A transzneműség miért nem számít mentális betegségnek nyugaton?
Tudom, hogy itthon ez még nincs nagyon jelen (hál' Istennek), de nyugaton az ha valaki férfiként nőnek (avagy fordítva) képzeli magát, az miért nem pszichiátriai eset? Honnan a fenéből tudná egy férfi hogy milyen érzés nőnek lenni? Én nő vagyok, de sose volt olyanom hogy "oh, most de érzem hogy nő vagyok!"
Ilyen nincs. A szoknya hordás meg társadalomtól függ (pl: skótok), tehát az is mindegy. Meg ha nem léteznek nemek, mert az egy "spektrum" akkor hogyan tudja hogy nőnek érzi magát, ha nincs olyan hogy nő? Logikátlan az egész...
Nem a törv. miatt halt ki, hanem mert, nincs olyan új hozàszólàs ami vàlaszt érdemelne
Niki
Màr csak sajnàlni tudlak. Tudod, egy rendes ember a sajàt sikereinek örül, aki pedig a mâsik kàrànak az említésre sem érdemes.
Bizonyàra nagyon fusztràlt ember lehetsz, akinek az élete annyira sivàr és üres, hogy màr csak màsok kínjàban képes örömet lelni.
Előző (103) is én voltam.
Niki
104 vagyok. Ez nem siker vagy kudarc, ez a vége (vagy legalábbis remélem, hogy az) annak az aknamunkának, amit végeztek, és ami már a gyerekinket is veszélyezteti.
Senkinek nem lett volna semmi baja veletek, ha be tudjátok fogni a pofátokat és megelégedtek azzal, hogy háborítatlanul élhettek együtt meleg vagy transz párjaitokkal és a más hajlamaitokkal együtt. De nem, nektek el kellet jutni addig, hogy az ember úton útfélen veletek találkozzon, hogy kétszer is meggondolja, hogy merjen-e kritizálni, mert simán benne van, hogy mondjuk a munkahelyéről kirúgják. És ami szerintetek tökéletesen rendben van.
Most egyétek meg, amit főztetek.
Kedves #107!
Ha már a munkahelyi dolgokat említjük: Mert az biztosan rendben van, hogyha egy transzneműt rúgnak ki ugye? Persze nem konkrétan azért amiért, hanem mert hírtelen "kellemetlen, és lehetetlen vele együtt dolgozni". Mit csináltam másképp? Azon kívül, hogy közöltem a főnökömmel, szeretnék a névváltoztatás miatt új e-mail címet semmit.
"Mi" nem akarunk semmit, nekünk nincs amit főztünk. Velünk éppen azt etetik meg akaratunk ellenére amit másvalaki főzött ki, és mondhatom: nem valami finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!