Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért gondolják a fiatalok,...

Paradicsom31 kérdése:

Miért gondolják a fiatalok, hogy ha gyermekük fog születni, már azonnal házasodni kell?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm tavaly szeptemberben jegyezte el a párját, és most februárban derült ki, hogy érkezik a baba, ami nem tervezett volt, csúnyán mondva "becsúszott". Ezért egyből kértek időpontot, és rá 2 hétre gyorsan megesküdtek, mondván, még nem látszik a babapocak. Nem ilyen esküvőt szerettek volna, nagy bulit akartak nyáron, egy farmon, a szűk családdal, barátokkal.

Ahogy láttam a fotókat, tényleg egy kis aranyos, szép, egyszerű esküvő volt, viszont egy fél sem volt elragadtatva, illetve azt látom, hogy a baba érkezését sem fogták még fel. A férfi szüleinél laknak együtt négyen, a férfi nagy számítógépes, nagyon szeret játszani, és költ is rá, a lány viszont nagyon az a bulis fajta, jelenlegi helyzetben is talál rá módot, hogy a barátnőivel iszogasson.

Szerintem nagyon rossz úton haladnak, jobb lenne, ha elmennének egy albérletbe, vagy felvennék a babavárót, és próbálnának egy közösségi otthonra gyűjteni, mert nemsokára érkezik a pici, és a számítógépen, a játékokon, és némi hitelen kívül, valamint a mamahotelen kívül más nincs :/ Esetleg beszéljek velük, vagy hagyjam, majd megoldják? Sajnálom őket.

2021. márc. 14. 20:06
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
77%

29 és nem értesz vele egyet? Szabad megköszönni, ha elgondolkoztató tanácsot kapsz. Tehát: csak annak legitim segíteni, aki kéri - valamilyen formában, kéri, nem biztos, hogy szavakkal.

Ezért megkérdezhetnéd: Kedves Barátaim! Tudok valamiben segíteni nektek?

2021. márc. 15. 08:19
 32/37 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem ciki, hogy apasági nyilatkozatot kell tenni. Gondolom ezért választják sokan ezt az utat, illetve egy faluban kevésbé veszik pl. szájukra az embert, ha nem számolnak utána a dolgoknak.:D

Nekem is fura, ha azonnal házasodni kell emiatt, de pl. a kérdésben szereplő pár amúgyis házasodni akart, akkor nem mindegy? A nagy buli hatalmas pocakkal amúgysem annyira élvezhető már, erről a vírusos helyzetről meg nem is beszélve. Szerintem jól döntöttek.

Az meg hogy hogy fogják menedzselni az életüket, már az ő dolguk. Majd felnőnek a feladathoz.

2021. márc. 15. 10:31
 33/37 A kérdező kommentje:
30-as, a lány keresztény. Szóval lehet van benne valami.
2021. márc. 15. 13:21
 34/37 anonim ***** válasza:
62%

Mégis mi van akkor, ha egy nő nem adja fel az életét, csak azért, mert anya lett? A férfiaknak lehet inni?

Attól, mert valaki anya lett, még nem kell otthonülő, házsártos vénasszonynak lennie.

2021. márc. 15. 13:25
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

Én nem őket, hanem téged sajnállak. :(

Milyen életed lehet ha ez így leköt. 😥

2021. márc. 16. 14:48
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Hogy jön ide, hogy keresztény?

Ha annyira vallásos nem eshetett volna teherbe házasság előtt, mivel nem a teherbe esés tiltott házasság előtt hanem konkrétan a nemi élet, annak hiányában pedig nyilván gyerek sincs. Ha annyira meg mégsem vallásos akkor nyilván nem is érdekli ez a szempont. Mások véleménye meg kit érdekel? Ha őz érdekli is, akkor sem ér el vele semmit, mire házasodni tudnak már betölti valószínűleg a 3 hónapot. Utána meg 6 hónapra ott a gyerek, legyen 7. Senki sem hülye.

Amúgy is, miért kellene neki a te értékrendszered szerint élnie?

Mindenkinek úgysem lehet megfelelni akkor miért pont neked kellene? Bármit is csinálnak lesz akinek nem fog tetszeni, ha van egy kis eszük senkire nem hallgatnak csak magukra.

Miért nem mennek külön?

Miért nem maradnak otthon, miért hagyjak egyedül a szülőket?

Ha beteg a szülő miért nem költöznek haza? Hiszen ez a kötelességük.

Beteg a szülő, hazaköltöznek, még meg sem hal a szülő már az örökség kell biztos.

Miért nem veszik fel a babaváró nagyon jó lehetőség.

Miért veszik fel a babavárót? Miért verik hitelbe magukat, azt is vissza kell ám fizetnie.

Miért szülnek a szülő nyakára?

Miért költöznek külön? A szülői házban is elférnének és a segítség is helyben lenne.

Miért vállal ilyen korán gyereket? Ma már 30 alatt aki karriert akar nem vállal.

Már 23 éves! Mikor akar szülni ha nem most? Majd 40 éves kora után?

2021. márc. 16. 15:02
 37/37 anonim ***** válasza:
48%

En egyedul azt furcsallom, hogy olyan szepen elsiklotok az felett hogy a kismama iszogat:D

Jo nem azt mondom enis koccintottam ujevkor egy pohar pezsgovel de azert az iszogatasrol nekem durvabb fogalmam van(vagy durvabb fiatalkorom volt:D)

Egyebkent meg jol tettek basszus, keves az ilyen fiatal, hogy nem kapartatni megy meg nyavajog hogy uristen szexeltem es valami csoda folytan terhes lettem:oooo hanem azt mondjak hogy na jo akkor kapjuk ossze magunkat legyunk egy csalad!

Szerintem ez egy felelossegteljes dontes (eltekintve az iszogatastol:D) az hogy a fiu szereti a szamitogepes jatekokat hat istenem.. mikor en teherbe estem az exem akkoriba kezdett kristalyozni. A ket kezem osszetettem volna ha otthon jatszogat.

Felteszem annak a fiunak van munkaja, szoval nem gaz ha csaladnal laknak szerintem, ez csak a mai fiatalok szemevel nezve gaz, meg jaj semmire szulnek, de tudjatok vannak meg nagyszulok akiknek oromet okoz a kis unoka erkezese.

Nyilvan ha semmi beveteluk nem lenne es teljes egeszeben a szulokon eloskodnenek az gaz lenne. De ha a fiu dolgozik akkor besegit anyagilag, a lany ha otthon van akkor besegit a haztartasba, nem az idos neninek kell a gaz mellett allni meg sikalni.. megvan am az elonye ha tobb generacio el egyutt. Nem is beszelve arrol hogy ha megszuletik a pici lesz egy tapasztaltabb no, aki tud segiteni, hisz az anyukanak nagyon uj lesz a helyzet. Szerintem neki is jo lesz hogy nincs "magara hagyva" a kis csecsemovel.

Jo lenne ha kicsit csalad kozpontubban gondolkodnank, es nem csak a penz, kocsi, haz, karrier, jaj majd szulok 40 evesen folyna a csapbol is.

2021. márc. 18. 15:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!