Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A transzneműség miért nem...

A transzneműség miért nem számít mentális betegségnek nyugaton?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy itthon ez még nincs nagyon jelen (hál' Istennek), de nyugaton az ha valaki férfiként nőnek (avagy fordítva) képzeli magát, az miért nem pszichiátriai eset? Honnan a fenéből tudná egy férfi hogy milyen érzés nőnek lenni? Én nő vagyok, de sose volt olyanom hogy "oh, most de érzem hogy nő vagyok!"

Ilyen nincs. A szoknya hordás meg társadalomtól függ (pl: skótok), tehát az is mindegy. Meg ha nem léteznek nemek, mert az egy "spektrum" akkor hogyan tudja hogy nőnek érzi magát, ha nincs olyan hogy nő? Logikátlan az egész...

2021. jún. 7. 12:42
 131/171 anonim ***** válasza:
100%
130. Senkiházinak nevezel egy olyan embert, akit nem ismersz. Ez egyenlőség? Vagy én is nyugodtan mondhatom rád, hogy egy hazug senkiházi vagy?
2021. jún. 18. 12:23
 132/171 anonim ***** válasza:
85%
Az egyenlőség, hogy egy transznemű nem azokkal a jogokkal rendelkezik, mint te?
2021. jún. 18. 12:24
 133/171 anonim ***** válasza:
50%
Igazad van, ez tényleg egy vicc.
2021. jún. 18. 12:25
 134/171 anonim ***** válasza:
21%
132: egy pedofil sem rendelkezik ugyanazokkal a jogokkal, mint én. Vagy ő is fogadhasson szerinted örökbe?
2021. jún. 18. 12:30
 135/171 anonim ***** válasza:
96%
134. Na kezdődik... A pedofília bűncselekmény. Kiskorúak szexuális molesztálása. A transzokhoz például mi köze? De ha homoszexuálisokról is beszélnénk, a melegek többsége nem pedofil, ráadásul nem minden pedofilnak vannak a melegségre hajlamai. Tudod, van különbség erőszak és kölcsönös vonzalom között. És akik egyszerűen csak szeretik egymást, mint te, a pároddal, vagy más testbe születtek, mint amik, azoknak igen, joga van ugyanazokhoz a dolgokhoz, mint egy ciszheterónak. Ők is emberek, és képesek szeretni, nekik is a boldog élet a cél, bármennyire is nehéz ezt neked elhinni, így van.
2021. jún. 18. 21:20
 136/171 anonim ***** válasza:
21%

135: törvény bármi lehet, a harmadik birodalomban pl. homokosnak és transznak lenni is bűn volt. Közelkeleten meg a pedofília legális, homárnak lenni viszont bűn. Szóval törvényre ne hivatkozz mert nevetségessé válsz.

Vagy ha már ezt teszed akkor mi bajod a mostani törvénnyel? Hiszen törvény, tehát az szent.

2021. jún. 18. 22:14
 137/171 anonim ***** válasza:
21%

Amúgy nincs joga ugyanahoz egy melegnek mint heterónak mert a heterók a túlnyomó többség. Nem egy kisebbséghez igazítjuk a törvényeinket bocs. És mivel ez keresztény állam így keresztény jogok évényesülnek aminek nem része a homárság.

Amúgy se lesz soha egyenlőség, én pl. 162 cm vagyok. Akkor menjek ki tüntetni, hogy csajozás terén hátrányokat szenvedek el, meg a munkahelyemen kinevetnek meg az iskolában? Vagy csak nem vesznek komolyan?

Pedig ezek mind megtörténtek velem, mégis megtanultam inkább együtt élni ezekkel. Tanulja meg akkor egy transz meg meleg is, hogy sajnos nem mindenkinek fog tetszeni, ez van. Nyugodjon bele és élje kussban az életét ahogy minden normális ember. És akkor törvényt se hoznak ellene.

2021. jún. 18. 22:20
 138/171 anonim ***** válasza:
84%

"ez keresztény állam"

Szerencsére nem, mert akkor máglya is lenne.

"Nem egy kisebbséghez igazítjuk a törvényeinket"

Azért az egyenlő jogokat illik biztosítani egy felvilágosult államban.

2021. jún. 18. 22:25
 139/171 anonim ***** válasza:
87%

137, te kevered a szezont a fazonnal.

Amiért a melegek, transzok tüntetnek, az a TÖRVÉNY előtti egyenlődés!

Az, hogy neked megy-e a csajozás vagy nem, azért nem a törvény felel! Nem a törvény / állam utal ki nőket a pasiknak, nem az felel ezért!

De nem csak e téren mosol össze és keversz dolgokat, hanem amikor pl. összemostad a pedofilokat a melegekkel.

Niki jól összeszedte, mennyire ellentmondásokba keveredsz. Nem érvekkel dobálózol, hanem érzelmekkel.

2021. jún. 18. 22:37
 140/171 anonim ***** válasza:
67%
*törvény előtti egyenlőség
2021. jún. 18. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!