Ki hogyan reagálna ha egy 11-12 éves sápadt idegen kisgyerek becsengetne és azt mondaná hogy bemehet-e a házba mert nagyon rosszul van és vizet szeretne inni?
Szívem szerint beengedném, de sajnos van rá esély, hogy csapda.
Úgy tennék, ahogy előttem is írták - nem engedném be, hanem kivinnék neki egy pohár vizet, és figyelném a reakcióját (ha valóban a lakást jött felmérni, akkor nem fogadja el odakint, hanem erősködik hogy bemenne)
Esetleg megemlíteném, hogy egyedül veszélyes, és hívom a rendőröket akik segítenek megkeresni a szüleit (ha csapda, akkor pontosan tudja, nem akarna felesleges köröket futni, esetleg lebukni)
Az meg sem fordul a fejetekbe,ha nagyon rosszul van,lehet,koronás?
Vizet kint kapna (bár nem szerencsés az sem),+hívnám a szüleit.
Nem engedném be. Panelban élek, fura lenne, hogy miért pont hozzám csenget be. Ha házban élnék, adnék neki egy üveg vizet, és annyi.
Nem vagyok szülő, de életszerűtlen, hogy egy gyereket a szülei arra tanítsanak, hogy "ha rosszul vagy, kéredzkedj be egy random házba".
Inkább megkérdezném, hogy merre lakik, és elkísérném.
Ha csapda, akkor ne nézegesse a lakásomat (nem vagyunk gazdagok, de van pár csábító dolog amit egy betörő szívesen elcsenne)
Ha nem, akkor ha szegény nálam dől ki, akkor a családja halálra aggódná magát, hogy hova lett a gyerek - ha mély alvó (mint én, amikor beteg vagyok) akkor lehet még a telefonszámukat se tudnám kiszedni belőle, hogy tudjak szólni.
Vennék neki egy üdítőt (lehet a cukor segítene az állapotán) vagy vizet a közeli kisboltból, és hazavinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!