Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy 16éves fiunak van egy 19éves bnője az pedofilság? Szal a csajt el tudják itélni ezért ha mondjuk egybe költözünk? Az eljegyzésel, Házaságal automatikusan felnőtek leszünk? Ha a szülök bele egyeznek és ehhez elég egy szülő engedélye?
NEM!!
14 évtől már nincs pedofília! :)
Utolsó ezt honnan vetted?
MO-n aki betöltötte a 14-et az azzal létesít akár szexuális viszonyt akivel csak akar.
itt van szépen leírva :)
Mielőtt marhaságokat kérdezel/állítasz, olvasd el: [link] csak azért, hogy tisztáéban legyünk a pedofília fogalmával.
Másrészt az eljegyzés nem jogi kategória, azzal semmi nem változik ilyen értelemben.
Harmadrészt: jogilag cselekvőképes ("nagykorú") leszel a házasságtól, de azt már nem tudom pontosan, hogy milyen engedélyhez kötik, hogy fiatalkorúként házasodhass.
Negyedrészt: Magyarországon a beleegyezési korhatár 14 év. Ha valaki betöltötte a 14. életévét, szabadon létesíthet szexuális kapcsolatot bárkivel, aki szintén ezt az életkort betöltötte. Szóval jogilag a 30 éves férfi - 28 éves nő; 14 éves lány - 70 éves férfi; 16 éves fiú - 19 éves nő közötti szexuális kapcsolat ugyanolyan besorolásba tartozik: ha a két fél beleegyezett, egyiket sem büntetik "pedofilság" miatt. Akár tetszik anyucinak, akár nem.
Az összeköltözés már bonyolultabb dolog, én úgy tudom, a lakcím megváltoztatásához 18 év alatt szülői beleegyezés szükségeltetik. Persze az, hogy saját felelősségére egy fiatalkorú hol hál, ha azzal más bűncselekményt nem követ el, nem büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!