Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A transzneműség miért nem...

A transzneműség miért nem számít mentális betegségnek nyugaton?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy itthon ez még nincs nagyon jelen (hál' Istennek), de nyugaton az ha valaki férfiként nőnek (avagy fordítva) képzeli magát, az miért nem pszichiátriai eset? Honnan a fenéből tudná egy férfi hogy milyen érzés nőnek lenni? Én nő vagyok, de sose volt olyanom hogy "oh, most de érzem hogy nő vagyok!"

Ilyen nincs. A szoknya hordás meg társadalomtól függ (pl: skótok), tehát az is mindegy. Meg ha nem léteznek nemek, mert az egy "spektrum" akkor hogyan tudja hogy nőnek érzi magát, ha nincs olyan hogy nő? Logikátlan az egész...

2021. jún. 7. 12:42
 171/171 harminezer oxigén ***** válasza:

a kérféseidre válaszolva

2. : nem, nem én vagyok az a zransznemű nő akit említesz

1. : én is azt vettem észre hogy a transz srácokat kevésbé vegzálják mint minket

egy hasonló kérdés alatt kifejtettem hogy miért lehet ez, összefoglalva a transz srácok esetében gyorsabb és látványosabb a másodlagos nemijellegek változása egy pár éve tartó hormonkezelés után sokaknál nehezen megmondható hogy korábban az anatómiája női volt

valamint a társadalom még mindig férfiközpontú, sok férfi mintha támadásnak érezné azt hogy léteznek transz nők, ha meg netán még szexuálisan vonzónak is találnának egyet azt meg egyenesen a heteróságuk, férfiasságuk lerombolásának vélik

de ugyan ez megfigyelhető a homoszexuálisoknál, a meleg srácokat többet vegzálják mint a lezbikus lányokat

a nem- és névváltoztatás tiltása őket is negatívan érinti

egy kis adalék: nekem végre sikerült megcsinálnom a jogi nem- és névváltoztatást közel négy év pereskedés jogvita igazságügyi szakértői vizsgálat után, de megvan. az anyakönyvi kivonat, az okmányok, banki papírok, munkahelyi átírás stb is megvan már

Niki

aug. 17. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!