Egy amerikainak mit főznétek ami jellemzi a magyar konyhát, de kevésbé nehéz, erős kaja?
Egyetértek, nem kell félteni az amerikaiakat, főleg nem a nehéz kajáktól. Nyugodtan főzd meg neki a kedvenced, bármi is legyen.
Én sokszor főztem már külföldieknek, és amit mindig mindenki imádott, az a paprikás csirke nokedlivel. De egy átlag amcsi ugyanolyan örömmel bever egy jó fokhagymás cigánypecsenyét egy bazi nagy szalonnával, és az után is megnyalja a tíz ujját.
Van még egy titkos tippem, amire ritkán gondolunk magyar kajaként, de nemrégiben egy négyfős (2 német + 2 kanadai) társaság lehidalt tőle: spenót fasírttal és fehér kenyérrel. A spenót teljesen homogén, sűrű péppé turmixolva, a fasírt pedig frissen, forrón, ropogósan a fritőzből.
En azert azt is figyelembe vennem, hogy milyen amerikai, es milyen gyokerei vannak, valamint, hogy hol el. Ugyanis en ismertem negyedik generacios lengyel gyokeru csaladot, meg negyedik generacios ir gyokeru csaladot, es egeszen mast gondoltak az etkezesrol (a latinokat most meg sem emlitenem, ok tizedik generaciosan is latinok maradnak)
Az, hogy hol el, az szerintem azert erdekes, mert az eszaki, keleti partiak egeszen mas dolgokat szeretnek enni, mint a deli es nyugati partiak.
Le lehet pontozni, de a marhaporkolt egy mexikoi etel, a paprikat a magyarok csak a XIX. szazadban kezdtek el hasznalni mint eheto novenyt, es csak a nokedlitol valik magyarra :))) Az viszont teny, hogy 10-bol kilenc amerikai megeszi es meg szereti is.
Vannak amerikaiak, akik nem hajlandoak savanyu kaposztat enni, mert az "romlott" - pedig itt is lehet venni nemelyik boltban.
Azért bírom, hogy itt mindenki elintéz egy kontinensnyi embert azzal, hogy "amerikai, hozzászokott a nehéz kajához"...
Meglepő, de pl. USA nagyvárosaiban sokan ezerszer egészségesebben esznek, mint itthon. Többfelé jártam, kb. hat vagy hét nagyobb városban, és magam is meglepődtem, milyen változatos, friss és egészséges kaják vannak a pulton egy egyszerű sarki étkezdében is.
Szinte bármit el lehet készíteni könnyebb változatban. Lecsós hús barnarizzsel, csirkepaprikás, halpaprikás, rakott krumpli, palóc leves, rétesek, piték gyümölccsel vagy túróval.
Csak magyarosan. Nem azt kell nézni hogy otthon ő mit és hogyan eszik. Nehogy már hamburgert egyen. Igenis , jó igazi magyaros gulyásleves, palacsintával. Vagy Újházi tyúkhúsleves, kakaspörkölt.
Mert mivan ha esetleg nem tetszik, nem annyira izlik neki? Semmi .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!