Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy akinek nincs védettségi igazolványa, az nem mehet fedett sportlétesítménybe(edzőterem,uszoda)?

Figyelt kérdés
Ha nem vagyok beoltva, akkor ne is sportoljak? A sport bizonyítottan jót tesz az egészségnek, az immunrendszernek. Egy kicsit visszás dolognak tarom, hogy bármilyen sporttól eltiltsanak bárkit.

2021. ápr. 26. 13:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha elkapod akkor is kapsz igazolványt.. 4 hónapra vagy fél évre jobb esetben. Nekem pl 3 hétig érvényes, olyat postáztak ki, ráadásul akkor még le se telt a karanténom, fel se épültem. Lehet antigén tesztet csináltatni, és 3000ft-ot befizetni új kártyára...
2021. ápr. 26. 19:22
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem vagyok beoltva, akkor ne is sportoljak?"

Az uszodák eddig is zárva voltak a lakosság előtt, aki rendszeresen sportol az futott, vagy biciklizett. Ezeket eddig és ezután sem kötöttek feltételekhez. Más kérdés, hogy szerintem az uszodák bezárása nem volt indokolt a magas klórtartalom miatt. Engem oltottként nem zavarna, ha mindenki járhatna uszodába, de ez csak az én véleményem. Valamilyen módon minél előbb el szeretnék érni a nyájimmunitást, ez már több országban sikerült is oltással, emiatt van ez a kártyás ösztönzés.

"A sport bizonyítottan jót tesz az egészségnek, az immunrendszernek."

Ez valóban így van.

"hogy bármilyen sporttól eltiltsanak bárkit."

A nagy lezárások alatt kondizni is lehetett menni párezer forintért. Egy versenyengedélyt kellett megvásárolni konkrétan. A bármilyen sport viszont azért elég tág kategória, kezdve a darts-tól az e-sportig. Aki az immunrendszere erősítése végett sportol, az mindenevő általában, tehát nem veti meg a futást, a szabadtéri erősítést, kerékpározást stb. Ezektől nem tiltanak el senkit. Egyébként meg nem kicsit ellentmondásos az, hogy sokaknak most hirtelen nagyon sürgős lett az immunrendszerük erősítése (persze csak a védettségi igazolvánnyal látogatható helyeken), holott egészen eddig azt szajkózták, hogy az amúgy vasbeton immunrendszerük miatt nem kérnek az oltásból.

2021. ápr. 27. 10:35
 13/23 anonim ***** válasza:
70%
Ne bosszantsd magad a hülyeségeken, a rendelet nem sokáig fog élni mert van már ellene is jogi megoldás. Az oltás kenyszeritésére hoztak ezt. Miert akarsz mindenkepp edzöterembe menni? Lehet biciklizni, uszni a strandon, mindjart nyitnak, súlyzózni itthon is tudsz veszel súlyzót a berlet árából es még tv-t is nézhetsz. Nekem nagyon bejött! Az uszoda ami hianyzik de megyek strandra. Gondolkozz pozitívan, az visz előrébb.. üdv
2021. ápr. 27. 14:13
 14/23 anonim válasza:
100%
Miért lenne söpredék aki amiatt oltatja be magát? Mert élni szeretnének? Enélkül sajnos nem tudsz semmit se csinálni... konkrétan muszáj
2021. ápr. 27. 14:18
 15/23 anonim ***** válasza:
55%

Undorító, hányingerkeltő s mindenek felett diszkriminatív.

A plázákban meg Tescoban cirkálni lehet. A tömegközlekedésben lehet. Meg egyéb helyeken is.... szájkosárban... igazolvány nélkül. Ez a kérdésben említett helyeken is lehetne, kivétel mikor már a vízben vagy. S többek között azzal is, hogy kevesebb embert engednek be s időpontra, nem pedig 20127013786-ot, mint a teraszos nyitásnál. Lehetne ezt okosabban s humánusabban is.

2021. ápr. 27. 16:02
 16/23 anonim ***** válasza:
68%
Csomó helyen lehet sportolni az edzőtermeken kívül is. Nekem fura, hogy valakik ennyire nem tudják elképzelni a konditerem nélküli sportot...
2021. ápr. 28. 09:19
 17/23 A kérdező kommentje:

Nekem meg az fura, hogy valakik ennyire nem tudják elképzelni a pubok teraszain kívüli gyors kaja zabálást, meg a vedelést!

Még mindig nem írta meg senki, hogy mi a bánatos f@szom különbség van aközött, hogy elmegyek egy csoportos edzésre, vagy elmegyek egy tömött kerthelyiségbe?

2021. ápr. 28. 09:45
 18/23 anonim ***** válasza:
58%

Szerinted aki nem kondiba jár mozogni, az gyorskaját zabál? Ezt mire alapozod? Már láttam hogy korábban is ezt emlegeted, de miért? :D

Amúgy ez elég logikus, a kerthelyiség szabadtéri, a zárt uszoda és a konditerem nem szabadtéri. (Az, hogy túl zsúfoltan ülnek az emberek a kerthelyiségben, az szerintem is rossz és nonszensz, de ez nem magának a szabályozásnak a hibája.)

2021. ápr. 28. 09:53
 19/23 anonim ***** válasza:
66%

Vagy azok mehetnek hamarosan fedett térre edzeni,akik be lettek oltva és kialakult a védettség, vagy senki.

Egyébként senkitől sincs elvéve a sport joga. Tessék elmenni futni, túrázni, bicajozni, tessék otthon edzeni. Akit érdekel az egészsége, az meg tudja oldani a sportot (sőt, annyi időnk van rá, mint még soha és ennyi nem is lesz többé, amint vissza kell menni az irodába).

2021. ápr. 28. 09:55
 20/23 anonim ***** válasza:
85%
Nem járok konditerembe, itthon és a szabadban sportolok, csak alkalmanként eszek gyorskaját, nem járok teraszozni, a pandémia előtt sem jártam, jobban szeretem a saját főztömet, és költséghatékonyabb is. :-)
2021. ápr. 28. 10:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!