Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A súlyosabb nem igazán vagy...

A súlyosabb nem igazán vagy korlátozottan mozgóképes mozgássérültek mivel töltik a napokat?

Figyelt kérdés
Én ilyen vagyok, motoros székkel a lakásba elvagyok, udvarra kimenni szoktam, de utcára nem oda csak segítséggel tudok, néha vagyok házon kívül is, én gépezéssel tv-vel olvasással stb töltöm a napot. Más hozzám hasonló mivel üti el az ídőt?
2021. ápr. 5. 09:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Én nem vagyok mozgássérült szerintem tanulj az nagyon király tud lenni esetleg tanulj biológiát vagy hogy hogyan csinálj exoskeletont vagy nézd meg a titok című filmet persze nem azt mondom , hogy egyszerű a gyógyulás és azt sem mondom hogy az a jó út hisz lehet pont az elfogadás az út de amíg élsz remélsz mérd fel mid van és használd azt mindenki rokkant valamilyen szinten van akinek az agya mint pl nekem van akinek a lába van aki börtönben van van aki nem talál szerelmet és van aki teljesen üres.
2021. ápr. 5. 09:58
 2/15 A kérdező kommentje:
Tanulok pl angolt.
2021. ápr. 5. 10:19
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

Ha mondjuk a programozáshoz van affinitásod, azt szuperül meg lehet tanulni a netről is. Nem írtad, hogy dolgozol-e, pedig attól még, hogy a lábad nem működik, ha a kezeddel nincs gond (ha legalább az egyik jó), akkor kiváló informatikus lehetsz például.

Ha pedig angolul nem tudsz még, akkor azzal kezdd (vagy párhuzamosan is lehet a kettőt). Ha tudsz angolul, akkor pedig ott a Coursera vagy más hasonló, azt a tudományt tanulod ki, amelyik tetszik. Azért persze vedd figyelembe az anyagi szempontokat is, jó lenne valami olyasmi, amiből kényelmesen megélsz.

Szóval én egy egész más szemléletet javaslok: ne elütni, hanem kihasználni próbáld az időt.

Ha pedig még gyerek vagy és amúgy iskolába jársz (vagy más úton tanulsz), akkor valami érdekes hobbiba kéne kezdened. Ha takarékoskodni kell, akkor ezek között is vannak kis költségigényűek. Sőt, olyanok is, amivel idővel megintcsak pénzt tudsz majd keresni (sok ismerősöm hobbiként tanulta ki az informatikát, programozást).

2021. ápr. 5. 10:21
 4/15 A kérdező kommentje:
36 vagyok, az angolt írtam, hogy próbálom ill most a tőzsdézést is nézegetem tanulgatom, szigorúan játékpénzbe demó programba, de ez még tetszik is elfoglal szellemileg is.
2021. ápr. 5. 11:16
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

A tőzsdézés jó hobbi, de azért abból ne akarj megélni. Ahhoz nagyon-nagyon érteni kell hozzá, plusz politikai, gazdasági kérdésekkel is tisztában lenni.

Az angol nagyon jó, abban tarts ki :-)

Mi a célod egyébként? Hogy ne unatkozz, vagy hasznosnak szeretnéd érezni magad, meg kéne élni valamiből, vagy mi pontosan? Mert ha csak az, hogy ne unatkozz, akkor kipróbálhatsz sokmindent, és meglátod, mi köt le. Ha meg is kéne majd élned belőle, akkor már megfontoltabban kell válaztani.

2021. ápr. 5. 11:25
 6/15 A kérdező kommentje:

Szülőkel élek szerencsére tehát ez még hála Isten nem téma amiből...

inkább a hasznosság, meg az hogy el legyek egésznap,

2021. ápr. 5. 11:59
 7/15 anonim ***** válasza:
92%
ezek rövidtávú megoldások, hosszú távúakon kellene gondolkodni. Gondoltál már egy társra? Legalábbis én így látom, mert én sem vagyok túl szociális ember, és ha találok valamit tök jól elfoglalom vele magam, de ha megunom akkor megint jön az az üresség... Tinderen láttam jó pár ilyet, vagyis inkább angol tinderen, de egész frappánsak voltak, volt egy lány akinek nem volt egy karja, és foglalkozásnak az volt odaírva hogy "Arms dealer" :D Meg ilyesmi, és szerintem az emberek vevőek erre, hogy valaki nem sajnáltatja magát hanem poénkodik, ez azt jelenti hogy már elfogadta a helyzetet, és tovább akar lépni.
2021. jún. 15. 00:31
 8/15 A kérdező kommentje:
7 te mozgássérült vagy?
2021. jún. 15. 16:16
 9/15 anonim ***** válasza:
92%
Tűzz ki magadnak hosszútávú, és rövidtávú célokat, olyanokat amiben tudsz fejlődni. Amikor elkezdtem olvasgatni a válaszokat, nekem is a tőzsdézés jutott eszembe. Az internet a mai világban főnyeremény ilyen szempontból.
2021. júl. 22. 19:33
 10/15 A kérdező kommentje:
köszi
2021. júl. 23. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!