Milyen járványügyi intézkedések hoznátok a mostani helyzetben?
Maszkviselés mindenütt.
A tavaszihoz hasonló kijárási korlátozások
Amíg a járvány le nem csitul garantált alapjövedelem mindenkinek.
A vírustagadók pedig járhatnak a bíróságra rémhírterjesztésért.
Először: BKV buszon valaki nem hord maszkot. Meg kellene állni a következő megállóban, és ott várja a rendőr, vagy a BKV-s kollégák. Nem 8000 forint, hanem 300 ezer legyen a büntetés, mert azzal rémisztgettek korábban! Mindenki röhög az intézkedéseken, és a faroktalan betartatásukon, és 6-os csoport maszk nélkül visítva sztorizgat a buszon, üléseken áthajolva, a vezető nem tesz semmit. Felszálláskor szól, hogy vegye fel a maszkot, de azután leveszi az utas, és ennyi.
Aztán: Boltok előtti kéregetők eltávolítása. Maszk nélkül jönnek egészen közel, hogy már viszketni kezdek. Ha érzem a szájszagát, a vírust is letüdőztem már. Nem tud büntetést fizetni-> kényszermunka, és közben ennivaló és fürdés biztosítása a fent befolyt összegből.
Aztán:Idősáv visszaállítása, de szavaztassuk meg az időseket, mert ők voltak elégedetlenek a 9 órai kezdéssel, hiszen ők kora reggel szeretnek piacra menni, 9-kor már főzik az ebédet.
Aztán:bankból lehessen készpénzt felvenni indokolt esetben, de szigorúan kesztyűben. Nekem mostanában kellett, és nem lehetett. Lakcímre utaltattam kínomban, ez plusz 20 ezerbe került, és nem hozták ki, hanem a postán kellett átvenni hosszú sorban állás után.
Aztán: A postás hozza ki a kisméretű levélküldeményeket, csomagokat továbbra is. A vírus miatt többen rendelgetnek interneten keresztül. Csöngetés nélkül értesítőt dob be, hogy hová menjek a küldeményt átvenni. A posta előtt 30-40 fős sort kell kivárni minden alkalommal, kész fertőzés. Megtiltanám a családos sorban állást is.
Aztán: Aki igazoltan kerékpárral jár munkába, annak adóvisszatérítés, vagy alkatrésztámogatás. Ennek módját találják ki az okosok, de én úgy érzem, sokat teszek a fertőzés ellen, tehát jogos lenne. A tömött buszok állnak a dugóban, mert rengeteg az autó. Esős időben sem akaródzik a többiekkel tartani ebben a párás büdös köhécselős buliban, de megnő a karbantartási időm és költségem, és vitaminra is többet költök.
Aztán: Havi ingyenes kézfertőtlenítő adag, amit névre adnak ki, viszont kötelező is felvenni, üres flakont le kell adni! A boltoknál kitett fertőtlenítő csak fél megoldás, mert ott több fogy, mint kellene, de nem mindenki használja, nem lehet elszámolni vele, és nem az fizeti, akinek kéne (állam).
Aztán: Nem építünk stadiont a járvány lezajlásáig (pl. Pécs).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!