Hány éves korig mondhatjuk valakiről, hogy fiatalon halt meg?
Figyelt kérdés
Most megnéztem a várható élettartam férfiak esetén 73, nőknél 80 év. Ez azt jelenti gondolom, hogy az emberek fele ennél korábban, fele meg később hal meg. Nyilván vannak, akik csecsemőkorukban halnak meg, de ennek az aránya a modern egészségügy következtében nagyon lecsökkent. A rokonságomban is a 80 év szerintem a jellemző, vannak persze olyanok is, akik negyvenes éveikben mentek el, de ott jellemzően volt már valami alapbetgség. Én azt mondanám, aki 60 éves kora előtt hal meg, arra mondhatjuk mai világban, hogy "fiatal volt". Aki 60-70 közt, arra is mondhatjuk, hogy "még élhetett volna". 70-90 közt van a nagy átlag, 90 felett meg mondhatjuk, hogy "szép kort megélt".ma 13:45
1/4 anonim válasza:
Nagyon kevés embert ismerek, aki 80 fölött még él, nem csakl létezik, vagy halott. Lehet ez egyéni és az én ismerettségemben van csak így, de nyugdíjazás (65 év felett) bőven hullanak az emberek. Nagyszüleim 70 évet lépték túl, de kb abban a kategóriában vannak, hogyha csörögne a telefon, hogy meghaltak, nem érne váratlanul.
Azt mondanám 50 év alatt fiatalon halt meg, 50-65 között váratlanul halt meg, 65-75 között élhetett volna még, de 75 felett már "elfogadható, várható" a bekövetkezés.
3/4 anonim válasza:
Nálam 70 alatt még ez a kategória van. Egy 60-as éveiben járó ember számomra még bőven fiatal ahhoz, hogy meghaljon. Afölött is mondható korainak, de ott már benne van a pakliban a korából adódóan.
4/4 anonim válasza:
Ha a munkához nem öreg, akkor a halálhoz se lehet az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!