Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem lehet betartani egy...

Miért nem lehet betartani egy időpontot?

Figyelt kérdés
Ha van egy időpont valakinek valahová például 10-re akkor hogy engedheti meg magának hogy 10 percet is késsen? Én bármi van 15 perccel hamarabb Mindig mindenhol ott vagyok ahol kell

ma 10:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%

De nem mindenki veszi ennyire véresen komolyan, mi pl mindig úgy beszéljük meg a találkozókat barátokkal, hogy "valamikor 3 körül átmegyek", "8 körül találkozzunk xy helyen, majd hívlak ha már a közelben vagyok" vagy ilyesmi. Engem nagyon nyomasztana ha egy szabadidős haveri program ennyire percre pontosan ki lenne számolva.

ma 11:24
 12/17 anonim ***** válasza:

Érdekes filozófiai és ezen keresztül egyéni értékrendet tükröző kérdés. Úgy mondják, alapvetően a térképen minél északabbra és minél keletebbre mész, az idő felfogása annál szigorúbb!

Pl Brazíliában 1 óra késés legyen a minimum, ezzel szemben távolkeleten a "fejedet veszik" 1p késésért is.

Történelmünk igen megviselt nemzet képét festik le, és a magyarok már mindenkivel elegyedtek kb. Szociokulturálisan is. Akik késősek, inkább a latin, a pontosak pedig inkább az ázsiai vonalat hordozzák magukban.

ma 11:42
 13/17 anonim ***** válasza:
31%

"Én bármi van 15 perccel hamarabb Mindig mindenhol ott vagyok ahol kell"

Az a Te bajod.

ma 11:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha az illető saját hibájából következik be a késés, akkor tiszteletlen, mert nem tiszteli meg a másikat azzal, hogy pontosan érkezik az időpontra, illetve valamelyest akár nemtörődöm, felelőtlen is.
ma 12:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Fiú vagyok, de kb 20 percet kések a munkahelyemről.

Ugye a reggeli rutinom, és a külsőm rendbe tartása miatt.

Eddig sose tették szóvá, hogy késem.

ma 13:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Persze ha úgy van megbeszélve, hogy “xy óra KÖRÜL”, abba belefér 15 perc ide vagy oda, de nekem volt már olyan, hogy megkért egyik barátnőm, hogy menjek el érte valahova 7-re, odaértem pontosan, erre 20 percet várhattam rá. Na ez szerintem nettó bunkóság.

ma 13:39
 17/17 anonim ***** válasza:

10 percig nem zavar a késés, onnantól már szerintem illik szólni róla, akkor is, ha nem az illető hibája a dolog.

Negyedórával korábban mondjuk sehol nem szobrozom, ez a te saját hülyeséged.

ma 16:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!