Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a fontosabb, az egyéni...

Mi a fontosabb, az egyéni érdek, vagy a társadalmi érdek?(Bővebben lent.)

Figyelt kérdés

Leszögezném, nem vagyok oltásellenes. Szerintem, amíg nem kötelező, mindenki, úgy dönt, ahogy akar. De! Bizonyára mindenki ismer legalább egy embert, aki rettegett a covidtól, úgy várta az oltást, mint a Messiást, és elsők között regisztrált. Ezzel nem lenne baj, de mióta megkapta, Teréz anyának képzeli magát, fennen hirdeti, hogy ő kizárólag a társadalmi érdek miatt vállalta az oltási kockázatot, ezzel megmentette az emberiséget, az oltatlanok meg mind tömeggyilkosok, máglyára velük. Szép lenne, ha mindenki ilyen önzetlen lenne, de nekem azért vannak fenntartásaim.Mivel ez egy anonim oldal, kérlek, hogy őszintén szavazzatok! Felvázolok egy FIKTÍV szituációt, az alapján döntsetek, hogy a kitalált történetben vállalnatok-e az oltást.Mostantól minden, amit írok, kitalált, nem valós!:

Tehát bizonyított (a valóságban nem), hogy nyájimmunitás elérése esetén a Covid vírus nyom nélkül eltűnik,még enyhe nátha formájában se marad fent és soha vissza se tér. Viszont MINDENKI, akit beoltanak, egy autoimmun betegséget szerez.(Ez se valós, csak a történetben.) A betegség nem halálos, az élet nagy részében tünetmentes, de változó gyakorisággal, átlagban évente 2x-3x, 7-10 napig tüneteket okoz. A tünetek a következők: Külsőleg is nyomot hagy, esztétikailag csúnya (ez is elmúlik), rossz közérzet, közepesen erős fájdalom az egész testben, amely gyógyszerrel csillapítható, de nullára nem csökkenthető. Ilyenkor a beteg dolgozni se tud menni, de nem fertőző.

Szóval a kérdés: Hogy döntenél? Vállalnál-e ennyi kellemetlenséget, a következő generációkért.(A képzelt történetben csak felnőtteket oltanak, tehát a gyerekeid már egy covid nélküli életet élhetnének oltás nélkül, ha sikerül elérni a nyájimmunitást. Fontos még, hogy az oltottak semmi jutalmat nem kapnának, nem lenne pozitív megkülönböztetés se. Ha a szerzett betegségek tünetes időszakában otthon maradsz, normál táppénz jár, nem 100%, tehát semmi plusz juttatás.)Légyszi, ne az alapján válaszolj, hogy most a valóságban mit gondolsz az oltásokról, vagy a vírusról, csak az általam kitalált sztori alapján! Ha ezzel a betegséggel nem vállalnad az oltást, de mással igen, akkor arra szavazz, és kommentben írd le, mi az a határ, amilyen áldozatot még hoznál a társadalomért. (Pl.ha meddőséget okozna, vállalnám, mert amúgy se akarok gyereket/ Ha olyan betegséget okozna, ami pár évvel rövidítené az életemet, de az életminőséget nem rontja, akkor vállalnám.. stb.)

Köszönöm, ha szavazol!

2021. máj. 20. 16:52
A kérdező szavazást indított:
Igen, vállalnám az oltást
Nem vállalnám az oltást
Ezzel a feltétellel nem, mással igen.Kommentben kifejtem.
36 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
A kérdés fősorát olvasva rögtön mondtam volna, hogy a társadalmi - mert azzal másokkal is jót teszel, és ez hozzád is visszajut, de oltás vonatkozásában egyértelműen az egyéni a legfontosabb, de a kérdés ezesetben egyébként is értelmezhetetlen, hiszen maguk a kivocsátók is megmondták, hogy semmilyen biztos védettséggel nem jár. A bennelévő anyagösszetételt pedig nem ismerjük...
2021. máj. 20. 16:57
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

Nem akarom vállalni a coviddal járó kockázatot, mert van nem egy ismerősöm, akiket jobban megviselt, haltak meg ismerősi körben, elég vegyes korúak és egészségi állapotúak, volt olyan, akit az első fertőződés semennyire nem viselt meg, a másodszor belehalt, több ismerősöm és rokonom is akadt, akinek pedig az egészségügy túlterheltsége okozott bajt.

Én ezek miatt vállaltam az oltást, de előbb átbogarásztam a részletes betegtájékoztatót, és kérdeztem szakemberektől. Nem mindet fogadtam el, amit elfogadtam, azt pedig alapos mérlegelés után.

2021. máj. 20. 17:10
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az eddigi 2 választ.

Kedves#1! A kérdés nem értelmezhetetlen, mert többször is leírtam, hogy a vázolt történet kitalált. Arra várok választ, hogy abban a helyzetben mit tennél, nem arra, ami a valóságban van.

A kitalált történetben minden következményre bizonyítékok vannak. A vírus teljesen eltűnik nyájimmunitás esetén, az oltásnak pedig az az egy szövődménye van, amit írtam, de az mindenkit érint, aki beadatja.

Az most NEM kérdés, hogy a valóságban oltatsz-e és miért igen, vagy nem.

2021. máj. 20. 19:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A következő generációnak az tenne jót, ha minél többen belehalnának a vírusba. A valóságban és az általad felvázolt esetben is.
2021. jún. 25. 00:29
 5/6 anonim ***** válasza:
38%
A te egyeni erdeked is, hogy eleted vegeig ne maszkkal a pofadon jarjalj kihalt utcakon ujabb es ujabb virusvariansok miatt. Merthogy ez mulik az oltason.
2021. júl. 30. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
Addig nem jo a dolog, ameddig tarsadalmi elvaras, politikai kerdes az oltas, es nem pedig egeszsegugyi.
2021. júl. 31. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!