Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki hogyan birkózik meg az...

Ki hogyan birkózik meg az öregedés gondolatával? 28 vagyok, lassan (már) nem fiatal és ez rossz érzéssel tölt el.

Figyelt kérdés

Tanulásra pazaroltam a fiatal felnőtt éveimet. Hosszú történet, de tényleg tanultam munka mellett, volt, hogy magamtól is (nemcsak sulinak), nyáron is, most is hátravan még 3 félév esti egyetemből.

Ezért is rossz érzés, hogy nem használtam ki sportolni járásra, mozira, valamennyire hanyagoltam a baráti kapcsolataimat, nem ismerkedtem férfiakkal...

Egyelőre még szo-szo tűrhető krónikus betegségeim vannak, de nemsokára öregedik majd a bőröm, az arcom, jönnek a fájdalmak.

Már most látszik, hogy 5-6 évvel ezelőtti fotókon sokkal fiatalabbnak néztem ki, frissnek, üdének.

2021. júl. 17. 12:02
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Nem, szerintem az ember simán nem arra lett kitalálva, hogy egy helyben üljön (vagy akár álljon). :)
2021. júl. 18. 20:27
 32/38 anonim ***** válasza:

#31 Ebben teljesen igazad van.

Az ember mozgásra lett ki találva,ezért is érzi jól magát az ember ha mozog.🙂

Erre már én is rá jöttem,csak most valahogy nem jutott eszembe ezt le írni.

2021. júl. 18. 20:35
 33/38 A kérdező kommentje:

Amíg a fán voltunk, folyamatosan mozogtunk.

Amikor lejöttünk a fáról, vadásztunk, eszközt használtunk, gyűjtögettünk, de mozogtunk.

Aztán telt-múlt az idő, mezőgazdaság, állattartás, települések kialakulása, de még mindig mozogtunk, nem volt sem mosógép, sem irodai munkakör, se mosogatógép, se autó, se villamos és a többi.

Aztán az utóbbi hozzávetőlegesen 100-150 évben terjedt el széles körben az ülő életmód. Illetve a szalag mellett ácsorgás se feltétlen jobb. Igen, vannak mozgósabb munkakörök is, de sokan vagyunk például irodisták. Otthonról maximum 10 perc a megállóig (de inkább 5), 5 perc a megállótól az iroda, 5 perc az irodától a kajálda, 5 perc a kajáldától vissza, este 5 perc a megálló, 5 perc haza a megállótól. Otthon ott a mosógép, főzni nem kell, mert a kaját vesszük...

Ha a mozgást meg se próbáljuk pótolni, akkor baromira nem úgy élünk, ahogyan az a szervezetünk számára megfelelő volna, amit igényelne.

2021. júl. 18. 20:44
 34/38 anonim ***** válasza:

#33 Nagyon jól át látod a dolgokat,ebben is teljes mértékben igazad van és egyet is értek veled mindenben.

Ezért sem jó ez a túlzott kényelem,sokan el lustulnak világszerte,pedig a mozgást nem szabadna el hanyagolnunk mert később ez miatt egészségügyi problémák jelennek meg sokkal hamarabb mit kellene.

Nyugatabbra tőlünk például Ausztria,Németországban már elég sokan mozognak,vannak akik futnak,bicigliznek,nordi vokingoznak még a nyugdíjasok is,de azt vettem észre hogy már Magyarországon is szép lassan el kezdik az emberek ezeket csinálni ami csak jó.

Igazából nem nagyon értem azokat akik a szmogos városban szoktak mindig futni,szerint jobb lenne ha inkább kíjebb mennének a szabadba,állítólag nem egészséges betonon sem futni,leginkább egyenetlen talajon kéne futni és sétálni is,neked mi erről a véleményed?

2021. júl. 18. 21:15
 35/38 A kérdező kommentje:

Rengeteg idő kijjebb menni.

Környezetmérnökként (mármint az egyik végzettségem ez) azt állítom, hogy a szmog egyfelől nem csupán a nagyvárosok problémája és nem csupán az autók miatt van, másfelől egy nagyvárosban sem feltétlen van szmog vagy mindenhol van szmog. A következő mellékutcában fut, már jó.

Vannak jó futócipők is. Aszfaltra is.

2021. júl. 18. 21:18
 36/38 anonim ***** válasza:

#35 Ez mondjuk igaz.

Sajnos a mai gyorsuló világban már egyre kevesebb időnk van,de még akinek van ideje még az is siet és kapkod.

Leginkább a nagy gyárak jobban szennyezik a világot mint az autók ez tény,csak sokan nem akarják be látni.

