Egy átlag magyar ember okosabb egy németnél vagy amerikainál?
ANémettel egyetértek, de a Magyarral nem. Abszolút nem tájékozott a Magyarok nagy része. Az a baj, hogy szerintem te a nagyvárosokból indulsz ki, ami kb az ország 30%-át adja ki. De a maradék 70, akik eldugott falvakban, mélyszegénységben élnek, kb semmiről nem tudnak semmit. Még a nagyobb nemzeti ünnepek hátterét sem ismerik.
Lehetséges, hogy igazad van, nem akarok vitába szállni. Én az alapoktatás széleskörűségének különbözőségéből indultam ki, ami azért csak jelent valamit.
UK-ban 14 évesen van, hogy már EGYÁLTALÁN nem tanulnak történelmet például, mert szakosodtak valamire.
Nem is vitának szánom, jó néha normálisan is beszélni ezen az oldalon. Igazából szimplán nem tartom annyira jónak a mi megközelítésünket sem.
Oké, az övéknek is sok hibája van, de igazából a miénknek is. Minden létező kis részbe belekezdünk az alap tantervben, aminek a nagy része úgyis kuka az élet során. Míg rengeteg dologgal még véletlenül sem foglalkozunk. Persze, jó dolog, hogy a magas általános műveltségre hajtunk, csak ahogy telnek az évtizedek, ez lassan lehetetlen lesz.
Sokkal inkább a specifikusabb dolgokra kéne rámenni és inkább azt tanítani, mit, hol, hogyan szerezhetsz meg. Akár tudást, akár egyéb dolgot. Mert egyszerűen ahogy fejlődik a világ, nem lehet már lépést tartani és lassan annyi dolog lenne elvárható tudás, hogy képtelenség lesz megtanítani.
27
Nem? Ajánlom elolvasni ezt a cikket:
Az amerikai/kanadai iskolák nem lexikális tudást adnak át, hanem főleg a személyiséget fejlesztik. Ha belegondolunk, a lexikális tudás nem annyira fontos, mert ha valakit érdekel egy téma, akkor úgyis azt fogja majd tanulni az egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!