Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet szeretni ezt a...

Hogy lehet szeretni ezt a rohadt nyarat? Mi ilyen vonzó benne?

Figyelt kérdés
Gyűlölöm ezt a rohadt évszakot. Dög meleg volt ma is, sőt este is, most meg nem tudok aludni a zivatar miatt. Aztán másnap megint 35 fok lesz. Csodás! Hogy lehet szeretni ezt az évszakot? Nem tudom felfogni. Semmi szépsége sincs ennek. Ilyenkor utálok a legjobban dolgozni. Ráadásul engem valamiért irritálnak azok az emberek akik odavannak ezért évszakért.
2021. aug. 16. 02:28
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
0%

Hát pl. úgy, hogy ha olyan házba/lakásba akármiben vagy ahol a nagy melegekbe sincs 26-27 foknál melegebb, plusz erre még van klimád akkor rohadt jó a nyár.

Eddig nekem is jó volt, de mióta itt lakom és 30 körüli a hőfok, este hiába tárva nyitva mniden soskzor 27 ig is alig megy vissza, igy alig kibirható. Hiába a klima, 30 fokot az is alig hűt le illetve max 1 helységbe, a többibe órák alatt fél fokot, pedig vadiúj 3.5w os klima.

2021. aug. 16. 10:31
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
21 Meg hát a kinti időhöz képest sem szabad túlságosan lehűteni a lakást, az sem egészséges. Amikor 40 fok van odakint tartósan,akkor már a benti 27-28 fok is egy katlannak érződik 1-2 hét után,hiába hűvösebb a kintihez képest.:/
2021. aug. 16. 10:38
 23/44 anonim ***** válasza:
21%

Drágaságaim, pedig jobb lesz, ha hozzászoktok ahhoz, hogy évről évre egyre melegebbek lesznek a nyarak. Tudjátok, klímaváltozás. Hazánk el fog sivatagosodni idővel. Utáljátok nyugodtan a nyarat, ezzel csak magatoknak nehezítitek meg a helyzetet.

Alkalmazkodjatok, mást úgyse tehettek.

Én is dolgozom, viszont imádok strandra járni.

2021. aug. 16. 10:41
 24/44 anonim ***** válasza:

Engem inkább a fülledt, párás levegő zavar. Az égető forróságot is jobban viselem, mint ezt a fülledtséget. És ami még hiányzik: a hajnali hűvösség. Ill. ma reggel már szerencsére hűvös volt, de vasárnap reggel nagyon hiányzott.

Ha nincs fülledtség és hűvösek a hajnalok, akkor napközben a forróság nem zavar. Akár 35 fokban is simán kapálgatok délben a tűző Napon. Amikor meg árnyékban dolgozhatok pl. szőlőt kötözök a lugasban, azt nem is számítom munkának, hanem pihenésnek. Persze ilyenkor próbálok egy-egy fél napot strandolásra kiszakítani, már csak a családom miatt is.

A munkahelyem az érdektelen, az légkondicionált. A házunk meg nagyon jól van megépítve, idén nyáron végig tartani tudtuk a déli fekvésű nagyszobában a 24 fokot. (Talán júniusban egy-két forró estén ment föl 25 fokra, de éjjel már azonnal hűlt vissza 23-24 fokra.)

Most már úgyis jönni fog az enyhülés: este 8-kor a Dunántúl nyugati részén már hűvös lesz.

Egyébként én a téli hideget is szeretem. A havat is, de nem azt, ami elolvad egy nap alatt, hanem amikor mellé kemény fagyok vannak hetekig és lehet szánkózni a domboldalakon, korcsolyázni a befagyott holtágakon. De nagyon szeretem a száraz, napos, igen hideg téli napokat is, amikor a föld száraz és össze van fagyva, az erős napsütés ellenére is napközben -10 fok alatt marad a hőmérséklet, és 4 óra után, mikor már hosszúak az árnyékok, jön elő a klasszikus téli hideg éjszaka (-15 vagy akár -20 fokkal). 2017. januárjában ilyen idő volt, több egymás utáni hétvégén is reggeltől alkonyatig ágakat tördeltem, fűrészeltem a kertben. Amíg rám sütött a Nap, addig semmi hideget nem éreztem, hiába voltam kint több órán át, pedig a talaj teljesen keményre volt fagyva.

De egyébként szeretem a tavaszi virágnyílást is, de az őszi csöndes, lágy napsütést is, majd a késő őszi párásságot a folyók felett, az erdőkben.

Gyakorlatilag minden évszakot szeretek. :-)

2021. aug. 16. 10:45
 25/44 anonim ***** válasza:
34%
23 Drágaságom,majd ha nem lesz légkondi és víz,akkor kacarásszál meg szeressed a nyarat. A levegő most is 40 fokos,a napon 50 is van. Ha ez rosszabb lesz,majd akkor nevetgélj.
2021. aug. 16. 10:50
 26/44 anonim ***** válasza:
47%
17, pont ilyen a nyár az Alföldön. És nekem a szembe se jut sírni, mert mindig visszaemlékszem a hidegre, a vagyonra, havazásra, jeges utakra ami még veszélyes is. Nem kell húszmillió ruhát felvenni és öltözködéssel tölteni a fél napot, ami szintén nagy előny. És igen , sajnos az a tapasztalatom, ha nem ez van, akkor egyből jó nagy lehűlés, már kabát is kell, augusztus végén is, hideg, reszketés stb. Vagy egyből hirtelen nyár.Sajnos a 4 évszak már rég nem létezik.
2021. aug. 16. 10:52
 27/44 anonim ***** válasza:
21%

A lakásomban nincs légkondi, autóm sincs, amivel szennyezném a környezetet.

Csak az marad életben, aki erős és képes alkalmazkodni a változásokhoz. A gyengék, pl. akik itt sírnak, ők elbuknak.

2021. aug. 16. 10:55
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

26 Igen,ezt írtam,hogy ilyen a nyár az Alföldön. Augusztus végén nem tudom mikor kell itt kabát,de elég rossz lehet annak a keringése,akinek kell.

Az meg már csak plusz bónusz,hogy évek óta nem is volt normális tél,sem hó.

2021. aug. 16. 10:55
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
27 Ja,mesélj még kérlek. Ennyi erővel én is mondhatnám,hogy gyenge vagy,ha nem birod a Szibériai hideget. Én meg azt bírn akármeddig.Nem tudom hallottál-e már arról,hogy az embereknek különbözik a génkészlete. Nem véletlen négerek élnek Afrikában,Finnországban meg... Tudjuk. Végülis költözni bármikor lehet,egy ideje már fontolgatom.
2021. aug. 16. 10:58
 30/44 anonim ***** válasza:
25%

Erről írtam a 13-as kommentem végén, hogy biológia.

De szokás szerint leszavazták.

De tudod, az életvitelen rengeteg minden múlik, pl. ne legyél elhízott, kerüld a cukros, egészségtelen dolgokat, igyál szobahőmérsékletű vizet, sétálj lassabban, kerüld a fűtő ételeket..stb.

2021. aug. 16. 11:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!