Miért látom úgy hogy a gyerekkor jobb mint a felnőttkor?
A felnőtteknél ott a gyerekvállalás ami rengeteg kínlódással jár. De ott a munkahely is ami napi 8 óra utána már nem sok mindent lehet csinálni. Ráadásul a felnőttek számára gyors az idő múlása. Így nagyon gyorsan el tud mellettünk menni az évek.
Míg gyerekkorban szinte bármit lehet, nincs felelősség. Sok a szabadidő. Könnyebb a barátkozás. Az idő számukra nagyon lassan telik. Színesebbnek látják a világot.
Mit gondoltok?
Mert nagyon egyoldalúan látod az egészet.
Gyerekként nincs pénzed arra, hogy magadra költsd.
Szinte semmi esélyed kiállni a téged ért igazságtalanságokkal szemben.
Nem tanulhatod, csinálhatod azt, amit szeretnél. A munkádat Te választod.
Te csak a negatív oldalát látod egy párkapcsolatnak, de a pozitívak is kimaradnak gyerekkorban.
Stb.
Nem kötelező gyereket vállalni.
A munkát, ahogy már említették, te választod a képességeidnek megfelelően.
A gyerekkor is gyorsan elrepül. Gyerekkorban se csinálhatsz meg mindent, mivel minden egyes tettednek következménye van.
Te is láthatnád felnőttként színesen a világot, ha nem lennél ennyire besavanyodva és nem lennél ennyire depressziós.
Én örülök, hogy felnőtt lettem. Élvezem a felnőtti életet.
Nekem a gyerekkor se volt jobb.
Nem engedtek soha sehova nem lehetett barátom barátaim semmi szabadidom.
Ma meg felnotten meg hiaba mennék bárhova már nincs kivel nincs kit felhivnom sem. Meg szoc.zavaraim is lettek.
Kedves Kérdező,
a válaszokat nem olvastam el.
Azért érzed úgy, hogy a gyermekkor jobb, mint a felnőttkor, mert fejben még gyermek vagy. A bizonyíték rá a gyermeki, khm, "érvelésed".
Ha majd egyszer felnősz (ajánlom, érdemes!) leszel valójában képben.
Szerint mindkettőnek megvan a szépsége.
A gyerekkorod olyan, amilyenre a szüleid csinálják. A felnőtt meg olyan, amilyenre te.
Az a folyamat, amíg felépítesz egy neked tetsző életet az fárasztó, kemény lehet, de még az is lehet élvezhető.
Nekem az egyik kedvenc időszakom a 16-24 volt. Akkor voltam a legszabadabb. Bár semmim nem volt anyagi értelemben, mégis nagyon jókat szórakoztam, rengeteg embert ismertem meg, barátot szereztem.
Aztán egyszer jött az érzés, hogy ideje felépíteni valamit. Most 33 évesen azt érzem, hogy lassan megvannak a legfőbb dolgok amikre vágytam és utána megint jobban az élvezeti dolgokra tudok koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!