Mi a receptje a tipikus Amerikai Keksznek? Arra gondolok, aminek olyan finom vajas íze van!
Figyelt kérdés
2010. dec. 6. 15:25
1/3 anonim válasza:
* 100 g porcukor
* 200 g liszt
* 100 g zabliszt vagy őrölt zabpehely (kukoricaliszt is jó)
* 200 g sózatlan vaj
* 1 rúd vanília
1. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a porrá őrölt zabpelyhet, olvasztott vajat, porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra.
3. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és késsel alányúlva átpakoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
4. Egy villával megszurkáljuk a tetejét.
5. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A széle nem baj, ha kicsit megpirul, de az eredeti shortbread halvány színű.)
6. Kivesszük a sütőből és 10 percet hagyjuk hűlni, majd ha marad valamennyi a család támadása után, azt légmentesen záródó fémdobozban tárolhatjuk.
2/3 anonim válasza:
és a vaj aromát kifelejtetted. Mert majd meglátod,hogy hiába lesz nagyon finom ez a keksz,mégsem lesz olyan.Mert vaj aromát is tesznek bele.
3/3 anonim válasza:
Kösz, NEM felejtettem ki, itt, ahol én élek, így csináljuk. Itt tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!