Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A transzneműség miért nem...

A transzneműség miért nem számít mentális betegségnek nyugaton?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy itthon ez még nincs nagyon jelen (hál' Istennek), de nyugaton az ha valaki férfiként nőnek (avagy fordítva) képzeli magát, az miért nem pszichiátriai eset? Honnan a fenéből tudná egy férfi hogy milyen érzés nőnek lenni? Én nő vagyok, de sose volt olyanom hogy "oh, most de érzem hogy nő vagyok!"

Ilyen nincs. A szoknya hordás meg társadalomtól függ (pl: skótok), tehát az is mindegy. Meg ha nem léteznek nemek, mert az egy "spektrum" akkor hogyan tudja hogy nőnek érzi magát, ha nincs olyan hogy nő? Logikátlan az egész...

2021. jún. 7. 12:42
 121/171 anonim ***** válasza:
22%

210: igazad van, hogy ellenséget is kell kreálni, ez a magyar néplélek számára elengedhetelen, ezt ismerte fel amúgy Orbán is.

Viszont meg kell hagyni, hogy ettől ti még amúgy is ellenség vagytok.

Még egyszer hangysúlyozom, mert te se értetted meg: nem az egyszeri békés, csendes meleggel vagy transszal van bajunk, hanem az olyan ordenáré, többletjogokat követelő, minden kultúrát telibesz*ró, kamionon smároló senkiháziakkal, akikhez te is tartozol, vagy közös harcot folytatsz velük.

Az én gyerekemből soha nem lesz melegverő, de meleg szimpatizáns sem.

Ha pedig meleg lesz, akkor elmondom neki, hogy természetes, hogy ettől én még ugyanúgy szeretem, de nagyon óvom attól, hogy hozzád hasonlóakhoz csatlakozzon.

Ti ugyanis - merem remélni - még mindig nem a teljes meleg tábort képviselitek, csak a melegeken belül is egy nagyon hangos kisebbséget.

2021. jún. 17. 22:11
 122/171 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy Niki szerinted a transznemű nők versenyzése női sportágakbana az pl. korrekt? Hogy férfi testtel megnyernek mindent a nők elől?
2021. jún. 17. 22:44
 123/171 anonim ***** válasza:
100%

"ti még amúgy is ellenség vagytok."

Én nem... majd csak akkor, ha rám kerül a sor. Ott még nem tartunk.

Neked meg, ha ellenséged egy rosszul fejlődött ember, az téged minősít.

2021. jún. 17. 22:48
 124/171 anonim ***** válasza:
85%
121. Azt se tudod, ki ez a Niki, mégis ítélkezel felette. Azok közé sorolod, akiket utálsz, pedig őt nem is ismered. Mondjuk senki nem gondolná, hogy bajod van a transzokkal, ha kiemelnéd, hogy nem ők, hanem egyes transzok viselkedése zavar. Akkor sem azért, mert transz, hanem azért, mert nem fér a bőrében. Ha valaki "senkiházi", teljesen mindegy, hogy transz vagy nem. A transzok sem azért nem szeretnek téged, mert ciszheteró vagy, hanem azért, mert előítéletes.
2021. jún. 17. 23:06
 125/171 anonim ***** válasza:
12%

124: ez is egy tipikus retorikai ügyeskedés részetekről: ha rólatok van szó meg kényelmetlen a téma, ott mindig mélyanalízist kell végezni, meg mindenki mást gondol, meg mindenki egyéniség.

De ezözben ti egész nyugodtan náciztok meg homofóboztok össze mindenkit egybe, aki kritizál mer titeket.

Ez a forradalmi retorika, és ebből látszik, hogy kulturális háborút viseltek. És ezért tekint rátok minden jó érzésű ember ellenségként, mert azok is vagytok.

2021. jún. 18. 00:57
 126/171 harminezer oxigén ***** válasza:
84%

#124 jól leírta, nem is ismersz, annyit tudsz csak rólam, amennyit az itteni írásaimból megtudtál. Csak hogy tudd, soha nem voltam még a pride-on, a hétfői tüntetés előtt még tüntetésen, gyűléseken se voltam soha.

