Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is viszolyog az ünnepektől?

Más is viszolyog az ünnepektől?

Figyelt kérdés

Ki nem állhatom az ilyen szülinap és társai ünnepeket. Persze, jól esik hogy pl szüleim, nagyon közeli emberek megköszöntenek, de maga az ünneplés nagyo nem hiányzik. A ballagásnál is örültem, mikor vége lett. A szalagavatót ki nem állhattam. Esküvőt is szívem szerint úgy tartanék, hogy csak szülők, mindenféle lagzi egyéb nélkül.

Szerencsére nem nagy a család, de így is nem rajongok érte, mikor rokonlátogatás van (szerencsére ritkán).

Tudom, hogy ez a leírás nagyon siralmas képet fest rólam, de egyébként vidám embernek tartom magam, meg akiket szeretek azokkal nagyon jól elvagyok.

Van valaki hasonló cipőben?

Egyébként 24 L

2021. máj. 28. 13:14
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Én nem tartok semmilyen "kötelező" ünnepet, főleg nem a vallásos ünnepeket, egyáltalán nem érdekel se a karácsony, se a húsvét, se az olyan kamuünnepek mint a névnap. A születésnapomon se szeretem a felhajtást, de azért jó kifogás arra, hogy valamivel megünnepeljem magam :D Mondjuk átlalában elutazom valahová vagy megmászok egy új hegyet, kirándulok olyan helyen ahol nem voltam még, nekem ez az ünneplés.
2021. máj. 28. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Hát én például a születésnapokat soha nem fogom megérteni,szerintem inkább gyászolni kéne mint ünnepelni,egy évvel öregebb vagyok :D nagyszerű...utálom.
2021. máj. 28. 13:43
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Én is ugyanígy vagyok vele. :D

Igyekszem titkolni mások előtt hogy én mikor ""tartom"" ezeket, de sajnos mindig kiderül valahogy. Pl. a szülinapomat nem írtam ki facebookra, nem mondom senkinek, de munkahelyen tudják (ott van az okmányaim másolata) és valakinek mindig muszáj akkor felköszöntenie, amikor a lehető legtöbben vannak jelen, és akkor már mindenki tudja. Régen iskolában is ez volt, egyik tanárnak mindig muszáj volt bejelentenie. Borzasztó kellemetlen... a névnapomat meg nyilván nem tudom eltitkolni, pedig a névnapot tartom a legfölöslegesebb, legidiótább ünnepnek a világon.

Igazából az zavar, hogy "kötelező" ezeket tartani, nincs joga az embernek privát infóként kezelni és megúszni az "ünneplést". Ha munkanap akkor nem lehet normálisan dolgozni, ha szabadnap akkor nem lehet normálisan kikapcsolódni, mert csörög a telefon meg kopogtatnak, hogy közöljék hogy x ideje születtem, mintha tehetnék róla. Ez engem inkább csak idegesít, mindig várom a nap végét ilyenkor, másnap már békén hagynak.

Én inkább azokat az ünnepeket tartom valamire, amihez volt is bármi közöm, aktívan közreműködtem - évforduló, diplomaosztó, sikeres vizsga, sikeres teljesítménytúra, akármi. Az ilyeneket ezer örömmel ünneplem, de az ilyen szülinap, névnap, aminél csak passzív szereplő voltam, nem értem miért kell ezzel foglalkoznom...

2021. máj. 28. 13:53
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
én is így vagyok vele
2021. máj. 28. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én saját magam és a feleségem döntjük el, hogy mire tekintünk ünnepként és mire nem. Pl. a tanúkon és az unokáinkon kívül senkit nem hívtunk meg az esküvőnkre, mert teljesen felesleges adóssághoz közeli állapotra nulláznia az embernek magát csak azért, hogy egy napon keresztül a középpontba kerülhessen. A naptárakon a napokat is színezheti kedvére évente bárki, bármilyenre, nem foglalkozunk mondvacsinált "ünnepekkel", - élen a vallási "ünnepekkel". Nem tudok izgalomba jönni attól, hogy az éppen aktuális napon a Lyézus cipőt vásárolt-e vagy mosogató lefolyót tisztított. Nem érdekel, hogy felkelt, lefeküdt, aztán megint felébredt, aztán túrázott egyet a Temzén és attól sem leszek magyarabb senkinél, hogy március 15-én hátizsák nagyságú "kokárdával" feszítek Budapest egyik legforgalmasabb útján.

Amit én ünneplésre méltónak tartok, azt majd megünneplem azoknak a körében, akikkel ezt szeretném tenni.

Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit, mikor, kivel és hogyan ünneplek - addig, amíg ezzel a nyugalmát, pihenését nem zavarom!

Leginkább a többnapos "ünnepeket" vélem feleslegesnek! Háromnapos, ötnapos, "nyolcnapos"! A sok őrült úgy viselkedik a bevásárló helyeken, mint ha negyven éhes gyerek sírna otthon a padláson és a 10. világháború kezdődne azon a héten vagy nem jönne el a holnap!

Ugyan már! Röhej!

2021. máj. 28. 14:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Bírtam, egy időben olyan "figyelmesek" voltak a kollégák, hogy mindig legyen elég pohár a névnapomra időzítetten testközelben. Fogadtam a gratulációkat - és mehetett mindenki a dolgára ("üres pohárral")! :D

Aztán az idő megoldott mindent! A második ilyen óta elmaradt a "figyelmesség"! :DDD

2021. máj. 28. 14:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én soha senkit nem szoktam felköszönteni, meg nem is várom el senkitől. Család is tudja, és jól működik. Én se piszkálom őket, ők se engem. 1 ember van, akivel váltunk 1-1 levelet születésnapkor, de az is ennyi.
2021. máj. 28. 15:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!