Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha a szerelmet, szeretetet,...

Ha a szerelmet, szeretetet, tiszteletet a párod iránt az jelenti, hogy hűséges vagy, akkor miért vesz észre más nőket, férfiakat az, aki szereti a párját?

Figyelt kérdés

Sokan a megcsalásra azt mondják, hogy aki megcsalja a párját, az nem is szereti a párját, mert aki szeret valakit, annak csak ő van. De ha valaki szeret valakit, akkor hogy ogy észrevesznek, megbámulnak más nőket, férfiakat azok, akiknek van párjuk és szeretik?

(Oké, tudom, a megbámulás nem egyenlő a megcsalással, de ilyenkor csak a párod van, nem? Gondolatban is megcsalhatod, nem ugyanaz, de akkor nemcsak ő van.)

2021. febr. 13. 20:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

3. Azt megnézném én is, amikor elköszön az asszony, hogy " Szia, megyek leszopom Abdult!" Este meg csókkal fogad! Vagy " Várj, mindjárt kimosom magamból Rikkárdó spermáját, és kezdhetjük!"

Igazi gesztenye-gusztik lehettek, blöáá...

2021. febr. 13. 21:07
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

A szerelmet, a szeretet és a tiszteletet sem a hűség jelenti. Hanem az, hogy jót akarsz a másiknak, elfogadod őt olyannak, amilyen, hagyod hogy megélje saját magát, támogatod a fejlődésében, és őszinteséggel tiszteled meg.

A szeretet sohasem önző, ha mégis, akkor az nem szeretet, hanem önös érdek.

Az, hogy sokan tulajdonként kezelik a párjukat, mintha az övék lenne, szintén egy önös érdek.

De az emberek a biztonságot szeretik, ezért egy stabil kapcsolatra vágynak, ahol biztosra mehetnek, hogy a másik fél nem fogja őket otthagyni egy harmadikért, amit úgy lehet a köznyelv szerint elkerülni, ha úgymond a párján kívül rá se néz másra. Ez már viszont birtoklási vágy.

Az teljesen normális, az emberi természet része, hogy vonzódunk egyes emberekhez. Mindenkinek jól esik egy számára vonzó ember közelében lenni, mert látja benne a szépet/pozitívat, és ez őt is feltölti.

De ha ezek a dolgok meg vannak tiltva, akkor könnyedén átalakulhat elfojtott érzésekké, amik szépen lassan felemésztik a kapcsolatot, vagy esetleg vággyá, ami hazugságokhoz, megcsaláshoz vezethet.

S legtöbbször ez is vezet ahhoz. Egy kapcsolat alapjának nem annak kéne lennie, hogy nem érezhetitek jól magatokat másokkal, csak együtt, hanem annak, hogy szeretitek egymást és kitartotok egymás mellett ezek ellenére is.

2021. febr. 13. 21:09
 13/16 anonim ***** válasza:

11

Hat abban egyetertunk, hogy nem vagyunk tul gusztusosak. A szex mocskosan jo. ;)

2021. febr. 13. 21:10
 14/16 anonim ***** válasza:
91%

Mert a szerelem, szeretet nem egy vagy-vagy dolog.

Attól, hogy valakit szeretek, tisztelek, még ugyanúgy tetszhet bárki más is, akár csak külsőre akár belsőre.

Nincs olyan, hogy "csak ő van". Ez nem azt jelenti, hogy megcsalnám, vagy bármi, de attól még vak nem lesz az ember.

Amúgy azt látom, a legtöbb kapcsolatban pont ezzel rontják el, úgy építik az egészet, mintha a világon más nem is létezne kettőjükön kívül. Aztán jön a pofára esés, mert leépítették a barátságaikat meg mindent és még a kapcsolatban is egymás agyára mentek.

2021. febr. 13. 21:15
 15/16 anonim ***** válasza:

3#as jól látja, bár a két kapcsoalt is független egymástól így másba is lehet szerelmesnek lenni.

Azért veszünk észre mást, mert másra is nyitottak vagyunk. Amikor még kicsiként agymosott voltam és a monogámiában hittem, amikor kapcsolatban voltam, nem voltam nyitott másokra, így meg se néztem senkit se.

2021. febr. 14. 10:01
 16/16 anonim ***** válasza:

12/14

Birtokló típus vagyok,de egyet kell értsek veled,még ha rossz érzéseket is szül bennem.

Az emberek a szeretetet gyakran összekeverik a birtoklással.

2021. febr. 14. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!