A transzneműség miért nem számít mentális betegségnek nyugaton?
Tudom, hogy itthon ez még nincs nagyon jelen (hál' Istennek), de nyugaton az ha valaki férfiként nőnek (avagy fordítva) képzeli magát, az miért nem pszichiátriai eset? Honnan a fenéből tudná egy férfi hogy milyen érzés nőnek lenni? Én nő vagyok, de sose volt olyanom hogy "oh, most de érzem hogy nő vagyok!"
Ilyen nincs. A szoknya hordás meg társadalomtól függ (pl: skótok), tehát az is mindegy. Meg ha nem léteznek nemek, mert az egy "spektrum" akkor hogyan tudja hogy nőnek érzi magát, ha nincs olyan hogy nő? Logikátlan az egész...
"Az, hogy neked megy-e a csajozás vagy nem, azért nem a törvény felel! Nem a törvény / állam utal ki nőket a pasiknak, nem az felel ezért!"
Ígty van, ahogyan azért sem felel, hogy te gyereket nevelhess meg összeházasodj. Viszont van jogod elmenni oda, ahol ez már legális. Jó utat.
141, nekem ugyan címezheted, hogy "jó utat", mert heteró vagyok, és már házas, ezért jogilag engem ez nem érint. Pusztán attól még átérzem, milyen annak, aki ezzel küzd.
És egyébként DE, egy demokráciában felel ezért a jog.
De mondom, veled nem lehet racionális érvek mellett vitatkozni, mert érzelemből reagálsz, érződik belőled a frusztráltság, ez világos, mint a nap.
Normális társadalmakban egyenjogúság van.
Ez azt jelenti, hogy a törvényekben NEM szerepel külön olyasmi, hogy egyes embercsoportoknak tilos az, ami másnak szabad.
Értelemszerűen a bűnözők - például a pedofilok - azok szerepelnek a BTK-ban.
A homoszexuálisok, transzneműek azok meg nem, mert ők alapból nem bűnözők.
"Szóval törvényre ne hivatkozz mert nevetségessé válsz."
Azért ne haragudj meg... Remélem a bíróság is ez alapján fog majd dönteni, ha megölik az egyik családtagodat. "Valóban gyilkosság történt, de kit érdekel, nem igaz? A törvényre hivatkozni nevetséges dolog. A gyilkos szabadlábon távozhat!"
Ugye, milyen idiótán hangzik? Ha ennyire lesz*rod a törvényt, költözz te oda a gyerekeddel együtt, ahol a pedofília legális. Ott legalább a "homárokat" is nyíltan gyűlölheted. 🤦🏼♀️ Komolyan...
"És mivel ez keresztény állam így keresztény jogok évényesülnek aminek nem része a homárság."
Inkább álszent államnak mondanám, mint kereszténynek. Egy olyan vezetővel, aki csak bambán mosolyog, ha szembesítik önmagával.
A melegeknek sem szabad kevesebbet a heteróknál: ők is megházasodhatnak egy ellenkező neművel, ahogyan a heterók szintúgy nem házasodhatnak azonos neművel.
Ja, hogy te mást akarsz?
Én meg 162 cm-sként 190 magas topmodell csajokat, akkor hozzunk már erre is törvényt.
#147 (de amúgy is tudod, hogy neked címzem)
Keresztény jogokról papolsz, miközben a keresztény törvényeket, szabályokat nem tartod tiszteletben. Gondolom szexeltél még házasság előtt, és nem csak gyermek nemzés céljából, hanem élvezetből. Akkor miről beszélünk. És szerencsére nem egy vallási alapon nyugvó államban élünk, hanem polgáriban, ahol vallásszabadság van (legalább is ilyenben kellene élnünk) Ha ilyen országban szeretnél élni, ajánlom neked Iránt, ott vallási alapon kormányoznak, ja hogy az már nem lenne kellemes neked. De majd (az álszent világnézeted szerint) a pokolban ezt személyesen is megbeszélhetjük a fényhozó árnyékában.
Niki
Ritka butuska vagy sajnos.
Házasság előtt valóban szexeltem, de attól, hogy én nem vagyok bűntelen még nem kevésbé érvényes a Tanítás és az erkölcs. Legfeljebb hiteltelen lehetek az életvitelemmel, ettől még a kereszténységet ez nem minősíti, legfeljebb az adott keresztényt. Az is benne van a Bibliában, hogy mindannyian bűnösök vagyunk, nem tudom hallottál-e erről.
Amúgy templomba se járok, nem vagyok gyakorló keresztény. Attól még az európai értékeket fontosnak tartom, ami kizárólag a kereszténységen alapul. Nem ti fogtok egy 2000 éves kultúrát megváltoztatni a még 10 éve se létező szánalmas kis mozgalmatokkal. Akkor se, ha most úgy tűnik, minden hátszelet megkaptok ehhez, mert valójában a multikat meg a politikát a legkevésbé sem érdeklitek, pusztán eszközök vagytok a kezükben. Csak gondolj bele, hogy mégis milyen politikai erőt képviseltek az 1%-otokkal - csak hivatkozás vagytok arra, hogy ők az ájtatos egyenlőség szöveg mögé bújva az érdekeiket érvényesítsék az ellenfeleikkel szemben.
Iránt meg neked ajánlom, mert onnan úgy térnél vissza már ha visszatérnél, hogy hálát adnál az Istennek, hogy megtudtad, mi a valódi elnyomás, és hogy itt szabadságban élhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!