Magyarország tényleg egy élhetetlen hely?
Csak Budapestről tudok beszélni, mert itt lakom, és abszolút nem tartom élhető helynek. Vidéken sok szempontból biztos jobb lenne, de hát ott meg munkalehetőség van alig.
Kezdjük, hogy a fizetésem több mint felét elviszi a lakhatás, pedig szinte fillérre pontosan a budapesti átlagot keresem a KSH adatok alapján. És ez csak albérlet, amiből ugye ki kéne törni, mert Magyarországon finoman szólva nem túl szabályozott a lakásbérlés. Már azt úgy kellett kikönyörögni, hogy a tulaj megengedje a bejelentkezést a lakcímre. Na de hogy tegyen félre az ember akár egy lakáshitel önrészére ilyen bérleti díjak mellett? Lehet mondani, hogy ki kell költözni valahova a világ végére ahol olcsóbbak az ingatlanok, nade az egy élhető város, ahol másfél órákat kell ingázni a munkahelyre valami ocska kertvárosból?
Ha már ingázás, nincs is felemelőbb érzés, mint reggelente elindulni az irodába. Főleg nyáron, hihetetlenül élvezem az atlétatrikós dagadt embereket, amint a proli dolgaikat tárgyalják full hangerőn. Nagyon élhetővé teszi a várost az is, hogy a járdákon a húgyfoltokat és ürülékkupacokat kell kerülgetni. Hogy ha 3 percig kell várnom a trolira, akkor garantáltan legalább öt szakadt csöves is felbukkan egy kis aprót kunyerálni. Hogy az aluljárókban a drogdíler kisebbségieket, örömlányokat, gusztustalan levesért sorban állókat kell kerülgetni, miközben egy kínai figura Jézust élteti a mikrofonba. Komolyan, mintha egy apokaliptikus sci-fit írnék le, de nem, ez a valóság.
Konklúzió: nem, nem élhető. Hacsak nem keresel az átlagnál mondjuk kétszer jobban, és a budai hegyekből nem kell soha leereszkedned a városba.
Én szeretek itt élni.
Miskolcon éltem, ott is születtem, pultos voltam aztán gyárban dolgoztam, egyedül béreltem 1 garzont, én teljesen jól megéltem. Pedig sokat jártam bulizni, fesztiválokra is.
És nincs magas képesítésem. 11.osztályom van, utána otthagytam a sulit.
Most Pest mellett élek a párommal.
Mi nem panaszkodunk 🤷♀️
Nyilván mindenkinek más az igénye, más tetszik. Nekünk nagyon jó itt. Én szeretem Magyarországot.
Lenne lehetőségem külföldön élni.
Anyukám Ausztriában él 4 éve. Már nem is jár haza, nem is akar haza jönni.
Voltam nála 3 éve egy fél évet, illetve tavaly is.
Tavaly már csak 3 hónapig bírtam 😂
Pénz nyilván jobb, de meg is kell érte dolgozni.
De ezen kívül hogy jobb a pénz, számomra nem nyújtott más boldogság forrást.
Szép hely, tök jó. De számomra idegen, unalmas, és közel sem olyan jó mint itthon.
28/N
akkor miért nincs még nyelvtudásod?
Ha ennyire jó lenne másol és csak a nyelvtudás választana el, akkor 24/7 tanulnám azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!