Ha nem kezdték volna el az ellenem is irányuló gyűlöletkampányt, ha nem hoztak volna ellenem ilyen törvényeket, akkor nem lennék itt. Élném nyugodtan az életem, azt sem tudnád hogy létezem. Most ezt lehetetlenné tették számomra és még sokak számára. Ha téged ért volna ilyen támadás, akkor csendben hallgatnál és tűrnél, vagy kiállnál magadért? Vagy netán elmenekülnél?

"nem az egyszeri békés, csendes meleggel vagy transszal van bajunk"

Mégis nagyon örülsz, hogy minden meleget és transzot megbélyegeztek és egybemostak a pedofíliával. (#102-es hozzászólásod)

Az nem többletjog, hogy emberhez méltó életet szeretnénk, hogy ne kelljen titkolni az utcán hogy ki is a párunk, kit szeretünk. Vagy hogy ne mossanak össze minket a legaljasabb bűnözőkkel.

"Ha pedig meleg lesz, akkor elmondom neki, hogy természetes, hogy ettől én még ugyanúgy szeretem"

Ez a törvény akkor rá is rá süti majd a stigmát. Te akkor is nagyon fogsz majd örülni, hogy van ilyen törvény? #102-es válaszod

Itt most azt írod, hogy akkor természetes és ugyan úgy szeretni fogod. Mégis egy a torz dolognak tartod: #99-es hozzászólásod "most már a törvény is kimondja, hogya pedofíliához hasonlóan torz dolog a homoszexualitás"

Akkor a saját gyereked sem fog beleférni az értékrendedbe? "A keresztény értékredbe nem fér bele a homoszexualitás" #68-as válaszod.

És még betegnek is tartanád a gyereked: "mindig azt tartjuk betegségnek, ami az értékrendünkbe nem fér bele" #44-es válaszod.

És a szerinted "többletjogokat" (még egyszer, ezek nem többletjogok) a saját gyerekedtől is megtagadnád. #121-es válaszod.

És ha netán a gyermeked kiállna a jogaiért, életéért még ellenségnek is tekintenéd: "És ezért tekint rátok minden jó érzésű ember ellenségként, mert azok is vagytok." (te magadat gondolom a "jó érzésű" emberek közé sorolod) #125-ös válaszod

Ezek mind a te válaszaidból vannak, elég könnyű beazonosítani, hogy melyik válasz a tiéd. Azokról nem is beszélve amiket töröltek a vállalhatatlanságuk miatt.

Kívánom, hogy a gyereked ne legyen meleg/transz. Egy ilyen apával felnőni nem lenne számára egészséges.

A #122-es kérdésedre:

Ezt egy kifejezetten erre irányuló kérdés alatt már kifejtettem egyszer, ha nem haragszol nem gépelem be megint, még egyszer ilyen hosszú lenne a repost.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

A #19-es a válaszom, véleményem ennek kapcsán.

Niki

2021. jún. 18. 06:12
 127/171 anonim ***** válasza:
21%

Jó lenne ezt a "ha a te gyereked meleg lenne, akkor" témát elvetni, mert ez nem érvelés.

A meleg gyerekemnek a legjobbakat kívánnám, de továbbra sem helyeselném, hogy házasodhasson azonos neművel, viszont legyen boldog a párjával. Örökbefogadását szintén nem. Abban viszont nem akadályoznám, hogy ő ezeknek érvényt szerezzen, ha akar. Így kerek voltam?

Azt meg nem te fogod meghatározni kis arcátlan senkiházi, hogy ki hogy lenne szerencsés, ha én lennék az apja - te, akinek a büdös életben nem lesz gyereked, családod.

Ismernem pedig nem kell téged, elég megismernem a gondolkodásmódodat. De tudod mit? Engem ugyanilyen alapon miért szidsz, és miért adsz a számba olyan dolgokat, amiket nem mondtam? Neked szabad, nekem nem?

"Ha nem kezdték volna el az ellenem is irányuló gyűlöletkampányt, ha nem hoztak volna ellenem ilyen törvényeket, akkor nem lennék itt. Élném nyugodtan az életem, azt sem tudnád hogy létezem."

