Ha látnál két verekedőt, te közbelépnél?
Hely, ember, szituációfüggő.
Ha két olyan ember verekszik, akikről ránézésre az a véleményem, hogy jobb lenne a világ nélkülük, én biztos nem fogok rájuk szánni egy másodpercet sem az életemből. Ezt így 10-ből 8 embernél nyugtázhatod is. Más a helyzet, ha egy általam megsajnált embert vernek, vagy valami igazságérzetemet sértő dolgot vélek felfedezni. Az se mindegy, hogy vadidegenben járunk-e, mert saját falumban, utcámban hajlamosabb vagyok beleállni már abba is, hogy ki, merre, mire föl, mit képzel ott. Biztonsági zónámon kívül azért jobban meggondolom, mihez van nekem közöm, és mihez nem. Indulatból már folytam bele dulakodásba, amihez normál lelkiállapotban nem lett volna bátorságom. Normál esetben kerülöm az ilyen helyzeteket, nem avatkozok be. Erre inkább akkor van példa, ha valamiért hirtelen beleélem magam, mert erős elfogultságom van a balhé okával kapcsolatban személyesen nekem is.
Én nem avatkoznék közbe.
1) egy 156 centis nő vagyok, és nem az a karizmatikus típus, aki visít egyet, és megáll tőle a levegő - le sem sz.nának vagy még jól össze is vernének, mert gyengébb vagyok
2) nem fogok olyan veszekedésbe belekontárkodni, aminek nem ismerem az előzményeit, nem tudom, melyik félnek jogos a panasza
3) nem gondolom, hogy mindig az erőltetett béke meg mediátorkodás a legjobb opció - olyankor gyakran csak a szőnyeg alá van söpörve a probléma
4) aki nyilvánosan verekszik, ott legalább az egyik fél tojik magasról az illembe... az majd oda fog figyelni vkire, aki azt mondja "jaj, cucukáim, viselkedjetek már, nem illik verekedni, legyetek békében"... persze
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!