Mennyiben másabb a magyar konyha az amerikainál?
Tegyük fel, hogy tipikus kerti grillező, bográcsos családi összejövetelt hasonlítunk össze. A magyar konyhán ezek az ízek pirospaprikával vannak fűszerezve és jó zsírosak általában. Pl: bogrács gulyás, paprikás krumpli és társai.
Még amerikában a BBQ a jellemző. Marha steak, stb.
A kérdés elég pontatlan. Amerika egy kontinens, rengeteg országgal, mindegyik országban másmilyen a konyha, de szerintem egyik sincs megfűszerezve,mint ahogy a magyar konyhák sincsenek beszórva sóval, borssal, paprikával.
Az USA 50 tagállam szövetsége, ezekben a tagállamokban más-más ételeket készítenek. Az Amerikai Egyesült Államok népességét javarészt bevándorlók alkotják, akik magukkal vitték a gasztronómiai hagyományaikat, és ennek a sok népnek a keveredése, az új ízek és elkeszítési módok, az ételeket is megváltoztatták.
Mit kellene összehasonlítani a magyar konyhával?
Vagy a magyaros ételekkel? Mit? Mivel?
Sok olasz es mexikoi kajat esznek. Rengeteg sajtot esznek es csiposet de persze a hamburger az mindenhol nepszeru.
Magyar kajak kozul a gulyas levest ismerik nevrol de legtobben nem ettek mèg. Ezen kivul a chicken paprikas ami meg ismeros lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!