Mit szóltok ahhoz, hogy akinek nincs védettségi igazolványa, az nem mehet fedett sportlétesítménybe(edzőterem,uszoda)?
"Ha nem vagyok beoltva, akkor ne is sportoljak?"
Az uszodák eddig is zárva voltak a lakosság előtt, aki rendszeresen sportol az futott, vagy biciklizett. Ezeket eddig és ezután sem kötöttek feltételekhez. Más kérdés, hogy szerintem az uszodák bezárása nem volt indokolt a magas klórtartalom miatt. Engem oltottként nem zavarna, ha mindenki járhatna uszodába, de ez csak az én véleményem. Valamilyen módon minél előbb el szeretnék érni a nyájimmunitást, ez már több országban sikerült is oltással, emiatt van ez a kártyás ösztönzés.
"A sport bizonyítottan jót tesz az egészségnek, az immunrendszernek."
Ez valóban így van.
"hogy bármilyen sporttól eltiltsanak bárkit."
A nagy lezárások alatt kondizni is lehetett menni párezer forintért. Egy versenyengedélyt kellett megvásárolni konkrétan. A bármilyen sport viszont azért elég tág kategória, kezdve a darts-tól az e-sportig. Aki az immunrendszere erősítése végett sportol, az mindenevő általában, tehát nem veti meg a futást, a szabadtéri erősítést, kerékpározást stb. Ezektől nem tiltanak el senkit. Egyébként meg nem kicsit ellentmondásos az, hogy sokaknak most hirtelen nagyon sürgős lett az immunrendszerük erősítése (persze csak a védettségi igazolvánnyal látogatható helyeken), holott egészen eddig azt szajkózták, hogy az amúgy vasbeton immunrendszerük miatt nem kérnek az oltásból.
Undorító, hányingerkeltő s mindenek felett diszkriminatív.
A plázákban meg Tescoban cirkálni lehet. A tömegközlekedésben lehet. Meg egyéb helyeken is.... szájkosárban... igazolvány nélkül. Ez a kérdésben említett helyeken is lehetne, kivétel mikor már a vízben vagy. S többek között azzal is, hogy kevesebb embert engednek be s időpontra, nem pedig 20127013786-ot, mint a teraszos nyitásnál. Lehetne ezt okosabban s humánusabban is.
Nekem meg az fura, hogy valakik ennyire nem tudják elképzelni a pubok teraszain kívüli gyors kaja zabálást, meg a vedelést!
Még mindig nem írta meg senki, hogy mi a bánatos f@szom különbség van aközött, hogy elmegyek egy csoportos edzésre, vagy elmegyek egy tömött kerthelyiségbe?
Szerinted aki nem kondiba jár mozogni, az gyorskaját zabál? Ezt mire alapozod? Már láttam hogy korábban is ezt emlegeted, de miért? :D
Amúgy ez elég logikus, a kerthelyiség szabadtéri, a zárt uszoda és a konditerem nem szabadtéri. (Az, hogy túl zsúfoltan ülnek az emberek a kerthelyiségben, az szerintem is rossz és nonszensz, de ez nem magának a szabályozásnak a hibája.)
Vagy azok mehetnek hamarosan fedett térre edzeni,akik be lettek oltva és kialakult a védettség, vagy senki.
Egyébként senkitől sincs elvéve a sport joga. Tessék elmenni futni, túrázni, bicajozni, tessék otthon edzeni. Akit érdekel az egészsége, az meg tudja oldani a sportot (sőt, annyi időnk van rá, mint még soha és ennyi nem is lesz többé, amint vissza kell menni az irodába).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!