Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mitől lett társadalmi elvárás...

Mitől lett társadalmi elvárás a házasság vagy kapcsolat?

Figyelt kérdés
Ha belegondolunk, a vénlány vagy agglegény lekicsinylő szó, illetve számos buta sztereotípia van egyedülállókról, akiket felfal a macskájuk. Miért kell házasság és család hogy emberszámba vegyenek minket?

2021. jún. 7. 18:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Majd ha fagy. (Nem leszek itt népszerű a hozzáállásommal.) Szerintem elégge egyoldalúan látod a dolgokat. Csak hogy a saját példámat említsem, én speciel nem azért mondom, hogy a gyerek az élet(em) értelme, mert nincs más szórakozásom. Van jó munkám, hobbijaim, életem, barátaim, élvezem az életet. Pont ezért volt nehéz elhatározni magam, hogy végre ideje családot alapítani. Nem a társadalmi elvárás miatt tettem, ami ugyan nem egy újkeletű dolog, ha úgy tényleg belegondolsz, sőt. (Mióta létezik az emberiség. Mára már sokkal kevésbé elvárás, hogy gyereket szülj, főleg a nyugati kultúrákban. Meg is lehet nézni az egyedszámok alakulását egyes népcsoportoknál.) Mindig tudtam, hogy majd egyszer akarok, csak sokáig túl önző voltam hozzá. Pont azért mert van életem, és úgy éreztem, hogy megfosztanám magam egy csomó klassz dologtól. Hirtelen felindulásból bevállaltam egy terhességet, most vagy soha alapon (már erősen benne vagyok a korban), ami 5 hetesen sajnos megszakadt. Na, én azóta érzem úgy, hogy bármennyire is szórakoztató és tartalmas életem volt eddig, ha nincs senki, akinek életet adhatok, akkor az én életemnek valójában semmi értelme nem volt. (Nyilván mondom ezt úgy,hogy semmi maradandót nem tettem le a világba :D )

Azt remélem nem gondolod komolyan, hogy azért vállalnak az emberek gyereket (bocsánat, fialnak... Jézusom, ennyi gyűlöletet egyetlen szóban) mert ott a csok, meg a babaváró hitel. Ha ez így lenne, akkor az előző brigád alatt kihalt volna a fél ország. Senki nem kényszerít rá, hogy alapíts családot, de jó, hogy nem azt támogatják anyagilag, hogy éld a kis világodat egyedülállóként. Nem az viszi előre a világot, ha csak néhány semmirekellő szaporodik.

2021. jún. 7. 19:50
 12/17 anonim ***** válasza:
44%
Reflektálva a kérdéskiírásra, azért is jó a párkapcsolat, mert máskülönben ha meghalsz, az otthon bezárva tartott macskád, ha az éhhalál kerülgeti, meg fog téged kezdeni. Nem vicc, lakótelepünkön megtörtént. :-)
2021. jún. 7. 20:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem elégge egyoldalúan látod a dolgokat."

Egyáltalán nem látom egyoldalúan, pont ezért fogalmaztam úgy, ahogy.

Van egy csomó ismerősöm akinek van gyereke, családja, mégis teljesen jól elvannak egyedül is, velünk, más társasággal. Nem a gyerekra alapoznak. Nyilván fontos nekik, nyilván az letük EGYIK értelme, de nem az EGYETLEN mint ahogy azt sokan előadják.

Mert hogy marha sokan egyszerűen így élnek, a gyerek az egyetlen, a gyerek az élet minden értelme és a gyereküktől várnak minden megváltást.

Nyilván, akinek nem inge, ne vegye gatyára :)

2021. jún. 7. 20:17
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"Azt remélem nem gondolod komolyan, hogy azért vállalnak az emberek gyereket (bocsánat, fialnak... Jézusom, ennyi gyűlöletet egyetlen szóban) "

Jajj ne játsszuk már az álszentet.

Mindig is voltak nem kevesen akik fialtak agyba főbe a támogatásért. És igen, direkt fogalmaztam így, hogy fialnak, mert ez az.

Nem GYEREKET VÁLLALNAK mert a gyerekvállalás egy komoly, megfontolt, átgondolt döntés része kellene legyen. De valljuk be, sokan csak szeretnek kefélni aminek "mellékterméke" a gyerek. Ha meg pénzről van szó akkor aztán végképp elbillen a mérleg.

Játszhatjuk a szentet, attól még így van.

2021. jún. 7. 20:20
 15/17 anonim ***** válasza:

" Senki nem kényszerít rá, hogy alapíts családot"

Ja...nem kényszerítenek, de mégis kényszerítenek, hiszen egyedülállóként teljesen ellehetetlenül az ember. Amivel nyilván nem segítik az embereket a pártalálásban, ismerkedésben, hiszen az alapvető "egzisztenciát" nem tudják felépíteni.

2021. jún. 7. 20:21
 16/17 anonim ***** válasza:

"de jó, hogy nem azt támogatják anyagilag, hogy éld a kis világodat egyedülállóként"

Nem támogassák, de ne is lehetetlenítsék el és ne helyezzék előnybe azt aki gyereket vállal. Segítsék, támogassák, oké. De ne a másik kárára.

"Nem az viszi előre a világot, ha csak néhány semmirekellő szaporodik."

Na igen, csak egyszerűen pont ez a gond, hogy hiába vagy több diplomás, tanult, értelmes ember, ha egész életedben nem tudod az alapokat sem megteremteni mert felverték az árakat és ellehetetlenítenek.

Hiszen pont az értelmes, tanult társadalmi réteg az, aki háromszor meggondolja, érdemes-e gyereket VÁLLALNI annak tudtában, hogy még a maga biztonságát sem képes megteremteni. Miközben a "semmirekellő" réteg gyártja a gyereket a putrira meg a kilátástanalságra.

2021. jún. 7. 20:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Az egyház szorítása volt évszázadokon át . Sima üzleti okokból. Egy érdekes ellenpélda, igaz már ritka megoldás: [link]
2021. nov. 4. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!