Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki hogyan birkózik meg az...

Ki hogyan birkózik meg az öregedés gondolatával? 28 vagyok, lassan (már) nem fiatal és ez rossz érzéssel tölt el.

Figyelt kérdés

Tanulásra pazaroltam a fiatal felnőtt éveimet. Hosszú történet, de tényleg tanultam munka mellett, volt, hogy magamtól is (nemcsak sulinak), nyáron is, most is hátravan még 3 félév esti egyetemből.

Ezért is rossz érzés, hogy nem használtam ki sportolni járásra, mozira, valamennyire hanyagoltam a baráti kapcsolataimat, nem ismerkedtem férfiakkal...

Egyelőre még szo-szo tűrhető krónikus betegségeim vannak, de nemsokára öregedik majd a bőröm, az arcom, jönnek a fájdalmak.

Már most látszik, hogy 5-6 évvel ezelőtti fotókon sokkal fiatalabbnak néztem ki, frissnek, üdének.

2021. júl. 17. 12:02
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

A látást lehet korrigálni szemüveggel, műtéttel. Bár látásromlásnak lehetnek durvább okai is, pl autoimmun.

Nekem pont gerincferdülésem van. Nagyon nem mindegy, hogy az ember erősíti-e a tartásért felelős izmait és odafigyel-e a helyes tartásra - ezekkel rettentő sokat tud segíteni magán.

Alapvetően még durvább betegségeken is segít, ha az ember eleget iszik (vizet.. nem cukros lónyálat vagy alkoholt), igyekszik kezelni a stresszt, juttat a szervezetébe rostot, ásványi anyagot, vitamint is, nem hízik el, nem cigizik, igyekszik kevés alkoholt inni, nem juttat a szervezetébe túl sok cukrot...

Nem megszünteti a betegségeket - ezt senki se mondta -, csak segít rajtuk.

2021. júl. 17. 20:09
 22/38 anonim ***** válasza:

Nyilván, én is írtam, hogy azért segít az, ha egészségesen élsz, de ettől még a betegségek nagy részét maximum tünetileg kezeli, a tested viszont folyamatosan használódik el és egyre kevésbé fogod tudni kompenzálni.

Most már totál úgy hangzik, mintha a sport ellen érvelnék, pedig nem ez a célom :D

Én pl. már enyhén kopaszodok és ezzel sem fogok tudni semmit sem kezdeni.

2021. júl. 17. 20:16
 23/38 A kérdező kommentje:

"de ettől még a betegségek nagy részét maximum tünetileg kezeli, a tested viszont folyamatosan használódik el és egyre kevésbé fogod tudni kompenzálni"

Öööö, jóó, ez igaz, ebben egyetértek, ezért is írtam ki a kérdést. :)

2021. júl. 17. 20:19
 24/38 anonim ***** válasza:
15ös vagyok, köszi a válaszokat! :DD
2021. júl. 17. 21:41
 25/38 Girlll3 ***** válasza:
30 évesen zajlik az öregedési folyamat? Akkor ennyi...
2021. júl. 18. 10:44
 26/38 A kérdező kommentje:

Van egy rossz hírem: már korábban is.

Nézd például élsportolók, vagy akár az ide írók tapasztalatai.

2021. júl. 18. 10:55
 27/38 anonim ***** válasza:

#11 Nagyon jól látod,én is ezeket tapasztalom.

Örülök hogy sportolsz,sose hagyd abba a mozgást.🙂

Szerintem gyenge a hátizmod mint sok embernek,ezért sem tudsz 2 percnél tovább ülni ugyan abban a testhelyzetben,legjobb ha el kezdet azt erősíteni,idővel sokkal jobb lesz.

Sok sikert.

2021. júl. 18. 20:00
 28/38 A kérdező kommentje:

27

Nem hinném, hogy ez az oka.

Akkor otthon miért szeretek 5 percig törökülésben, majd 5 percig így rakott lábbal, majd 5 percig amúgy rakott lábbal ülni?

2021. júl. 18. 20:08
 29/38 anonim ***** válasza:

Most olvasom a válaszaidat kérdező,nagyon jó dologokat írsz,ilyen tudatos barátra minden embernek szüksége lenne, remélem hamarosan nekem is sikerül egy ilyen emberrel barátságot alakítani.

10-es voltam.

2021. júl. 18. 20:15
 30/38 anonim ***** válasza:

#28 Ez jó kérdés,egyébként ezek nekem is mennek. 😁

Nem lehet hogy kényelmetlen az ülőhely amit napi szinten használsz? Ez miatt nem tudsz egy testhelyzetben maradni két percnél tovább?

2021. júl. 18. 20:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!