Emberi/családi oldalról nézve, engednéd a fegyvertartást?
A kérdést direkt ebbe a kategóriába írtam, mert nem a jogi/rendőri/politikai oldala érdekel, hanem az emberi.
TE, engednéd a hazai fegyvertartást, a családod érdekét nézve?
Mert ugye:
https://www.youtube.com/watch?v=GrFv4dGym0k
Amerikában és Svájcban a fegyvertartási engedélyeknek is köszönhetően nagyobb a demokrácia, ezt úgy kell érteni, hogy a politikai vezetés úgymond kordában van tartva a nép által. Magyarországon erősen kétlem, hogy valaha is bevezetnék az effajta általános fegyvertartást. Akár emlékezzünk csak a 2006 októberi eseményekre, mi lett volna, ha az emberek tömegesen a zsebükben fegyverrel lettek volna felszerelkezve. Itt ekkora szabadságot mi soha nem fogunk kapni, és jelen pillanatban még az emberek mentalitása is nagyon messze van attól, hogy ez megvalósítható legyen. Viszont sokkal reálisabb vízió az, ami már Kínában létezik, hogy lépten nyomon mindenhol kamerákkal fogják megfigyelni az embereket, ennek következtében jelentősen lecsökken az utcai erőszak bűncselekmények valamint a betörések száma. Ez meg aztán már végképp okafogyottá tenné az egyének fegyvertartását, fegyverviselését.
Biztonságban leszünk, viszont ennek a biztonságnak a szabadságunk lesz az ára.
Nem értem, miért aposztrofálják egyesek a mindenkire veszélyes dolgokat szabadságnak.
Azt sem akarom hogy legális legyen az összes drog, mindenkire nézve veszélyes lenne, ahogy a fegyverek is. Ha a veszély jelentené a szabadságot, akkor én soha nem akarnék szabad lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!