Nagyon betegesek az alvási szokásaim?
Régen későn feküdtem le aludni, de már évek óta minden nap lefekszek aludni szigorúan 19 órakor, nyáron esetleg 20kor. És éjjel 2-3-4 körül ébredek, addig bírok aludni. Fokozatosan alakult ez ki nálam, fokozatosan egyre korábban feküdtem le aludni az alvászavaraim miatt, mert rá vagyok pánikolva sokszor az alvásra, minél hamarabb aludni akarok. Aztán végül 19 óra lett, akkor fekszek le. Csak mostanában meg ahogy egyre később sötétedik, az a gondom, hogy sokszor nem vagyok álmos akkor még, nehezen alszok el. Néha meg órákig tart elaludnom, és egész délután az alváson aggódok, hogy tudok-e majd aludni.
Mi a véleményetek az alvási szokásaimról? Fontos lenne ezzel kezdeni valamit?
25/F
Ha mondjuk este 9-kor vagy 10-kor feküdnél le aludni, akkor talán hajnali 6-ig menne az alvás. De logikátlan, hogy 7-kor már mész csicsikálni mint egy óvodás és szenvedsz, mert nem tudsz elaludni.
Kelj fel korán, fáraszd le magad testileg is és agyilag is, aztán feküdj le 10-kor.
Nem tudom egyébként hogy tudsz lefeküdni olyan korán, én munka után nekiállok főzni, edzek vagy kimegyek futni a kutyával és mire minden teendőmmel végzek, 9 óra. Ha meg találkozom is valakivel, akkor még ennyi időm sincs semmire...
Szerintem csak az a baj, hogy stresszelsz ezen. Ha nem ér semmi hátrány azért, mert máskor alszol, mint az átlag, akkor miért lenne baj? Én évekig keltem 4:30-kor, és ilyenkor 20:15-kor már ágyban voltam. Sokkal produktívabban teltek a napjaim, amikor korán keltem. Én szerettem nagyon. :)
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!