Szerintetek sincs semminek semmi értelme?
Nem tudok szabadulni ettől a gondolattól. Akármit is csinálunk, végsősoron semmi értelme nincs. Ha örökké élnénk, akkor szerintem lenne. Meg úgy vagyok vele, hogy ha most azonnal meg kéne haljak, és meg is halnék, nem érdekelne. Ettől függetlenün normális életet élek, de nyomaszt ez a gondolat. Nektek mi a véleményetek?
16/f
Ennek a kérdésnek sincs semmi értelme. Te magad írod.
Ha örökké élnénkmost 16 vagy. Megtetszik egy lány. Elveszed feleségül. A kedves mama egy fúria.
Na most képzeld el vele az életet. Nem lakik veletek, de mindenbe beleszól.
És eltelt már 1 879 543 év. Ennyi ideje kínkz minden nap.
Szex nincs, mert minek?
Nincsenek háborúk. Nincsenek művészetek.
Nincs semmi. És egymilliárd éven át nincs semmi, és még százerszer ennyi éven át.
Ellenkezőleg. Mindennek van értelme, legfeljebb nem fedezted fel az okát.
Bármi történés elvezethet egy olyan szituációhoz, aminek meg kell történnie, illetve még mindig benne van az, hogy ha más utat választasz, akkor más fog történni, vagy nem. Néha az út elágazik, de csak azért, hogy önmagához térjen vissza. Mert lehet valami, amit meg kell tapasztalnod, és nincs kibúvó alóla. Valószínűleg azért, mert szükséged van rá a fejlődésedhez.
Még túl fiatal vagy ahhoz - nem éltél, tapasztaltál eleget - hogy csak úgy kilépj. Az Univerzum meg adja, amit akarsz, csak kérned kell. Viszont nem azonnal kapod meg, amit kérsz. Lehet, hogy már el is felejted, és akkor kapod, váratlan.
Szóval van értelme, de nem mindig látjuk az egésznek az összképét, mert túl közel állunk - képletesen szólva -, ha viszont eltávolodunk a problémától, vagy a történésektől, esetleg megláthatjuk az egész képet a távlatból. Gondolj bele: van egy hatalmas festmény, amit mondjuk két lépésről akarsz nézni. Nem tudod értelmezni, mert csak szín pacákat látsz, de ha eltávolodsz jó pár lépést, akkor bontakozik ki igazán a mű, és akkor már van értelme az egésznek. Te most - véleményem szerint - túl közel állsz ahhoz, hogy igazán láss valamit.
Tudom, vagy legalább is sejtem, most arra gondolhatsz: mi ez az egész filozófiai maszlag? De van benne igazság, még akkor is, ha MOST nem érted.
Igaz, nekem három és félszer annyi az időm, mint neked...
Így aztán adja magát az is, hogy valójában teljesen felesleges rágódni a dolgokon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!