El fogok felejteni beszélni? Mit tegyek?
A koronavírus második hulláma miatt kb. lenullázódott az eleve minimális szociális életem. Főleg mióta végetért a szorgalmi időszak az egyetemen, nagyon kevés emberrel tudtam beszélni pár rokonomon kívül. Jövő héttől is max. azért fognak keresni, mert segítség kell xy tárgyból.
Mikor ritkán emberekkel beszélek, és komolyabban, tehát nem csak a főnökömnek mondom, hogy "igen, hozom a villáskulcsot", "igen, átnézem a szabványt", sokszor azon kapom magam, hogy alig bírom a gondolataimat szavakba önteni, hebegek-habogok, sületlenségeket beszélek. Lassan úgy tűnik, hogy az eleve nem túl jó beszédkészségem (3 évesen kezdtem el beszélni), kommunikációs képességeim a nonstop magány miatt kezdenek romlani. Hogy tudnám ezt megakadályozni?
Jelenléti oktatás nem lesz, ebben a félévben meg inkább isten óvjon attól, hogy bevezessék, mert dolgozom (gyakornokként).
Van pár ismerősöm, akikkel néha összefutok (régi évfolyamtársak gimiből), rokonok közül meg viszonylag kevéssel találom meg a közös hangot. Úgyis van sokkal jobb dolguk, mint velem beszélgetni.
Szóval, mit javasoltok? Valaki van még hasonló helyzetben, mint én? 😅
F
Röviden és tömören azért hagytam abba a gaminget, mert nagyon pici a szobám, alig fér el a gépem, és nagyon fájt a hátam, derekam akár csak egy félórás TF2 után is. A gépem sem alkalmas már a most trendi játékokra. Egyébként 2017-ben nekem is voltak internetes haverjaim, sokat ETS2-ztünk együtt, csak aztán felbomlott a klán, engem meg később permabannoltak a multiplayer szerverekről.
De ETS2-n kívül is volt pár gamer haverom, csak azok a kapcsolatok is megszakadtak.
Kifejted bővebben, hogy mi ez?
#1 Szegény édesanyám is ilyen, alig lehet vele beszélni.
Egy téma köré szerveződő csoportok. Pl. van nyelvtanuló csoport, ismerkedős csoport akik összeültek covid előtt időnként és beszélgettek vagy előadàst hallgattak.
Most sokan áttértek az online térbe, úgyhogy a világ minden tájáról lehet előadást hallgatni.
Ezt én is tapasztalom magamon, mondjuk én nem egyedül élek, hanem a párommal, de ő 24 órás műszakban dolgozik, így egy héten 3 napot nincs itthon. Én meg home officeban dolgozom, és néha az online meetingeken szoktam beszélni.
De még így is olyan érzésem van, hogy kezdek elszokni tőle, és ahhoz, hogy szinten tartsam magam, muszáj többet kommunikálnom az emberekkel.
Mostanában azt csinálom, hogy telefonálgatok ismerősöknek, olyanokkal is próbálok beszélgetni, akikkel régen nem, és ez segít valamennyit. Amúgy dettó ugyanez van nálam is, hogyha sokáig nem szólalok meg, utána össze-vissza beszélek.
Szerintem próbáld meg te is legalább telefonon tartani a kapcsolatot az ismerőseiddel, de ha nagyon nincs kivel beszélned, akkor olvass, mert az valamennyire fejleszti a beszédet is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!