Emberi/családi oldalról nézve, engednéd a fegyvertartást?
A kérdést direkt ebbe a kategóriába írtam, mert nem a jogi/rendőri/politikai oldala érdekel, hanem az emberi.
TE, engednéd a hazai fegyvertartást, a családod érdekét nézve?
Mert ugye:
https://www.youtube.com/watch?v=GrFv4dGym0k
Személyeskedés az megy, de eddig senki nem írta még le, hogy pl.:
Svájc, Szlovákia, Skandináv államok,... miért lehet fegyver, és miért nincs naponta mészárlás, és azt sem írta le senki, hogy idehaza miért nem lehetne...illetve de, ezt leírtátok, mondván, hogy akkor a bűnözőnek is lenne...akinek most is lehet. Azt értem, hogy a szomszédodat nettó idiótának nézed, de a saját családodat is...na az kemény.
A rendőr barátnőjét nem csak megerőszakolnák, hanem még agyon is lőnék utána a saját fegyverével...
-maradva az ő példájánál-
55.-nek.
Pedig változott! ALAPBAN kapják ezen munkaköröket végzők.
Igen, valóban volt rendőrség, pl.: Gödöllő városi fos, ahol szívóztak, de az ügyvéd "pofán verte" őket.
Igen engedném a hazai fegyvertartást.
Bár úgy is lefognak pontozni mert egy jobboldali köcsög vagyok, és be kéne fognom a pofámat, a demokrácia védelmében.
Igazából meg lehet nézni az USA-t, ahol szinte bárkinek lehet fegyvere.
Vagy akár Svájcot, ahol kötelező sorkatonaság van, és leszerelés után otthon tarthatják a fegyverüket, akik voltak katonák, tehát kvázi ott is szinte mindenkinek van fegyvere.
És mit látunk, akár az USA-ban, akár Svájcban?
Káosz van, anarchia? Társadalmi összeomlás? Halomra lövik egymást az emberek?
Dehogy.
Szóval simán engedélyezném.
Persze megszorításokkal:
- bűncselekményért elítélt ember nem viselhet és nem tarthat fegyvert
- bizonyos pszichés betegségek is kizáró okok lennének
- automata fegyverek tilosak
- korlátozott számú fegyver lehetne egy személy tulajdonában - pl. 2 darab, és a hozzá vásárolható lőszer mennyisége is korlátozva lenne
- rendszeresen el kellene számolni mind a fegyverekkel, mind a lőszerekkel, megelőzendő az ezekkel való illegális kereskedelmet. pl. negyedévente be kell vinni őket az illetékes rendőrőrsre ellenőrzésre - a gyakorlás során ellőtt hüvelyekkel együtt
- viselést külön engedélyhez és szigorúbb feltételekhez kötném, és csakis nyíltan lehetne viselni, rejtve nem
Ilyen törvenyek mellett jogos önvédelem?
18 voltam, barátnőimmel volt egy törzshelyünk. Egy kocsma a falunkba, sokat jártunk oda. Egyszer történt, nyomkodtuk a zenegépet, egy 50körüli részeg, betépett fószer odajött hozzám és letapizott. Elfordultam, otthagytam, nem csináltam jelenetet. Erről kamerafelvétel is volt. Tisztán látszik, ahogy odajött, és elkezdte a melleim fogdozni... otthagytuk, leültünk. Kb fél óra múlva egyedül elmentem pisilni. A faszi bejött utánam a női mosdóba, és megerőszakolt. Kamerafelvétel arról is, hogy bejött. Majd úgy tudtam mozdulni, tudtam védekezni, megütöttem, betörtem az orrát. Kamerakép van arról is, hogy futok ki a mosdóból, véres kézzel, széttépett blúzzal, utána kijött az ember is.
Rendőrség, feljelentés, stb stb... én lettem meghurcolva, én kaptam 3év felfüggesztettet, mert 8naoon túl gyógyuló sérülést okoztam neki, látleletet meg nem vetettem nőgyógyásszal, hogy tenyleg történt közösülés.
Ezt csak azért írom le, mi lett volna, ha fegyvert is használtam volna?! 8év letöltendő?!
60.-nak.
Tehát nektek nőknek, szerinted, meg a 37. rendőr szerint, nektek nőknek jobb ha megerőszakolnak titeket, mintsem valakire fegyvert fogj, és ESETLEG lelődd?
(Én meg udvarolgatok, mint valami csicska, miközben elég lenne megerőszakolnom valakit, és ezt most kell megtudnom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!