Ki hogyan birkózik meg az öregedés gondolatával? 28 vagyok, lassan (már) nem fiatal és ez rossz érzéssel tölt el.
Tanulásra pazaroltam a fiatal felnőtt éveimet. Hosszú történet, de tényleg tanultam munka mellett, volt, hogy magamtól is (nemcsak sulinak), nyáron is, most is hátravan még 3 félév esti egyetemből.
Ezért is rossz érzés, hogy nem használtam ki sportolni járásra, mozira, valamennyire hanyagoltam a baráti kapcsolataimat, nem ismerkedtem férfiakkal...
Egyelőre még szo-szo tűrhető krónikus betegségeim vannak, de nemsokára öregedik majd a bőröm, az arcom, jönnek a fájdalmak.
Már most látszik, hogy 5-6 évvel ezelőtti fotókon sokkal fiatalabbnak néztem ki, frissnek, üdének.
A látást lehet korrigálni szemüveggel, műtéttel. Bár látásromlásnak lehetnek durvább okai is, pl autoimmun.
Nekem pont gerincferdülésem van. Nagyon nem mindegy, hogy az ember erősíti-e a tartásért felelős izmait és odafigyel-e a helyes tartásra - ezekkel rettentő sokat tud segíteni magán.
Alapvetően még durvább betegségeken is segít, ha az ember eleget iszik (vizet.. nem cukros lónyálat vagy alkoholt), igyekszik kezelni a stresszt, juttat a szervezetébe rostot, ásványi anyagot, vitamint is, nem hízik el, nem cigizik, igyekszik kevés alkoholt inni, nem juttat a szervezetébe túl sok cukrot...
Nem megszünteti a betegségeket - ezt senki se mondta -, csak segít rajtuk.
Nyilván, én is írtam, hogy azért segít az, ha egészségesen élsz, de ettől még a betegségek nagy részét maximum tünetileg kezeli, a tested viszont folyamatosan használódik el és egyre kevésbé fogod tudni kompenzálni.
Most már totál úgy hangzik, mintha a sport ellen érvelnék, pedig nem ez a célom :D
Én pl. már enyhén kopaszodok és ezzel sem fogok tudni semmit sem kezdeni.
"de ettől még a betegségek nagy részét maximum tünetileg kezeli, a tested viszont folyamatosan használódik el és egyre kevésbé fogod tudni kompenzálni"
Öööö, jóó, ez igaz, ebben egyetértek, ezért is írtam ki a kérdést. :)
Van egy rossz hírem: már korábban is.
Nézd például élsportolók, vagy akár az ide írók tapasztalatai.
#11 Nagyon jól látod,én is ezeket tapasztalom.
Örülök hogy sportolsz,sose hagyd abba a mozgást.🙂
Szerintem gyenge a hátizmod mint sok embernek,ezért sem tudsz 2 percnél tovább ülni ugyan abban a testhelyzetben,legjobb ha el kezdet azt erősíteni,idővel sokkal jobb lesz.
Sok sikert.
27
Nem hinném, hogy ez az oka.
Akkor otthon miért szeretek 5 percig törökülésben, majd 5 percig így rakott lábbal, majd 5 percig amúgy rakott lábbal ülni?
Most olvasom a válaszaidat kérdező,nagyon jó dologokat írsz,ilyen tudatos barátra minden embernek szüksége lenne, remélem hamarosan nekem is sikerül egy ilyen emberrel barátságot alakítani.
10-es voltam.
#28 Ez jó kérdés,egyébként ezek nekem is mennek. 😁
Nem lehet hogy kényelmetlen az ülőhely amit napi szinten használsz? Ez miatt nem tudsz egy testhelyzetben maradni két percnél tovább?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!