Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem lehet betartani egy...

Miért nem lehet betartani egy időpontot?

Figyelt kérdés
Ha van egy időpont valakinek valahová például 10-re akkor hogy engedheti meg magának hogy 10 percet is késsen? Én bármi van 15 perccel hamarabb Mindig mindenhol ott vagyok ahol kell

ma 10:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Mert nő.
ma 10:12
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Nem minden ember pontos. Ezt fogadd el, ez így van mióta világ a világ. Életkortól is függ amúgy. Nagyon fiatalon én is sokszor késtem, nem tudtam rendesen belőni, hogy mennyi idő alatt érek majd oda, mennyi ideig fogok készülődni stb. Nem tiszteletlenségből csináltam. Aztán persze megtanultam pontosnak lenni, de sose lesz olyan, hogy mind a 8 milliárd ember pontos lesz, kár ezen rugóznod :D
ma 10:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azon húztam fel magam a napokban hogy a kórházban kértem időpontot szakrendelésre. Vártam két hónapot. Az adott napon időben ott kell lenni mert az időpont mellett még sorszámot is kell húzni!

És amikor 9-re van időpontom, van sorszámom, akkor sem kerülök be 10 óra előtt.

Akkor mi a fenének kell időpont meg még sorszám is???

Ilyen esetben miért nem lehet betartani az időpontokat?

ma 10:23
 4/14 anonim ***** válasza:
32%
Attól függ milyen időpont.
ma 10:27
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
#4 minden időpontra pontosan illik érkezni. Késni mindenhonnan paraszt dolog.
ma 10:31
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek, engem is idegesít az ilyen. Mondjuk nem is a késés maga, olyat én is szoktam, hanem ha nem szólnak, én meg ott szobrozok tök feleslegesen 20 perceket is akár.

5 perc késés nekem még oké, de ha 10 percnél többet késik valaki, akkor legyen azért kedves és szóljon, mert akkor én se kell siessek, otthon még elintézhetek ezt-azt, ilyesmi.

Én is mindig szólok jó előre, ha látom hogy késni fogok, és akkor át is ütemezzük a találkát 10-15-20 perccel, ahogy mindkettőnknek jó. Ha meg a másikról tudom, hogy pl. messziről jön, tehát nem tud már később elindulni, mert jóeséllyel elindult már mire én látom h csúsznék, akkor szimplán elindulok minél hamarabb, otthon hagyva mosatlant, csapot papot, és ha kell, minden buszhoz sprintelek, minden átszállásnál, néniket kerülgetve a mozgólépcsőn, ha kell, de persze ilyenkor is szólok a várható étkezésről.

Szerintem beszéld meg ezt a problémát azzal aki késni szokott, és keressetek megoldást közösen. Pl. írjon ha elindult (vagy ha 5 perc múlva fog, attól függ ki mennyit utazik), és te is akkor indulsz majd, aztán nem kell senkinek senkire várnia.

ma 10:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Épp ezért kérdezem. :) Záróvizsgára pl egy órával korábban mentem, hogy biztosan beérjek kezdésre. De ha azt beszélem meg egy kollégával hogy “majd 10 körül beszéljünk, hívlak ha alkalmas” akkor nem megyek be korábban emiatt. Vagy pl a dokimnál tudom hogy fixen minden alkalommal van minimum 1 óra csúszás, oda is kényelmesen szoktam érkezni, akkor kevesebbet kell várnom. Reptérre meg 2 órával korábban megyek hogy biztos legyen. Ha megbeszéljük munkában hogy “aki ideér délre, azzal ebédeljünk együtt” akkor vagy odaérek vagy nem. Stb.

ma 10:41
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

Azért a körülményeket is tudni kéne hozzá.

Ha pl. otthon várok valakit, akkor lazábban kezelem a késést, mintha az utcán várnék rá.

Sokszor tudom, hogy máshonnan indul, nem biztos, hogy akkor el tud szabadulni pl. munkahelyről, amikor tervezte.

Vagy pl. tudom, hogy kicsi gyerekkel nagyon nehéz pontosnak lenni, ezért kisgyerekkel érkezőtől nem várok pontosságot.

15 perccel előtte csak akkor szoktam odaérni, ha mondjuk orvoshoz időpontra megyek, vagy állásinterjúra, vagy olyan messziről érkezem, hogy kiszámíthatatlan lenne az érkezésem.

Egyébként a találkozásaim döntő többsége nem pontos időre van megbeszélve. Pl. elutazom az ügyfélhez 150 km-re. Elmondom neki, hogy reggeli után indulok, a délelőtt közepére odaérek. Ez teljesül is, de ez lehet 10 óra éppúgy, mint 11 óra is.

Vagy tesóm szól, hogy szombat reggel ideugrana elkérni az utánfutómat. Megbeszéljük, hogy fél 8-nál előbb biztos nem jön, inkább 8 körül. Aztán 8-kor jelez, hogy fél 9 körül fog érkezni. Végül 8.37-kor ér ide. Nem csinálok belőle problémát. Így alakult a reggele.

ma 10:42
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

Attól függ.

Körmös, fodrász, kozmetikus nincs késés, mert szoros a napirendje, nem fog beleférni amit szeretnék ha kések.

Munkamegbeszélés ugyanez. Ha kések szó nélkül, magam járatom le.

Baráti találkozó más. Ha onnan kések 10-15 percet pl egy étteremben,vagy otthon, addig iszik valamit, mosdó stb, kényelemben van.

Orvoshoz időbe megyek, mert bár mindig csúszik minden rendelés, de pont annyi a késő, mint a szó nélkül el nem jövő időpontos.

ma 11:16
 10/14 anonim ***** válasza:
25%
#9 én rohadtul utálom, ha bármelyik barátom így áll a találkozókhoz. Az ilyeneket hamar le is építettem. Tiszteljen már meg azzal, hogy nem várat meg, ha már én oda tudtam érni időben. Bárkinek az idejével szórakozni bunkó dolog.
ma 11:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!