Magyarország tényleg egy élhetetlen hely?
Érdekes, hogy a 17-es válaszoló sem mondott semmi érvet az ország élhetősége mellett, csak annyit, hogy neki ez így jó, mert Ausztria idegen és ott dolgozni kell a több pénzért. Mintha Magyarországon nem kéne dolgozni a kevés pénzért.
Amúgy tényleg érdekelne pár pro érv is, mármint azon kívűl, hogy Fekete-Afrikában meg még rosszabb, mert az kicsit nevetséges.
Azért az nem igaz,hogy élhetetlen. Ny-,É-Európához képest szegényebb,ez tény és valò. De az is igaz,hogy ezek a règiòk a világban is a leggazdagabbak közé tartoznak. Van hova fejlődnünk,az ember mindig azt nézi,hogy neki milye nincs,mi a rossz. Ami persze lehet pozitív is,tekintve,hogy így lehet fejlődni,ugyanakkor áteshetünk a ló túloldalára és nem becsülünk semmit,csak kesergünk.
Szóval a válasz:nem,nem élhetetlen ország,azonban fejlődnünk KELL.
Aki meg minimálbéren van az meg éhen hal.
"A fizetések a béka feneke alatt. Ha valakinek van esze az húzz külföldre. Magyarországon csak kihasználják a dolgozó embereket. Én már voltam külföldön, ha lenne nyelvtudásom akkor eszembe sem lenne itt maradni ebben a NyomorOrszágban."
No, itt az újabb proli aki szerint az ország a sz.r, á, semmiképp sem ő, sőt, mindenki más is az, külföldön meg kolbászból van minden, de milyen kár hogy egy nyelvtudást nem tud összeszedni, de semmiképp sem az ő hibája...
Cicuka. Menjél. Senki sem tart vissza, sőt, jobb is lesz, ha nem rontod a levegőt. A nagyban emlegetett "szomszéd tehene mentalitás" általában az olyanoknál van, mint te.
Persze, mindenki más a rossz hogy te egy nyelvizsgát nem tudsz összeszedni, és sanszosan szakmád sincs, vagy nagyon gáz vagy, mert egyébként halomra keresed magad.
Üdv: egy fiatal aki nem húz külföldre, mert itthon is megvan pályakezdőként, mert nem ragadtam le a gyártósoron.
"Üdv: egy fiatal aki nem húz külföldre, mert itthon is megvan pályakezdőként,"
Üdv, mennyit keresel, hol laksz, saját lakás vagy bérelt, hobbik, mennyit raksz félre havonta?
29-esnek (havi lebontásban):
bruttó 470k-t abból olyan 310 szokott maradni nettóban. Kajára, háztartási dolgokra egy 100k-ból megvagyok (éttermeket is belerakva, bár a házit sokkal jobban szeretem, mert ott a tudat hogy valaki nekem készítette).
A lakás+rezsi általában 200 alatt van: lakbér 140k (mondjuk, kicsi lakás is), rezsi általában 20k körül van, de ez persze használattól függ. A közös költség és a wifi a 20k-ban van benne, de ott "csalunk", mert a szomszéd is egyedül lakik, így amikor beköltöztem és végül megdumáltuk hogy felezünk és osztozunk a neten.
Emellett még a volt tanáraim akikkel jóban voltam (matek, fizika) szóltak hogy kéne korrepetálni, és mivel műszakon végeztem, így heti 3xszo szoktam 3000/óráért besegíteni érettségizőknek. (Az egyik most írt egy 89%-os emelt matekot, marha büszke voltam rá!!)
Hobbi alatt mit értesz? Futni szoktam, olvasni meg filmet nézni.
Félrerakni viszont valóban nem szoktam sokat... talán 20-30k-t?
De még csak kezdő vagyok, és fog még nőni a fizum majd, így nem parázok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!