Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Felnőtt fejjel mit tanácsolnál...

Felnőtt fejjel mit tanácsolnál a 18 éves önmagadnak?

Figyelt kérdés

Néhány nap múlva lesz a 18. születésnapom és úgy érzem, ezzel valóban elkezdem átlépni a felnőttkor küszöbét. Szeptembertől egyetemista leszek; egy, az otthonomtól távoli városban fogok tanulni, és többé-kevésbé önerőből megélni.

Sikeres, kiegyensúlyozott és boldog életet szeretnék megalapozni, ezért azt kérem, osszátok meg velem a tapasztalataitokat!

A ti életetekben mi az a tudás vagy tapasztalat, amit jó lett volna ennyi idősen tudni? Ha találkozhatnál a fiatalkori önmagaddal, mit tanácsolnál neki? Mi az, amit megtennél és mi az, amit nem?

Mostani tapasztalaiddal mit csinálnál másképp?

Segítőkész válaszaitokat előre is köszönöm! :)

2021. júl. 15. 19:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
87%
Ne rugj be azon az ejszakan , es keruld el az italpultot 02:26kor , mert a csajnak van csavoja attol hogy hozzad dorgoli magat. NE FOGDOSD MEG. Egesz ejjel teged fognak uldozni 4-6an , es meg utana is le akarnak majd vadaszni. Ja ez 1 hete volt (segitseg) 18 rip
2021. júl. 15. 22:37
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
Ne vegyek kertes házat agglomerációban... Az volt a vágyam akkor, és 22 évesen vettem is, de 1 év alatt rájöttünk, hogy az ingázás nagyon nem jön be, ezért inkább nagy bukóval megzabadultam a háztól, és vissza jöttünk Pestre. Ilyet többet ne csináljak.
2021. júl. 16. 07:13
 13/30 anonim ***** válasza:
83%
Nem tanácsolnék semmit, mert nem szeretném, hogy bármi is változzon a jelenben. semmi se történik véletlenül.
2021. júl. 17. 23:17
 14/30 anonim ***** válasza:
80%
Azt, hogy fogyjon le, legyen nyitottabb a lehetosegekre. Meg azt, hogy az emberek nagy resze nincsen tekintettel a masikra, csak a sajat erdekuket nezik, sajat hasznukat lesik a masikban, szoval felesleges mindenaron keresni a jot bennuk. Meg meg azt, hogy batran hasznaljon ki masokat, mert csak ennek az elszenvedo vegen lenni hulyeseg.
2021. júl. 18. 06:22
 15/30 anonim ***** válasza:
93%

Fingom sincs

Lottoszamokat juttatnak neki vissza hogy ne legyen ilyen fos az élete amilyen nekem volt

2021. júl. 18. 07:11
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Válassz egy piacképesebb egyetemi képzést (mérnöki vagy közgazdász)

Vállalj diákmunkát hogy legyen tapasztalatod és valamennyi tőkéd

Ne vedd fel a diákhitelt

Szerezz egy barátnőt még ha nem is lesz könnyű

Eddzél többet főleg lábra és kerüld a cukros ételeket

Ne igyál annyit ész nélkül

Ne maszturbálj minden nap

27/F

2021. júl. 18. 07:59
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Én azt,hogy higgy magadba,akarattal bármi elérhető.Nyiss a világ fele.Ismerkedj,szerezz tapasztalokat.

Most is ezeket csinálom,de 16-18 évesen sokkal könnyebb lett volna,mint most 22 évesen...

2021. júl. 18. 10:32
 18/30 anonim ***** válasza:
67%
Azt, hogy dolgozz keményen, küzdj, harcolj, végezd a kötelességedet, de ugyanakkor állj ki magadért. A szerencse és a boldogság pedig jön magától, nem kell félni a hiányuktól.
2021. júl. 18. 15:12
 19/30 anonim ***** válasza:
69%

Én nulladikos és évvesztes is voltam, így októberben, amikor a 18-at töltöttem, még a 11.-es tananyagot kezdtük, tehát voltaképp két tanév volt hátra valamint Aspergeres (enyhén autista) is vagyok. Ráadásul nálam általában a túl kemény, túlspilázott tanulással volt gond.

Bár az első szakomon a tanulást jól osztottam be, így azt mondanám az akkori önmagamnak, hogy ezen a téren csak így tovább. (A legtöbb esetben NEM halogattam, főleg számolós dolgokat simán tanultam óráról órára, ezt máig jó stratégiának tartom - valamennyire van tapasztalat, a második diplomámat csinálom, 4 féléven vagyok túl és van más papírom is már.)

Mondanám, hogy élvezze még jobban az életet, járjon még több helyre, próbáljon ki új sportokat - bár ezen a témán rajta is voltam.

Mondanám, hogy sportoljon heti 3-5 órát, akár menjen konditerembe is és kerülje a refluxnál problémát okozó ételeket. Egyen rengeteg zöldséget, gyümölcsöt. (Ha akkor több az akaraterőm ezen a téren és akkor kerülök olyan orvosokhoz, mint most, talán mára egészséges, legalábbis tünetmentes lennék.)

Túlságosan rápörögtem az új élethelyzetre, az egyetemre, túlságosan örültem neki, minden ismerősömnek áradoztam, a csoporttársaimat pedig "megijesztettem" azzal, hogy túl bőbeszédű voltam illetve sokszor túl sokat adtam ki magamról. Ezzel kapcsolatban mondanék neki dolgokat.

Illetve a gimnáziumban megismert, más osztályokból származó, szintén fura emberekből álló baráti körömmel lógtam, ahonnan a kezdetektől kilógtam és egyre kevésbé éreztem velük jól magam, így mondanám neki, hogy ne csak hozzájuk ragaszkodjon.

2021. júl. 18. 15:31
 20/30 anonim ***** válasza:
81%

Először is, boldog szülinapot Kérdező:)

-Étkezz egészségesebben, és mindenképp csökkentsd a cukrosat, édeset.

-Állj ki magadért, légy határozott. (hagytam, hogy kihasználjanak páran házi, jegyzet téren)

-Válogasd meg jobban, hogy milyen emberekkel veszed körbe magad.

-Gondolj előre, a jövőre. (hamar eldöntöttem, hogy merre tovább, de 2. nyelvre nem figyeltem eléggé sajnos. ha gimiben csak egy kicsit jobban megtoltam volna és elmegyek németből is nyelvvizsgára, nem most, egyetemen szórakoznék vele)

-Járj többet társaságba/el itthonról.

-Ismerkedj többet, légy nyitottabb.

-Legyél nyitottabb, és tanuld meg észre venni a lehetőségeket.

-Ne félj a kudarcoktól/hibáktól.

-Kezdj el önbizalmat összekanalazni, mert később csak nehezebb lesz.

Igazából nem jut eszembe semmi sem, amit megbántam volna a tetteim közül, inkább a meg nem lépett dolgokat sajnálom. Hogy ezek miatt kimaradtam egy rakat dologból, mert a a komfortzónámon belül maradtam.

A mostani (21/L, évvesztes, 5 éves gimiből) tapasztalataimmal a fentebb írtakat tanácsolnám magamnak, valamint, hogy legyek sokkal bátrabb és határozottabb.

2021. júl. 21. 14:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!