Onnan, hogy miután már tudom a következményt, akkor se bánom. Az most mellékes, hogy miután vagy mielőtt megtettem. A lényeg ugyanaz, nem bánom, illetve, lehet, hogy nem éppen jó szájízzel fogadom el, de elfogadom.
2020. okt. 31. 22:22
2/7 anonim válasza:
Első vagyok.
Helyesbítenék.
Az elfogadomnál jobb szó, hogy: együtt tudok élni, azzal a következménnyel. Az elfogadást és a beletörődést szinte csak egy hajszál választja el egymástól. Két külön dolog, mégis hasonló, az együttélés viszont mindegy, hogy jó vagy rossz, egyet jelent.
2020. okt. 31. 22:35
3/7 anonim válasza:
Attól függ miről van szó. Nem mind1 kis dologról vagy nagy dologról. Igazából nincs helyes döntés, csak döntés. Mindent döntést az adott szituáció határoz meg. Ha úgy nézzük mindennap döntést hozol, azzal, hogy most felszállsz e buszra vagy gyalog sétálsz. Balra fordulsz vagy jobbra. Az egész élet döntések sorozata. Amikor jó dolog ér, akkor úgy érzed jól döntöttél, ha rossz, akkor meg rosszul döntöttél. De igazából nincsen helyes döntés sosem, csak döntés.
2020. okt. 31. 22:50
4/7 anonim válasza:
Onnan tudom, hogy szívből tettem. Az akkori tapasztalataim azt súgták, tegyem azt, én pedig nem támaszkodhatok semmi másra, csak erre. Akármi is a következménye, úgy kell lennie.
2020. okt. 31. 23:15
5/7 anonim válasza:
Elsősorban onnan, hogy nem szoktam felcímkézni az életemben kialakult helyzeteket a jó/rossz, helyes/helytelen cimkékkel. Minden döntésem, választásom (és a halogatás is) elvezet valahova, és azt elfogadom úgy, ahogy van. Én okoztam magamnak. Evvel párhuzamosan vállalom a felelősséget a tetteimért, a következményekért, mulasztésokért. Ha nem ismert a kimenetel, akkor értékválasztás mentén döntök. Mi legyen? Mit szeretnék kihozni az aktuális helyzetből?
Javaslom, vedd be a szótáradba a célravezető/nem célravezető kifejezéseket, sokkal kevésbé nyomasztóak, mint a helyes/helytelen ellntétpár.
Nyugi, akkor és ott a legjobb döntést hozod. Illetve objektíven jó döntés nagyon-nagyon kevés létezik.
Szép napot!
2020. nov. 1. 07:15
6/7 anonim válasza:
Hagyatkozz az intuícióra. Vagy várd meg a következmény alakulását, és kiderül..
2020. nov. 1. 08:42
7/7 anonim válasza:
5-tel teljes mértékben egyetértek. Én sem fogalmazhattam volna meg jobban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!