És tényleg,de aki teheti szerintem jobban jár a a természetben próbál meg többször sportolni.

2021. júl. 18. 21:30
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

"Igazából nem nagyon értem azokat akik a szmogos városban szoktak mindig futni,szerint jobb lenne ha inkább kíjebb mennének a szabadba,állítólag nem egészséges betonon sem futni,leginkább egyenetlen talajon kéne futni és sétálni is,neked mi erről a véleményed?"

Ja, majd az ember a 8-9 óra munka, meg az x óra egyéb teendő mellett még utazik oda vissza másfél órát, hogy fusson. Naná :)

Jártál te már faluban télen? Olyan szmogot te még Bp. legszarabb részein se fogsz látni, mint egy völgyben lévő faluban a fűtési szezonban.

2021. júl. 18. 22:44
 38/38 anonim válasza:
100%

Attól függ, hogy téged az öregedés mint egészségügyileg vagy mint lelkileg bánt.

Utóbbi esetén az a szomorú hírem van, hogy hangsúlyozom, de SZERINTEM nem lesz jobb és valahogy tovább kell lépni.

Sportolhatsz te amennyit akarsz, meg mondhatják a környezetedbe, hogy kinézel 20-nak, az igazság, hogyha összehasonlítod magad a régi éneddel vagy az új korosztállyal látni fogod a különbséget és ők is.

Az élményeket se fogod már tudni úgy megszerezni vagy újra élni. Nincs olyan varázsa már összejönni egy új pasival vagy csajjal, nem olyan izgalmas. Tiniként meg korai főiskola alatt volt az leginkább, hogy a pénz / egzisztencia annyira nem számított és tényleg külső meg belső alapján hangolódtatok egymásra.

A bulik / élmények se ugyanazok. Valahogy fősulin ill. középsulin mindig összegyűltünk fiúk meg lányok és jártuk állandóan a várost, pénz nélkül meg az első nagy nyaralás szervezések, házibulik, ezekhez képest egy céges buli / retro party, stb. kegyetlen lehangoló és szar tud lenni. A haverokkal elmenni inni se ugyanolyan valahogy munka , család stb. mellett és maga az egész nem jön olyan szabadon, magától értetődően mint régen, persze utóbbi ettől még lehet jó, csak nem olyan mint régen.

Ezeknek az újra élésvel szerintem régen kár próbálkozni, mert csak kivénhedtnek fogsz tűnni, akár már 28 évesen is. 30-35-ig tartják még magukat szépen az emberek lelkileg, egy gyerek, pár szép nyaralás, de utána borzasztó és lehangoló látni, hogy mennyi felnőtt kifordul magából. Elhízás, válás, partnerválogatás, fogalmuk sincs hol a helyük a világban, csak követik a trendet, unatkozás, rengeteg férfi kurvázik, isznak, nők kapuzárási pánikkal küzdenek, végtelen önzőség és stb.

Ezeken tovább kell lépni és nem leragadni, mert csak rosszabb lesz. Én 16-22-ig buliztam / csajoztam, folyamatosan sportoltam, rohadt jól néztem ki. Most 28 évesen 6 és fél éves kapcsolatban, még mindig sportolok és jól nézek ki, megvan mindenem, ugyanúgy megkapom, hogy jajj 20 vagy stb. így is tudom, hogy ez már nem ugyanaz és ugyanígy van ez az élményekkel is. Hiányzik rohadtul, de persze ha ügyesen továbbtudsz lépni, akkor helyette lesznek más célok, más élmények.

Nem fog ebbe sajnos segíteni se a mai társadalmi felfogás, de főleg a jelenlegi média se. A nagyszerűen hangzó sztorikat és meséket az emberektől próbáld meg félvállról venni, és bár lehetetlen próbáld a mindig, mindenkit tökéletesnek mutató médiát és facebookot meg hasonlókat kerülni.

Ha nagyon nyomaszt még, a beszélgetés róla egy jó indulópont mint itt, de egy hozzád közelebb álló emberrel mégjobb. Ha kell készülj is fel erre, hogy ne nyomasztó csöndbe merüljön a téma. A végén lehet sokminden kiderülne másokról is.

Olvass el pár az életet igazán jól bemutató könyvet (Vonnegut.: Kékszakáll, Börtöntöltelék , Miltkon Keyes.: Virágot Algernonnak stb.), Aztán végül fejben fog eldőlni a legvégén, hogyan tudod majd ezt feldolgozni és miben fogod tudni megtalálni az új boldogságot okozó dolgokat, amivel szépen tovább tudsz lépni. Remélhetőleg így lesz.

2021. júl. 21. 09:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!