Emberi/családi oldalról nézve, engednéd a fegyvertartást?
A kérdést direkt ebbe a kategóriába írtam, mert nem a jogi/rendőri/politikai oldala érdekel, hanem az emberi.
TE, engednéd a hazai fegyvertartást, a családod érdekét nézve?
Mert ugye:
https://www.youtube.com/watch?v=GrFv4dGym0k
Engedném,egy mentális vizsgálat előtte maximum. Vennék pár felfejlesztett
Glock-19-est UZI,TEC-9,AK-47 biztos.
Ezt a kérdést egy kb 17éves fusztrált, elnyomott fiútól tudnám elképzelni. Főleg ilyen válaszokkal...
Agyba valami nagyon nincs a helyén...
a védekező civil is okozhat ugyanakkora vagy nagyobb bajt mint egy fegyveres, csak ő véletlenül. érdekel hogy véletlen volt vagy szándékos, ha a te szeretted hal meg egy lövöldözésben? így is úgy is meghal valaki. de ha a civilnek nem lehet fegyvere, akkor legalább csak egy fegyverből zárporoznak a golyók, nem 20ból.
a késeléses problémár pedig próbálják kordában tartani, a baj az hogy a kés sokkal univerzálisabb eszköz. anélkül nehezen vágnád fel a zöldséget a vacsorához, míg egy lőfegyver nem egy nélkülözhetetlen eszköz egyetlen háztartásban sem. jelenleg bármit, aminek egy bizonyos méretnél nagyobb éle van (nem tudom pontosan mekkora), csak 18 évét betöltött személy vásárolhat. ebben benne vannak a kések és az ollók is (meg ki tudja még mi).
Nagy a szája mindegyik fegyverpártinak...
Elmondom neked, ha komolyra dordulna a dolog, te lennél az első, aki elsírja magát...
Tapasztalat.
Fegyveres szervnél dolgozom. 1001 orvosi, pszichologiai alkalmasságin átestem. Magamat igen erős személyiségnek mondanám.
Aztan egyszercsak munkám során használnom kellett a fegyvert. Nem agyon lőttem az illetőt, hanem lábon.
Pszichológuahoz kellett járnom utána, vágod?
Nem 1 kollégám van, aki tudja mire vállalkozott, az első ilyen eset után le is szerelt... sőt, volt aki egy rajtakapáson lelőtt egy embert, az ember belehalt... pszichologushoz járt, aztán magát lőtte fejbe, mert nem tudott a tudattal élni, hogy ölt.
Nagy a szád... állitom taknyos tizenéves lehetsz, aki otthon el van nyomva, barátai meg nincsenek, itt éled ki a fusztrációdat.
Írd meg a matekházit ahelyett, hogy linkeket tolsz ide...
Nyilván egy teljes legalizálás butaság lenne, de első körben az olyasmiket, hogy minden egyes gázpisztolyhoz külön viselési engedély kelljen és egy gp-hez ne lehessen kettőt kiváltani, ezeket kellene realizálni.
Az MHK-s hülyeséget is meg lehetne szüntetni.
A kkve paprikasprayt is törölni kellene. Abszurdum.
Lőfegyvert viselésre szerintem sem kellene engedélyezni, de a jelenlegi gyakorlatot, ami a korrupciót élteti, meg kellene változtatni. Aki nem tudná: szubjektíven bírálnak el minden kérelmet. Az ilyen nem jó, nagy a kísértés...
Marhaság a 8 centis limit is kések esetén közterületen, a bűnözőt az ilyesmi sosem fogja érdekelni, de a törvénytisztelő állampolgárt igen.
Lehetne faragni itt-ott a jogszabályokat.
37.-nek.
1.: De nem kötelező rendőrnek lenned, ugye?
2.: Lőttél. Élsz. Vagy jobb lenne holtan/tolószékben? Na ugye!
3.: Ha a barátnőd akarna fegyvert, te nem engednéd neki, majd megtámadnák, utána neki is letolnád, hogy "Jó...megerőszakoltak...van ilyen. Inkább, mintsem meglőj valakit, mert én is megzuhantam tőle."?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!