Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A felnőttek miért mindig a...

A felnőttek miért mindig a fiatalokat okolják minden rosszért?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam egy posztot, ami a 30-40-50 éves korosztálynak szólt a lényege pedig az volt hogy anélkül, hogy leírnád a korod írja valamit amit a gyerekkorodban szerettél. Olvastam is pár kommentet, hogy "játék a szabadban este, mert akkor még lehetett kint lenni este 11-12 óráig", meg "igazi" barátságok voltak, "tudtuk mi a tisztelet" és hasonlók, de mindben benne volt vagy bújtatva vagy konkrétan, hogy milyen rossz a mai világ meg a mai fiatalok. Miért mindig őket okolják a felnőttek? Nem pont magukat kéne okolni? Hiszen ők tették ilyenné a világot a mai fiatalok számára. Pont hogy a fiatalok itt az "áldozatok" akik már nem lehetnek kint a sötétben is a szabadban, mert baj lehet, stb...

2021. ápr. 23. 10:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez személyiségfüggő. Én benne vagyok az említett korosztályban, és semmivel sem látom rosszabbnak a mai fiatalokat, mint mi voltunk, csak mások a lehetőségeik, más világban nőttünk fel. Az ilyen sárdobálás mögött szerintem az van, hogy egy másik csoportot szidva az emberek valamiféle összetartozást élnek meg ("vannak ők, a rosszak, és vagyunk mi" alapon). Nem kell vele foglalkozni, főleg hogy - szerintem - egy hangos kisebbségről van szó. A legtöbb 30-40-50 évesnek semmi baja a fiatalokkal, van épp elég más problémájuk, amivel foglalkozni kell.
2021. ápr. 23. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Például régen nem lehetett megverni a pedagógust mert törvénytelen volt. A saját gyerekre rá lehetett szólni és szabad volt nevelni mert nem csak a gyereknek voltak kizárólagos jogaik. (természetesen nem a gyerek bántalmazásról beszélek) Most is kint lehet tartózkodni a normális gyereknek, és el lehet menni szórakozni, de régen a fiatalok csoportosan játszottak, fociztak az utcán, bementek a moziba egy filmet megnézni. Most sajna ha elmegyünk egy akár szabadtéri összejövetelre mit látsz a fiataloknál? legalább a fele befüvezve, drogosan, lányok részegen hányva az utcai padokon. Érzed a különbséget? És ezt NEM a szüleik akarták!
2021. ápr. 23. 10:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Én ma is azt látom hogy csoportosan járnak, moziba, kávézóban (mármint oda a fiatalok nem a gyerekek) és hasonló helyekre. Ha pedig a pedagógusokat néztük, általában a szülő megy be panaszkodni apróságokért, hogy miért van a feladat olyan betűvel nyomtatva amilyennel (saját tapasztalat). És azért ahogy a gyerek viselkedik az szerintem nevelés kérdése...
2021. ápr. 23. 12:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a fő oka ennek az, hogy valamilyen módon ezzel "nosztalgiáznak" azok akik felhozzák a "bezzeg az én időmben" kezdetű szövegeket. Ezzel lényegében visszagobdolnak hogy milyen jó is volt amikor gyerek volt az illető. Mert mindenkinek az a kor a legszimpatikusabb. Őszintén szólva nekem is a 90es évek a "kedvencem" viszont nagyon elítélem az olyan viselkedést amikor próbálják úgy bemutatni azt a kor hogy tökéletes volt, mintha senki nem csinált volna semmi rosszat.

2es

Nekem van tapasztalatom a család miatt az oktatási rendszerrel kapcsolatban, és sajnos többnyire a jelenlegi szülők azok akik semmisegek miatt kritizálják a tanárokat és egy nagyon téves kép él a fejükben. Azt veszem észre sokan azt képzelik hogy az iskola egy szolgáltatas ahova reggel beadja a gyereket és este kiveszi. És minta a tanar feladata lenne hogy felnevelje a szülő helyett a gyereket. Illetve én nem a gyereket hibáztatnám, hiszen a szülő nevelte...

2021. ápr. 23. 12:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott néhány sztori erről.

Vonattal utaztam, rengeteget álltunk valahol és nem haladt tovább a vonat. Kiderült, hogy valakit elütött egy másik vonat. A 40+-os korosztály elkezdte jó hangosan, hogy ezek a mai fiatalok, üvöltött a fülében a zene és nem halotta, hogy jön a vonat. Még véletlenül sem egy kiégett középkorú lehetett, aki vonat elé vetette magát.

Másik is vonatos történet. Ülök a vonaton, beadandót írok. Egyszer csak megállt egy bácsi, pár másodperc után ránézek és elkezd velem ordibálni, hogy milyen tiszteletlen vagyok, hogy köszönni se bírok, miközben a helyén ülök és még 1-2 percig mondta a magáét, hogy milyenek a mai fiatalok. Én köpni nyelni nem bírtam, a velem szemben lévő nő ránézett a jegyére és mondta a bácsinak, hogy full máshova szól az úr jegye. Pufogva vonult el.

És még ezer sztorit lehetne mondani, amikor az idősebb korosztály általánosítja az összes fiatalt. Ugye ami normális azt nem veszi észre az ember, az 1% rossz pedig beleég az ember agyába. De mi is ugyanezt csináljuk, hogy a normális nálunk idősebb embereket nem vesszük észre, mert ők nem írják le ezeket, a néhány hülye kommentet meg látjuk és így ez marad meg.

De valószínűleg ez mindig is így volt, 1000-2000 évvel ezelőtt is, hogy minden generációnak volt problémája a másikkal. Gazda termesztett gyümölcsöt, néhány kölyök bement lopni, akkor az összes fiatalról rossz véleménye lett.

2021. máj. 18. 17:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!