Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A koronavírus-konteósok...

Ollókezű Edward kérdése:

A koronavírus-konteósok tulajdonképpen örülnek annak, hogy csak tessék-lássék intézkedéseknek vannak életben?

Figyelt kérdés
Itt van ez a rengeteg vírustagadó, maszkellenes, oltásellenes konteós. Nekik/nektek jó az, hogy nincsenek érdemi intézkedések? A 8 utáni kijárási tilalom semmit nem ér, mert nem tartatják be és könnyű megkerülni, a maszkhordást szintén mindenki leszarja. Meg is van az eredménye, a kozmetikázott (!) számok alapján csak tegnap 130-an haltak meg. Ennek ti örültök?

2021. jan. 1. 13:29
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
56%

30-as professzor úr! Én az első 3 negyedévet hasonlítottam össze, ezt is írtam le. A szám adatokat nem kell értelmezni, az a lényege, hogy konkrétan le van írva, nincs mit gondolkozni rajt. Természetesen az éves adat majd akkor lesz meg, ha feldolgozták a 4. negyedévet is. Kíváncsi vagyok. Látom amit te írtál, az alapján úgy néz ki, hogy sajnos többen haltak meg 2020-ban.

A Tökis hozzászólást nem én írtam.

Az influenza járvány azért nem terheli le az egészségügyet, mert abból nem csinálnak ilyen nagy ügyet, nem tesztelgetnek, nem mennek ki senkihez, megy minden a maga útján.

Tudom, hogy nem tudlak meggyőzni, de nem is akarlak, csak a véleményemet írtam le, hogy én miért nem rettegésben élek.

2021. jan. 8. 07:26
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

31: Tévedés

Az influenzajárvány azért nem terheli az egészségügyet mert nem súlyos. Korlátozások nélkül is vígan átvészeli az egészségügy, kevesebb halállal, mint láthatod. Ha nem lett volna korlátozás semmikor az évben, ez a 137 ezer valahol 150-160 ezer lenne. Úgy 20-30 ezerrel több mint az átlag. Bár nektek akkor sem esne le, hogy ez súlyosabb...

2021. jan. 8. 10:45
 33/38 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy előjön ez, hogy a korlátozások miatt lett "csak" ennyi. Az probléma, hogy szerintetek az intézkedések nem sokat érnek, meg nem is tartják be őket. Tehát akkor valamelyik állítás már nem is igaz. Ha nem sokat érnek, akkor nem is az fékezte a járványt, tehát nem veszélyesebb a korona, mint bármelyik másik vírus.

És arról még nem is beszéltünk, hogy mennyien haltak meg azért, mert nem volt pozitív vírus tesztjük és nem látták el őket, mert ki kellett üríteni a kórházakat.

2021. jan. 8. 12:17
 34/38 anonim ***** válasza:

"Az probléma, hogy szerintetek az intézkedések nem sokat érnek, meg nem is tartják be őket. Tehát akkor valamelyik állítás már nem is igaz"

O.O

Én mikor állítottam ilyet? Kevered a szezont a fazonnal. Ez pont a vírustagadók, vagy bocsi, "járványszkeptikusok", "vírusrealisták" mantrája.

Az intézkedések (már amikor voltak, pl. tavasszal) egyértelműen fékezték a járványt, ez látszik a számokon. Amikor meg nem voltak, akkor meg be is robbant (ősszel)

2021. jan. 8. 12:32
 35/38 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm a helyesbítést, mert fontos, hogy pl. én sem vírustagadó vagyok. Vírus van, veszélyes is, akár a hagyományos influenza, vigyázni is lehet, ne haljon meg beteg, idős ember fél, vagy 1-2-5 évvel korábban a vírus miatt.

Most konkrétan azt, hogy nem érnek semmit, a kérdező írta, de sokszor találkoztam ezzel a véleménnyel a víruspárti oldalról.

Ősztől is vannak ezek az intézkedések és azt viszont pont te írtad, hogy év végére erősödött a fertőzés.

2021. jan. 8. 12:45
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Csak november 11-től vannak érdemi intézkedések, de akkor már rég el volt a járvány szabadulva. Az intézkedések hatása pedig jellemzően 2-3 héttel látszódik meg az esetszámokon, a halálozási számokon meg 4-5 héttel (aki meghal, az általában hetekig a lélegeztetőn van). Addig meg csak maszkhordás volt, de az önmagában elég kevés. Ha szeptember elején meglépik ezeket, akkor most nem lennénk ebben a helyzetben.
2021. jan. 8. 13:36
 37/38 anonim ***** válasza:
59%

Arra gondolsz, hogy éjfél után, aztán este 8 után nem lehet kimenni? Az aztán hatalmas biztonságot nyújt, megállította a vírus terjedését.

Az a baj és az teszi számomra hiteltelenné az egészet, hogy egy csomó értelmetlen intézkedés van, a néhány értelmes mellett.

November 11-től számítva, december elejétől csökkennie kellett a megbetegedéseknek és a halálozásoknak. Csökkentek? Nem tudom az adatokat, de szerintem érdemben nem.

2021. jan. 8. 19:46
 38/38 anonim ***** válasza:

"Arra gondolsz, hogy éjfél után, aztán este 8 után nem lehet kimenni?"

Tök jó, hogy kiemelsz egy szem intézkezdést, mintha többi ott se lenne...

Gyülekezéstilalom, általános rendezvénytilalom, digitális oktatás az egyetemeken, zárt kapus meccsek, éttermek, szállodák, stb. bezárása. Meg még egy rakás dolog... ezek úgy mind smafu? Ezek mind drasztikusan lecsökkentik a naponta kontaktusba kerülők számát. Ha esetleg elfelejtetted volna, hogy mi mindent vezettek be November 11-től: [link]

November 11-ig gyakorlatilag semmilyen intézkedés nem volt a maszkhordáson keresztül.

"Az a baj és az teszi számomra hiteltelenné az egészet, hogy egy csomó értelmetlen intézkedés van, a néhány értelmes mellett."

Igen, vannak értelmetlen intézkedések, pl. a kijárási tilalom többet árt mint használ, mert emiatt a késő délutáni órákban jobban felzsúfolódik a tömeg. A bulikat meg úgy sem ellenőrzi senki. Ettől függetlenül nem ez nem tesz hiteltelenné semmit, a vírus attól még ugyanúgy veszélyes marad, amivel kezdeni kell valamit.

"Nem tudom az adatokat, de szerintem érdemben nem."

Már ne haragudj, de ha nem tudod az adatokat, akkor mi alapján mondasz véleményt? :D

[link]

Az első a naponta jelentett eseteket mutatja és a 7 napos mozgó átlagukat. Jól látható, hogy csökkent december elejétől. Ez mondjuk kicsit csalóka, mert a tesztszámtól is függ, ezért ott van alatta a kórházban lévők száma (azt a tesztekkel nem lehet befolyásolni). Az is csökken december eleje óta.

2021. jan. 8. 20:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!