Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni a szorongás...

Mit lehet tenni a szorongás ellen?

Figyelt kérdés

Szinte minden új helyzetben, környezetben nagyon szorongok. Nem tudom hogy ezt, hogy tudnám leküzdeni magamban. Ez a részemről tényleg nem színészkedés, vagy ilyesmi.

Régebben annyira stresszeltem iskola előtt, hogy szinte mindig hányingerem volt idegi alapon. Bár ennek ellenére sosem hiányoztam szinte, csak nagyon keveset. Piszkáltak az osztálytársaim, ezért nem is szerettem suliba járni. Régebben egyedül pl. boltba se mertem bemenni, ma már ez könnyen megy. Azt vettem észre, hogy ha már egyedül elmegyek egy boltba, már nyugodtan merek nézelődni, nem feszengek. Buszra is már felmerek szállni egyedül.

Van már párom is, de félek, hogy a szorongásom miatt el fog hagyni. Sokszor olyan életképtelennek érzem magam. Még arra nem mertem elhatározni magam, hogy csak úgy magamtól munkát keressek.

Néztem pedig egy csomó állásajánlatot már, de sehova sem mertem elküldeni az önéletrajzomat. Én nem a munkától félek, hanem a többi embertől. Már volt munkám, de az is közmunka volt.

Volt már a barátom felvette a közös albérletben való együttélést, de félek, hogy nem fogok tudni egyedül, a szüleim nélkül megélni, hiszen rájuk mindig támaszkodhattam. Viszont hiába élek itthon a szüleimmel, így is szorongok. Valahogy még mindig úgy érzem, az élet nagy olgaihoz még mindig nincs kellő önbizalmam.

Szedjek antidepresszánst?

2021. szept. 7. 21:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ezeken kívül még az orvosoknál félek nagyon. Volt olyan anyukámmal mentem, és mondták milyen félénk vagyok, ami rosszul érintett, bár az orvos nem volt bunkó. Ez egy pár éve történt. De azóta is félek, az orvosok biztos bénának gondolnak engem, nem életrevelónak.
2021. szept. 7. 21:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Én azt csinálom, hogy szembenézek a problémával, de ha úgy érzed doki, vagy pszciholológus.
2021. szept. 7. 21:43
 13/16 anonim válasza:
100%
Szorongás általában gyermek korban alakul ki, gondolom amikor piszkáltak akkor nem vágtál vissza és nagyon fájt,ez pedig elfojtodat magadban azért alakulhatott ki szorongásod,gondolom mindig félsz ettől csak nem tudsz róla,azt ajánlom ne szedjel gyógyszert,ha barátnőd igazán szeret ez miatt nem fog el hagyni,azt tanácsolom soha ne hagyd hogy piszkáljának,szed össze bátorságot menj el dolgozni,mindenki pénzből nem várhatod el hogy barátnőd tartson el
2021. szept. 8. 01:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Én 20 éves vagyok és még mindig anyukám kísér orvoshoz. Néha furának érzem, mikor látok 14 éveseket egyedül járni. Most megnyugtattál, hogy nem vagyok egyedül ezzel. :D
2021. szept. 8. 06:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Álláskeresésnél természetes dolog, hogy ér pár kudarc. Rengeteg önéletrajzot kell elküldeni ahhoz, hogy egyáltalán visszajelezzenek néhány helyről.

És még akkor is mondhatsz nemet. Szóval nincs min szorongani. :)

Ha pedig bejön az egyik, akkor megpróbálod, és lesz ami lesz. Mi a legrosszabb, ami történhet? Hogy nem téged választanak. De akkor ugyanúgy nézelődsz tovább és küldesz önéletrajzokat. Ennyi. :)

Egyébként ajánlom a Nyugi című könyvet, jó technikákat ismertet szorongás ellen.

Ha nem szeretnéd megvenni, megnézheted könyvtárban is, de én is szívesen kölcsönadom. :)

2021. szept. 8. 11:34
 16/16 anonim válasza:
Szia, ne szedj gyógyszert.... nem ér semmit. Viszont ha gondolod akkor írj segítek neked is szívesen.
2021. szept. 14. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!