Nem, nem élnéd nyugodtan az életed te kis hazug, mert nektek soha nem elég semmi: 10 éve még arról volt szó, hogy egyenlőek lesztek majd akkor, ha senki nem dobál tojássa a Pride-on. Most senki nem dobál, de már házasságot meg gyereket akartok.

Éppen ideje volt ennek a törvénynek.

2021. jún. 18. 06:25
 128/171 harminezer oxigén ***** válasza:
88%

Én nem adtam a szádba a szavakat, ezeket mind te írtad le ide, nem pedig én, én csak idéztelek. Szóval ezzel ne dobálózz, bárki visszaolvashatja, hogy pontosan miket is írtál le, szóról szóra, még ha anonimként is kommentelsz, a szövegstílus, pipás értékelés alapján tudni, hogy te írtad azokat.

A különbség az, hogy én csak rólad vagyok ilyen véleménnyel, mindezt az itteni hozzászólásaid alapján. Te viszont minden melegről/transzról alkotsz véleményt nem csak rólam (a #127-es hozzászólásod az egyetlen kivétel). Ja bocs, ha a gyereked érintett lenne ebben akkor rajta kívül mindenki másról lenne ez a véleményed.

"továbbra sem helyeselném, hogy házasodhasson azonos neművel, viszont legyen boldog a párjával. Örökbefogadását szintén nem. Abban viszont nem akadályoznám, hogy ő ezeknek érvényt szerezzen"

Szeretnéd, hogy boldog legyen, de ha őt ez tenné boldoggá (házasság, örökbefogadás) azt mégis ellenzed.

Azt mondod: "nem akadályoznám, hogy ő ezeknek érvényt szerezzen", másokat mégis akadályoznál/akadályozol benne.

Nem csak előítéletes vagy, de még álszent is. Ha téged nem érint könnyen fröcsögöd a betanult szöveget, de ha netán érintett lennél, akkor máris más a véleményed. Pont ezek miatt lényeges a "ha a te gyereked meleg lenne, akkor" téma. Ha már ezen elgondolkozol, akkor gondolkozz el azon is, hogy pontosan miért is vagy most ezen a véleményen. A saját véleményed, vagy az amit a szádba adtak?

Az hogy, nem lehet, gyermekem az egyik legnagyobb "érved". Igazán emberi ezzel dobálóznod, afelé akinek ez természetes úton nem adatik meg.

Egy meleg vagy transznemű gyerek nem biztos, hogy örülne annak ha az apja ekként vélekedne róla, és mindezt csak az írásaid alapján mondom neked.

De, pontosan így élném az életem, ha ez nem lenne. Nem véletlen akarom az okmányokat átíratni, nem véletlenül nem mászkálok az utcán csili-vili női ruciban a mostani állapotomban, felhívva magamra a figyelmet. Nyugodtan szeretném élni az életem anélkül hogy a hozzád hasonlók észrevennének.

2021. jún. 18. 08:38
 129/171 anonim ***** válasza:
71%

"Nem, nem élnéd nyugodtan az életed te kis hazug, mert nektek soha nem elég semmi: 10 éve még arról volt szó, hogy egyenlőek lesztek majd akkor, ha senki nem dobál tojássa a Pride-on. Most senki nem dobál, de már házasságot meg gyereket akartok."

Te látod, amit írsz, basszus? 🤦🏼‍♀️ Te örülnél, ha téged tojással dobálnának az emberek valami hülye indok miatt? Házasság meg gyerek? Az feltűnt neked, hogy eddig is ezt szerették volna, csak most már ki is lett mondva, hogy nem lehet? Miért, szerinted nincs joguk hozzá? Mert károsak másra? És akkor ne vegye ezt egy transznemű provokációnak. Hát komolyan... Téged a transzneműsége feljogosít arra, hogy senkiházinak nevezd, vagy mi a fene? Vedd már észre magad! Magadnak se akarod bevallani, hogy előíteletes vagy, és beszélsz össze-vissza.

2021. jún. 18. 11:44
 130/171 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem lesz még az az idő mikor a transzok majd visszasírják ezt az időt amikor még szabadok élhettek. Ami ma az egyenlőség jegyében megy érzékenyítés az vicc.
2021. jún. 18. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!