Velem van baj,hogy nem fogadom el az ajándékot?
Van egy ismerősöm, akit pár hónapja ismerek, így online. Így kezdett már több is lenni köztünk, de én még bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. Akarna nekem valami ajándékot venni, és úgy elküldeni nekem, hogy majd átvegyem. Élőben egyelőre nem tudok találkozni vele, mert nagy köztünk a távolság, illetve van egy kevés korkülönbség is.
De én nem fogadom el, mert nem szeretném, hogy egyelőre valaki így ajándékot vegyen nekem. Mi van, ha visszakérné, vagy valami? Hiába mondja, hogy nem tenné, én akkor sem szeretném egyelőre. Ő emiatt, mert elutasítom, bizalmatlannak gondol.
Mit gondoltok erről? 16 vagyok.

Szerintem igazad van.Egy online ismerkedés esetén szerintem erőltetett az ajándékküldés.Olyan lekötelezettség szerűség ez.
A "van egy kevés korkülönbség is" mit jelent?Nehogy valami liliomtipró idősebb pasi legyen az.
De amúgy tényleg az a legjobb,ha azt teszed amit érzel.Ha nem tartod jónak,ne fogadd el.

Eleve miért akarna bárki egy 16 éves gyereknek, akit még sohasem látott ajándékot küldeni?
Nekem ez olyan, mintha meg akarna venni. El ne fogadd.

„...Ő emiatt, mert elutasítom, bizalmatlannak gondol”
Kérdező, azt ugye tudod hogy ilyen módon próbál érzelmileg manipulálni?

NEM. És a postai címedet sem kell kiadni neki.
Ha így érzel, bizonytalan vagy, esetleg bizalmatlan vagy vele, akkor nagyon is igazad van! Ha neki ez nem tetszik, akkor az simán zsarolás és a személyes adataid megszerzésére irányul. LÉGY ÓVATOS! Ha ő egy tisztességes, értelmes ember, akkor ezt meg kell értenie, sőt, értékelni kell az óvatos okosságodat.
Semmi sem indokolja, hogy személyes ismeretség nélkül bárki tárgyi ajándékot küldjön/elfogadjon. Ha egy online kapcsolatban ajándékozni akar, küldhet egy linket: zenét, videót, filmet, hangos könyvet, akármit. Online barátkozáshoz online ajándék illik. Ezt mondd meg neki!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!