeim is mind elszállnak majd. Végül pedig mindenki ugyanígy végzi. Szerintem ez az egyetlen dolog, ami igazságos ebben. Sajnos segíteni nem sokat tudtam, de legalább a gondolataimat leírtam ide.
2021. szept. 14. 17:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Így aztán adja magát az is, hogy valójában teljesen felesleges rágódni a dolgokon.

2021. szept. 14. 20:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!