Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyik tarsadalmi osztalyba...

Melyik tarsadalmi osztalyba tartozom?

Figyelt kérdés

Ha magyarorszagi viszonylatban gazdag csaladbol szarmazom (tobb sajat ingatlan, kiadva lakasnak, nyaralonak, illetve az egyben en, egy masikban a testverem lakik), egy ertelmisegi (alkalmazott) es egy vallalkozo szulo. A szulok tamogatnak barmiben, amiben ertelmet latnak, tehat nem penzelik a mindennapi kiadasaimat, nem kapok draga holmikat, de ha tanulasrol, fejlodesrol van szo, abban segitenek, ha kell.

Jelenleg vegzek egy tanfolyamot, amit magamnak fizetek, nem kertem segitseget. Viszont en jelenleg egy raktarba jarok dolgozni, mert a jelenlegi vegzettsegeim (erettsegi, nem mentem egyetemre) alapjan ez volt az, ahol annyi fizetest kapok, amennyire azt mondom, erdemes bejarni egy munkahelyre es tudom belole allni a koltsegeimet.

Akkor en most ebben a pillanatban egy egyszeru melos vagyok? Munkasosztaly? :D Nem problema, mert mindenki indul valahonnan, csak a kivancsisag vezerel, illetve hogy szerintetek pontosan mi hatarozza meg ezeket a dolgokat, az anyagi helyzet, a munkahely, a hatter?

2021. szept. 13. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Elnyomó tőkés.
2021. szept. 13. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
semmirevaló újgazdag átlag
2021. szept. 13. 17:33
 3/5 anonim ***** válasza:

2 vagyok

aki semmit nem ér el, nem is ért el

csak a szülei aláraktad mindent

nem bántás, örülök hogy ilyen is van, csak ne bízd el magad

2021. szept. 13. 17:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Munka sehol sem szégyen.

Nettó 800k és olyan 1,2M között van a középosztály.

Ez olyan felső 2-3% max.

Nettó 400 tól van felfelé egy váltás amikor a felsőbb 5-7% -ba tartozik valaki. Aki ez alatt keres az Magyarországon alsó osztályba tartozik ez kb 92-93%.

Nem attól függ milyen munkát végez az ember. És nem csak egyetemmel lehet irodai munkát végezni. És egyetem sem garancia a 400k nettó + ra.

Szerintem nagyon is becsülendő hogy nem nyalják ki a fenekedet teljesen. Önmagad fejlesztésébe ölnek pénzt, te pedig ellátod magad és megdolgozol a hétköznapokért. Ettől normális értékrended lesz nem egy elszállt aki azt hiszi hogy születése okán valaki lett, de se beszélni se semmit nem tud normálisan csak az eszét játssza. Pénzén kívül semmije sincsen, és ha szeret költekezni pénze se lesz sokáig.

Az nem hiba ha dolgoztak a szüleid és abból jobb módon éltek mint az átlag. Nevelés már rajtuk műlik. Illetve hogy elkapatnak, vagy nem.

Persze nem mindenkit lehet elkapatni, de nevelésen is sok múlik.

Nem értem miért fontos milyen osztályba tartozol? :) Illetve nem igazán van már ilyen. Anyagilag sorolják be az embereket, de inkább statisztikák miatt. Ország jólétét, vagy az emberek jólétét eléggé erősen lehet mérni a fogyasztási szokásaikon. Leszámítva a szélsőségeket akik alig költenek, meg akik jóval túl költekeznek, ez egy elég jól behatárolható sáv. Vannak átfedések ugyan. Szerintem lényegtelen az egyén szempontjából.

2021. szept. 13. 18:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Az ékezet nélkül író sznobokéba.
2021. okt. 11. 04:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!