Hol vannak olyan igék a Bibliában, amelyek a szülők tiszteletére, szeretetére utalnak, iletve minden ehhez tartozó ige érdekelne?!
Az egyik ismerősöm nagyon csúnyán viselkedik a szüleivel, nagyszüleivel, és neki keresgélek igéket, amik végre észhez térítik, mint pl.
Búsulása az ő atyjának (apjának) a bolond fiú, és az ő szülőjének keserűsége.
Romlása az ő atyjának (apjának) a bolond fiú, és mint a szüntelen csepegés, az asszonynak zsémbelődése.
Hasonlókat keresek még!
Inkább valami mesét keress neki vagy példabeszédet, mert egy idézet nem fogja megváltoztatni.
Inkább gondolkodna el, hogy miért rossz, amit csinál.
"Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.
Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat." (Mt 8 21:22)
"Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám." (Mt 8, 35:37)
"És monda néki valaki: Ímé a te anyád és testvéreid odakünn állanak, és szólni akarnak veled.
Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim?
És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim!
Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám." (Mt12, 47:50)
Hihihi :D
Én is szeretnék egy igét.
Arról szól, hogy ha rászorul a szülőd, akkor
-ne szóval szeresd, vagy
-ne kezdj el imádkozni,
-Istennek áldozni....félre ne értsd, ezek jó dolgok, de alapvetően tettekben kell megmutatni a szülők felé való kötelezettségedet. Ez a szülői tisztelet, ha cselekedetekben és valóságban nyílvánul meg.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy felnőttként úgy kell ugrálnod, ahogy ők fütyülnek, vagy mindenben egyet kell velük értended.
Mt.15.4
Mert Isten parancsolta ezt, mondván: Tiszteld atyádat és anyádat, és: Aki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal lakoljon.
5
Ti pedig ezt mondjátok: Aki atyjának vagy anyjának ezt mondja: Templomi ajándék az, amivel megsegíthetlek, az olyan akár ne is tisztelje az ő atyját vagy anyját.
Kedves Kérdező:
(1Timóteusz 5:4) 4 Ha pedig valamely özvegynek vannak gyermekei vagy unokái, ezek először is azt tanulják meg, hogy a saját háznépükben éljenek Isten iránti odaadás szerint, és hogy mindig adják meg szüleiknek és nagyszüleiknek az őket megillető viszonzást, mert ez elfogadható az Isten szemében.
Bár a keresztényeknek segíteni kell az idősebb testvéreket, de első sorban a a saját gyermekeknek kell ebben élen járni.
(Példabeszédek 23:22) 22 Hallgass apádra, aki nemzett téged, és meg ne vesd anyádat, csupán mert megöregedett.
Katy Weaver
Szervusz
Már sok idézetet írtak a Bibliából neked.
Én inkább egy mintát szeretnék idézni, hiszan a szülőkről való törődést szintén megmutatta Jézus, hogyan tegyük.
"Jézus kínoszlopánál pedig ott állt az anyja, és anyjának nővére; Mária, Klópás felesége, és Mária Magdaléna. Jézus tehát, amikor látta az anyját, és azt a tanítványt ott állni, akit szeretett, így szólt az anyjához: „Asszony, íme, a te fiad!” Azután ezt mondta a tanítványnak: „Íme, a te anyád!” S attól az órától fogva a saját otthonába fogadta őt az a tanítvány." János 19:20-27
Az idős szülők tisztelete magában foglalja, hogy megóvjuk őket, és gondoskodunk róluk anyagilag, amikor ők már nem tudják ezt megtenni.
Akik törődnek a szüleikkel, azok érezhetik az adakozás örömét, valamint az abból fakadó elégedettséget és belső békét, hogy teljesítették Írás szerinti kötelességüket (Cselekedetek 20:35).
Azonkívül nem kell attól tartaniuk, hogy idősebb korukban magukra maradnak. „A bőkezű lélek megkövéredik, és aki bőven öntöz, maga is bőven öntözött lesz” — biztosít minket Isten Szava (Példabeszédek 11:25).
Üdvözlettel: Zita
A tízparancsolatban is ez áll:Tiszteld apdat,és anyádat!
5.-ik parancsolat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!