Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mikor túl késő újrakezdeni az...

Mikor túl késő újrakezdeni az életet szerintetek?

Figyelt kérdés

Mind általánosságban, mind személyes érintettség miatt.

32 éves vagyok, egy multinál dolgozom jogász pozícióban. Belefásultam az életembe. Sem a munkámban, sem azon kívül nem találom már a szépet semmiben. Ennyi idősen még se kutyám, se macskám, se gyerekem, és hosszabb-rövidebb kapcsolataim is csak elvétve voltak, mert se időm, se energiám nincs rá. Hétvégén legtöbbször szintén munka, mert képtelen vagyok utolérni magam. Ha nem, akkor általában végiglátogatom a családot, akik aztán minduntalan belémverik (főleg anyámék és nagyszülők), hogy milyen szerencsés vagyok, és becsüljem meg magam. (Milyen abszurd, egyúttal unokákkal is b*sztatnak) Barátokra csak lopva tudok időt áldozni.

Ez nekem nem élet.

Ott akarom hagyni az egész karrieremet - sőt, a szakmámat is. Egyszerűen nem érdekel már az egész, elegem van a miliőből, a folyamatos elvárásokból, a pszichopata vezetőkből, - abból, hogy hol végigf*sok heteket, hol szorulásom van. Esküszöm, ha a kollégák közt nem találtam volna pár jó embert, már rég felkötöttem volna magam. Illetőleg persze, a szabik is segítenek.

Egy teljesen más területen szeretném vállalkozást indítani, és ehhez ki kell tanulnom egy új szakmát - ami, ha eszembe jut, teljesen felvillanyoz. Nagyjából ez az egyetlen most, ami motivál.

Mindenem megvan, mindenem tehermentes, és sikerült úgy spórolnom, hogy a passzív jövedelmeimből - ha nem is az eddig megszokott ütemben fejlődve -, de a jelenlegi életszínvonalamat nagyjából fenn tudnám tartani.

Ti beleugranátok a helyemben? Kezdett már valaki közületek új életet a mai világban? Mikor késő?

Tudom, elég rizikós, ezért is halmozom a tőkét rabigában még hónapról hónapra. Egy másik munkahelyen nagyjából ugyanez várna, szóval lehetséges opcióként ez fel sem merül bennem. Felejtsem el az egészet, legyek hálásabb, és érezzem szerencsésnek magam?

Köszönöm, ha elolvastad!

2021. jún. 4. 09:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"Egy teljesen más területen szeretném vállalkozást indítani, és ehhez ki kell tanulnom egy új szakmát - ami, ha eszembe jut, teljesen felvillanyoz. Nagyjából ez az egyetlen most, ami motivál."

Ez teljesen jó! Megújulni bármikor lehet. Az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy azt csináljuk, amit utálunk. Vágj bele és legyél tőle boldog! :)

2021. jún. 4. 10:04
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
32 évesen semmiképpen sem késő, bár szerintem még később sem. Nekem volt több 40 feletti csoporttársam az egyetemen, akik jó karriert hagytak ott hasonló okokból mint te, hogy egy új szakmát tanuljanak (hozzáteszem, hogy 6 éves képzés volt, ami kb minden időt felemészt, de sokkal boldogabbak voltak, hogy meglépték). Az egyikőjük 1 alapszakos és 2 mester diplomával magas beosztásban dolgozott egy multinál, nagyon magas fizetéssel, saját lakás stb, igazából pont, olyan volt mint te, már minden kialakult az életében, minden sínen volt. Ő a befektetéseiből élt az egyetem alatt, teljesen jó színvonalon, mindenkivel jól kijött és nem bánta meg, hogy váltott.
2021. jún. 4. 10:07
 13/25 A kérdező kommentje:
11-es, 12-es, köszönöm a releváns válaszokat, sokat segítetek a döntéshozatalban! Főleg a szemléltető példával - nagyon megnyugtató, hogy léteznek hozzám hasonló idióták :)
2021. jún. 4. 10:11
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyaltalan nem keso, es nem vagy hulye, hogy olyan dolgot akarsz csinalni, amit elvezel.

Nekem most 30 evesen lett elegem az eddigiekbol, biztos munkahelyem van, normalisan keresek, de en is meguntam a kozeget amiben dolgozom. Eddig nem volt jogositvanyom, azt most csinalom, utana pedig tervben van egy tanfolyam, ha azzal is megvagyok, azon a teruleten szeretnek majd vallalkozokent dolgozni.

Meg egy evre tippelem nagyjabol a jelenlegi munkahelyemet, szerencsere nalunk azert normalisan telnek a napok, nem gyomorgorccsel jarok be, neha azert van 1-2 stresszesebb nap, de nem veszes. De mar szimplan csinalnek valamit, ami en vagyok :) Nekem nincsen konkret szakmam, diplomam, mert anno nem tudtam, mit akarok, ugy meg nem voltam tul motivalt, hogy akarmit megtanuljak, de szerintem amikor ilyen 30 korul van az ember, az mar az a pont, amikor atgondolja, hogy mit szeretne kezdeni magaval.

2021. jún. 4. 10:27
 15/25 A kérdező kommentje:

14-es, teljesen megértem, amit érzel. Milyen irányba indulnál tovább?

Én pontosan tudtam, hogy mit akartam anno, de nem voltam elég karakán hozzá, hogy ellentmondjak a felmenőim akaratának. "Ne hülyéskedj, legyen egy rendes szakmád!" Ezért egyébként részben hálás is vagyok nekik. Most pedig iszom a levét.

2021. jún. 4. 10:40
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha már a földalatt vagy... :)
2021. jún. 4. 13:14
 17/25 A kérdező kommentje:
:D amen!
2021. jún. 4. 15:11
 18/25 anonim ***** válasza:
Egyaltalan nem.
2021. jún. 5. 03:03
 19/25 anonim ***** válasza:
38%
Légi személyszállítás? Fiú vagy vagy lány? Csak nem pilóta vagy? Ilyen lelki állapotban gépet vezetni! Vagy földi irányító? Annak is észnél kell lenni!!! Remélem, nem ez a kettő munkád. Igen, kezdjél új életet, de ne vállalkozást. Persze, ha sok megtakarított pénzed van, amiért nem kár, ha elúszik, akkor legyen vállalkozásod. Én inkább egy másik szakmát tanulnék ki, ami érdekel, de nem vállalkozásszerűen.
2021. jún. 5. 21:09
 20/25 A kérdező kommentje:
19-es, köszönöm a hozzászólást! Ellenben szerintem kicsit összekeverted a szezont a fazonnal. Légi személyszállításra szeretnék átnyargalni a jelenlegi szakmámból :)
2021. jún. 5. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!