Felnőtt fejjel mit tanácsolnál a 18 éves önmagadnak?
Néhány nap múlva lesz a 18. születésnapom és úgy érzem, ezzel valóban elkezdem átlépni a felnőttkor küszöbét. Szeptembertől egyetemista leszek; egy, az otthonomtól távoli városban fogok tanulni, és többé-kevésbé önerőből megélni.
Sikeres, kiegyensúlyozott és boldog életet szeretnék megalapozni, ezért azt kérem, osszátok meg velem a tapasztalataitokat!
A ti életetekben mi az a tudás vagy tapasztalat, amit jó lett volna ennyi idősen tudni? Ha találkozhatnál a fiatalkori önmagaddal, mit tanácsolnál neki? Mi az, amit megtennél és mi az, amit nem?
Mostani tapasztalaiddal mit csinálnál másképp?
Segítőkész válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Fingom sincs
Lottoszamokat juttatnak neki vissza hogy ne legyen ilyen fos az élete amilyen nekem volt
Válassz egy piacképesebb egyetemi képzést (mérnöki vagy közgazdász)
Vállalj diákmunkát hogy legyen tapasztalatod és valamennyi tőkéd
Ne vedd fel a diákhitelt
Szerezz egy barátnőt még ha nem is lesz könnyű
Eddzél többet főleg lábra és kerüld a cukros ételeket
Ne igyál annyit ész nélkül
Ne maszturbálj minden nap
27/F
Én azt,hogy higgy magadba,akarattal bármi elérhető.Nyiss a világ fele.Ismerkedj,szerezz tapasztalokat.
Most is ezeket csinálom,de 16-18 évesen sokkal könnyebb lett volna,mint most 22 évesen...
Én nulladikos és évvesztes is voltam, így októberben, amikor a 18-at töltöttem, még a 11.-es tananyagot kezdtük, tehát voltaképp két tanév volt hátra valamint Aspergeres (enyhén autista) is vagyok. Ráadásul nálam általában a túl kemény, túlspilázott tanulással volt gond.
Bár az első szakomon a tanulást jól osztottam be, így azt mondanám az akkori önmagamnak, hogy ezen a téren csak így tovább. (A legtöbb esetben NEM halogattam, főleg számolós dolgokat simán tanultam óráról órára, ezt máig jó stratégiának tartom - valamennyire van tapasztalat, a második diplomámat csinálom, 4 féléven vagyok túl és van más papírom is már.)
Mondanám, hogy élvezze még jobban az életet, járjon még több helyre, próbáljon ki új sportokat - bár ezen a témán rajta is voltam.
Mondanám, hogy sportoljon heti 3-5 órát, akár menjen konditerembe is és kerülje a refluxnál problémát okozó ételeket. Egyen rengeteg zöldséget, gyümölcsöt. (Ha akkor több az akaraterőm ezen a téren és akkor kerülök olyan orvosokhoz, mint most, talán mára egészséges, legalábbis tünetmentes lennék.)
Túlságosan rápörögtem az új élethelyzetre, az egyetemre, túlságosan örültem neki, minden ismerősömnek áradoztam, a csoporttársaimat pedig "megijesztettem" azzal, hogy túl bőbeszédű voltam illetve sokszor túl sokat adtam ki magamról. Ezzel kapcsolatban mondanék neki dolgokat.
Illetve a gimnáziumban megismert, más osztályokból származó, szintén fura emberekből álló baráti körömmel lógtam, ahonnan a kezdetektől kilógtam és egyre kevésbé éreztem velük jól magam, így mondanám neki, hogy ne csak hozzájuk ragaszkodjon.
Először is, boldog szülinapot Kérdező:)
-Étkezz egészségesebben, és mindenképp csökkentsd a cukrosat, édeset.
-Állj ki magadért, légy határozott. (hagytam, hogy kihasználjanak páran házi, jegyzet téren)
-Válogasd meg jobban, hogy milyen emberekkel veszed körbe magad.
-Gondolj előre, a jövőre. (hamar eldöntöttem, hogy merre tovább, de 2. nyelvre nem figyeltem eléggé sajnos. ha gimiben csak egy kicsit jobban megtoltam volna és elmegyek németből is nyelvvizsgára, nem most, egyetemen szórakoznék vele)
-Járj többet társaságba/el itthonról.
-Ismerkedj többet, légy nyitottabb.
-Legyél nyitottabb, és tanuld meg észre venni a lehetőségeket.
-Ne félj a kudarcoktól/hibáktól.
-Kezdj el önbizalmat összekanalazni, mert később csak nehezebb lesz.
Igazából nem jut eszembe semmi sem, amit megbántam volna a tetteim közül, inkább a meg nem lépett dolgokat sajnálom. Hogy ezek miatt kimaradtam egy rakat dologból, mert a a komfortzónámon belül maradtam.
A mostani (21/L, évvesztes, 5 éves gimiből) tapasztalataimmal a fentebb írtakat tanácsolnám magamnak, valamint, hogy legyek sokkal bátrabb és határozottabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!